Blogger Widgets

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το Υπουργείο Υγείας… σκοτώνει, μάθε και προφυλάξου!


“Υγειονομική Βόμβα για την Υγεία του Ελληνικού Λαού συνιστά η Αδράνεια του Υπουργείου Υγείας τα τελευταία χρόνια”.Με τα παραπάνω λόγια, ξεκινάει η ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες, μετά την σύλληψη της 22χρονης Ρωσσίδας που σκορπούσε το AIDS σε ... πελάτες της. Και ακολούθησαν έντεκα ακόμη νεαρές γυναίκες, που πουλούσαν τον κορμί τους στα πεζοδρόμια-πρεζοστέκια του κέντρου της Αθήνας........


Η κοινή γνώμη “εξεπλάγην”, έπεσε από τα σύννεφα, αναρωτήθηκε πώς και γιατί υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Από ό,τι φαίνεται τόσο για το υπουργείο όσο και για τους... μεγαλοδημοσιογράφους, εδώ και τόσο καιρό όλες οι νεαρές κοπέλες – χρήστριες ναρκωτικών που έκαναν πιάτσα στα στενά γύρω από την 3η Σεπτεμβρίου και την Σωκράτους, ήταν κατά κάποιο τρόπο ... αόρατες. Όμως η υποκρισία στην χώρα μας, δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο αξίζει να σχολιάσουμε ιδιαίτερα.

Ας συνεχίσουμε όμως να διαβάσουμε και την συνέχεια της ανακοίνωσης του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, για να δούμε μερικά ακόμη πράγματα: “Η οικονομική κρίση, η πτώση της εμβολιαστικής κάλυψης για πολλά λοιμώδη και η διηπειρωτική μετακίνηση μεγάλων ομάδων πληθυσμών με άσχημες υγειονομικές συνθήκες, αύξησε ανεξέλεγκτα τη μετάδοση πολλών λοιμωδών νοσημάτων.”

Διηπειρωτική μετακίνηση μεγάλων πληθυσμών, προφανώς είναι η μετανάστευση. Και αφού προφανώς δεν υπάρχει ακόμη “εμβόλιο” για το AIDS, αλλά και ούτε κολλάς αν είσαι ... φτωχός, είναι σαφές ότι ο κυριότερος θύτης της δημόσιας υγείας στην χώρα μας είναι η μετανάστευση.

Είναι όμως η συγκεκριμένη “ρωσίδα” και οι “συνάδελφοί” της, που έκαναν ... ό,τι ζημιά έκαναν; Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: “Στην Ελλάδα, διαστάσεις πανδημικής απειλής έλαβε τον τελευταίο καιρό η μετάδοση του AIDS. Ειδικότερα, ενώ το 2002 ο αριθμός των δηλωθέντων περιστατικών HIV λοίμωξης ήταν 3,6 ανά 100.000 πληθυσμού, το 2008 ο αντίστοιχος αριθμός έφθασε τις  5,8 περιπτώσεις, ενώ το 2011 καταγράφεται μία εντυπωσιακή άνοδος με 7,1 περιστατικά HIV λοίμωξης ανά 100.000 πληθυσμού.

Το 2011, σε σχέση με το 2010, η αύξηση ξεπέρασε το 50%. Ανεξέλεγκτη φαίνεται η αύξηση  στα ποσοστά της HIV λοίμωξης ιδιαίτερα σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (σχεδόν 580% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).

Στη συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα των χρηστών ουσιών, σε αντιδιαστολή με την εικόνα των προηγούμενων χρόνων, καταγράφηκε μία δραματική αύξηση του 1250%. Περίπου 1 στις 4 γυναίκες χρήστριες που δηλώθηκαν με ενεργό HIV λοίμωξη ήταν μικρότερες από 25 ετών.

Όμως, ιδιαίτερα ανησυχητικό προβάλλει το γεγονός ότι για την περίοδο 2010 μόνο το 22,05% των ατόμων με HIV στη χώρα μας ήταν μετανάστες και το 2011 μόνο το 18,93%, δείχνει ξεκάθαρα την ελλιπή καταγραφή των αλλοδαπών με HIV λοίμωξη, κάτι που αποδεικνύεται από το σύστημα υποχρεωτικής δήλωσης, στο οποίο κυρίως καταγράφονται τα περιστατικά Ελληνικής εθνικότητας (π.χ. κάθετης μετάδοσης, μητέρες χρήστριες ενδοφλέβιων ναρκωτικών κ.α.).

Και τι μας λένε παρακάτω; Κάτι που θα πρέπει να σοκάρει τους Έλληνες πολίτες, αλλά και θα πρέπει να οδηγήσει σε αναζήτηση ευθυνών στο πρόσωπο τόσο του κ. Λοβέρδου, όσο και όλων των προηγούμενων υπουργών υγείας:  “Η εισροή μεταναστών στον Ελλαδικό χώρο είναι συνεχώς αυξανόμενη και η καταγραφή μεταναστών με AIDS δεν έχει θεσμικό πλαίσιο, δεν είναι υποχρεωτική!!! Κανείς δεν έχει χαρτογραφήσει τον αριθμό των αλλοδαπών, το υγειονομικό τους status, τα λοιμώδη νοσήματα που μεταδίδουν, τα ιδιαίτερα μορφολογικά χαρακτηριστικά ασθενειών που ενδημούν στις χώρες από τις οποίες προέρχονται. 
Οπότε ας μην θρηνούν κάποιοι για τις περιπτώσεις των εκπορνευόμενων γυναικών. Και φυσικά δεν είναι μόνον το AIDS. Ολόκληρο το Σύστημα Υγείας της πατρίδας μας καταρρέει, υπό το βάρος των εκατομμυρίων αλλοδαπών, που όχι μόνο φέρνουν ασθένειες, αλλά απαιτούν και να θεραπεύονται, πάντα δωρεάν, στα ελληνικά νοσοκομεία.

Από τι; Από τα πάντα φυσικά, και από όσα φέρνουν μαζί τους και όλα όσα κολλάνε η παθαίνουν στην χώρα μας.  Ας μην κάτσουμε να εξετάσουμε τις περιπτώσεις της ηπατίτιδας, της ελονοσίας και ούτω καθ' εξής που επίσης πολλαπλασιάζονται στην χώρα μας, λόγω ακριβώς της παρουσίας εκατοντάδων χιλιάδων αλλοδαπών. Γιατί τότε ίσως θα μας πιάσει απελπισία.

Από το 1990 και μετά πόσα βιβλιάρια ανασφαλίστων έχουν εκδοθεί και πόσα έχουν χρεωθεί τα δημόσια νοσοκομεία. Έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι η περίθαλψη ενός Αλβανού απο ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα έφθανε μέχρι και τα 16.000.000 δραχμές. Όπως καταλαβαίνετε όλη η Αλβανία με το παραμικρό ατύχημα θεραπευόταν σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία. Γιατί να είναι ανασφάλιστοι αφού ζούν και εργάζονται στην Ελλάδα; Μήπως γιατί αν ήταν ασφαλισμένοι δεν θα είχαν όλες αυτές της παροχές δωρεάν; Και φυσικά δεν είναι μόνον οι Αλβανοί.

Την ώρα που οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη εξασφαλίζουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με ή χωρίς ελάχιστο αντίτιμο “πετώντας” έξω τους Έλληνες πολίτες. Μία βόλτα στο “Αγλαΐα Κυριακού” όπου τα περισσότερα κρεβάτια έχουν καταληφθεί από παιδιά κυρίως λαθρομεταναστών είναι αρκετή. Άλλωστε οι Έλληνες δεν κάνουν πια και πολλά παιδιά.

σημαντικό ρόλο παίζουν οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται είτε από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, είτε από διεθνείς οργανώσεις. Με “χαρτί” που εφοδιάζουν οι γιατροί που συμμετέχουν (αφιλοκερδώς;) στις ΜΚΟ τους αλλογενείς, οι τελευταίοι τυγχάνουν δωρεάν περίθαλψης με το επιχείρημα ότι έχουν αίτηση για πολιτικό άσυλο ή διατρέχει η ζωή τους άμεσο κίνδυνο.

Και δεν είναι φυσικά μόνο οι... ΜΚΟ που “φροντίζουν” για τους λαθρομετανάστες. Είναι και κόμματα που ζητούν την ψήφο μας στις επερχόμενες εκλογές. Όπως το “ΑΝΤΑΡΣΥΑ” το οποίο δεν έχασε ευκαιρία να βγάλει ανακοίνωση υπέρ της 22χρονης, που σκορπούσε εν γνώσει της το AIDS στους πελάτες της. Και στην οποία σημειώνει: “Πλήγμα στα δικαιώματα αποτελεί η διαπόμπευση τις τελευταίες μέρες της 20χρονης Ρωσίδας που είναι θύμα του κυκλώματος πορνείας. Στο όνομα δήθεν της προστασίας της δημόσιας υγείας, οι αρχές στήνουν μια παράσταση τρόμου σκορπίζοντας το ρατσιστικό δηλητήριο. Στόχος τους είναι να βρεθεί κάποιος ένοχος για να αθωωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, αυτοί δηλαδή που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με τραγικές συνέπειες για την υγεία και την ίδια τη ζωή της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η δημόσια διαπόμπευση εξαφάνισε το ιατρικό απόρρητο, καταδίκασε μια νέα γυναίκα πριν καν δικαστεί, σκόρπισε τον τρόμο. Την ίδια στιγμή τα κυκλώματα πορνείας παραμένουν ανέγγιχτα.”

Μένουν πολλά να πούμε; Όχι και τόσα. Παρά μόνον ότι η χώρα μας, η πατρίδα μας, σιγά σιγά εκβαρβαρίζεται. Σε κάθε επίπεδο. Σε κοινωνικό, οικονομικό, υγειονομικό. Τίποτε δεν μένει ανέγγιχτο.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home