Blogger Widgets

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Mανιάτης: Υπάρχει πετρέλαιο και στην στεριά


Είμαστε πετρελαιοπαραγωγός χώρα. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα όσα δήλωσε στο Newsit o αρμόδιος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και από τον χάρτη που αποκάλυψε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο Νίκος Ευαγγελάτος στην εκπομπή "Σκάι στις 8".
Οπως δήλωσε ο κύριος Γιάννης Μανιάτης

 "Tον Ιούλιο θα προκηρυχθούν νέοι διαγωνισμοί για έρευνες σε 10 έως 12 περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Έβρο, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Μεσσηνία, Αχαΐα και πιθανώς στην Κρήτη. Μέσα στο 2012 είχαμε τις 8 δεσμευτικές προσφορές για τα σεισμικά, στην αρχή της χρονιάς προκηρύξαμε τον μεγάλο διαγωνισμό για τα 3 οικόπεδα σε Πατραϊκό, Ιωάννινα και Κατάκολο και μέσα στον Ιούλιο θα προκηρύξουμε τα 10 με 12 οικόπεδα στην υπόλοιπη χώρα. Θεωρώ οτι με τον τρόπο αυτό στην πραγματικότητα εξαντλούμε το συνολο των πληροφοριών που έχει στη διάθεσή του το ελληνικό δημόσιο μέσα από το εθνικό αρχείο υδρογονανθράκων. Δίνουμε στη δημοσιότητα και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές το σύνολο των πληροφορίων που έχει η πατρίδα μας προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές στο χώρο των εξορύξεων φυσικού αερίου και πετρελαίου τόσο στη θαλασσια περιοχή όσο και στην ξηρά".


ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 

 "Θέλω ιδιαίτερα να σημειώσω οτι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός και οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΛΑΟΣ εχουν ενημερωθεί απο εμένα προσωπικά και βρισκόμαστε σε μια εθνική προσπάθεια να κατάφερουμε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να δώσουμε και να αναδείξουμε μια νέα πηγή πλούτου" τόνισε ο κύριος Μανιάτης. " Οι υδρογονάνθρακες είναι μια νέα σπουδαία πηγή πλούτου για την Ελλάδα αλλά δε θέλω να θεωρηθεί οτι μπορεί να αποτελέσει και τη λύση για όλα τα προβλήματα. Ωφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί και υπομονετικοί και να ξέρουμε ότι τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες δε θα έρθουν άμεσα. Θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι να αρχίσουν να εισρέουν στα δημόσια ταμεία τα αρκετά πολλά εκατομμύρια που προδοκούμε. Θέλει όμως συνέχεια, υπομονή, επαγγελματισμό, συνέπεια ως προς τις ξένες εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν. Οι υδρογονάνθρακες αποτελούν ένα στοιχείο ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων που μπορεί να μας αυξήσει κατά μερικές αρκετές μονάδες το ΑΕΠ αλλά δε θέλουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο να πούμε οτι θα διπλασιάσουμε τα δημόσια έσοδα".

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ - ΙΣΡΑΗΛ

 "Πρόκειται για την υπογραφή ενός κειμένου" αποκαλύπτει ο υφυπουργός " με βάση το οποίο Ελλάδα - Κύπρος και Ισραηλ θα αναδειξουν τις νεές δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και στον τομέα του ηλεκτρισμού. Πρακτικά ένα καλώδιο θα ενώνει την Ασία και το Ισραηλ με την υπολοιπη Ευρώπη μέσω Κύπρου και Ελλάδας. Ταυτόχρονα υπάρχει η πολύ σπουδαία εξέλιξη των τελευταίων ετών στην Κύπρο και εμείς προσδοκούμε να έχουμε ανακαλύψεις εξίσου σημαντικές. Στη ουσία Ελλάδα και Κύπρος ως μέλη της Ε.Ε δημιουργούν μια νέα πηγή τροφοδοσίας στο ενεργειακό πεδίο με φυσικό αέριο στην υπόλοιπη Ε.Ε γεγονός που αποτελεί ένα απο τα πιο σημαντικά ενεργειακά νέα της Ευρώπης της τελευαταίας 20ετίας. Οι υδρογονάνθρακες σε Ελλάδα και Κύπρο μπορούν να αποτελεσουν τον κρίκο για ένα νέο ενεργειακό δόγμα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε συνεργασία με το Ισραήλ στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου".

ΕΡΕΥΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

"Η Ελλάδα δε θα αφήσει ούτε σπιθαμή εδάφους η θαλάσσιας έκτασης οπου ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα που δε θα την εξερευνήσει προκειμένου να βρει πετρέλαιο και φυσικό αέριο" είπε τέλος ο κύριος Μανιάτης ο οποίος έκλεισε λέγοντας πως "αυτό είναι μια δέσμευση εθνικού χαρακτήρα η οποία μπορεί να δώσει τη βεβαίοτητα και τα μηνύματα παντού προς ολες τις κατευθύνσεις οτι ο δρόμος που έχουμε ανοίξει είναι ένας δρόμος εθνικός ο οποίος με αποφασιστικότητα ανοίγει νέες προοπτικές στην πατρίδα μας".

Πηγή newit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου