Blogger Widgets

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Δ. Σωτηροπουλος: Πανω σε πετρελαια «κοιμαται» η Αργολιδα!


Σε μια φοβερή αποκάλυψη προβαίνει ο κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος, υποψήφιος του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή στην Αργολίδα: «Η περιοχή μας (Σ.Σ. Αργολίδα) ήταν, βάσει επιστημονικών δεδομένων, στο κεντρικό πλάνο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (Σ.Σ.: πετρελαίου & φυσικού αερίου) που είχε εκπονήσει το στρατιωτικό καθεστώς και αποτυπώνεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως της 3ης Μαΐου 1973 (αρ.φ. 98).




Εκεί βλέπουμε, την κύρωση σύμβασης του Ελληνικού Δημοσίου με την αμερικάνικη εταιρεία AN-CAR-OIL COMPANY INC. για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή επί του Βορειοανατολικού και Βορειοδυτικού Τμήματος της Πελοποννήσου! Και όπως θα δούμε, μελετώντας το Άρθρο 1. (Αρχική Ερευνητική Περιοχή), το σημείο Α επί της παραλίας του Αργολικού Κόλπου βρίσκεται στη…
 Δαλαμανάρα  ( Περιοχή ανάμεσα στο Άργος και το Ναύπλιο ) !



Για να το πούμε πιο απλά, η Αργολίδα βρίσκεται πάνω σε πλούσιο κοίτασμα υδρογονανθράκων, η εξόρυξη των οποίων θα μπορούσε να την μετατρέψει σε… Κατάρ και όλοι μας να ζούμε πολύ καλύτερα αν αυτή η σύμβαση δεν έριχνε τον… Παπαδόπουλο! Και γιατί τον έριξε; Πρώτον γιατί αυτή η ενέργεια αγνοούσε τη Σύμβαση COOPER, με την οποία δεσμεύονταν τα ελληνικά «στρατηγικά ορυκτά» μέχρι την 31η Δεκεβρίου 2010. Και δεύτερον και σημαντικότερο, γιατί βασικός όρος ήταν ότι όλες οι συναλλαγές θα γίνονταν σε… δραχμές, κάτι που θα έκανε την Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη!

 Φυσικά, από τότε και μέχρι τις ημέρες μας το θέμα αποσιωπήθηκε από ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης και μόνο πρόσφατα βγήκε ο κ. Μανιάτης να μας πει πως (εκ θαύματος;) βρέθηκαν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο (σιγά την ανακάλυψη) και πως κάποτε θα τα βγάλουμε…. Εδώ θα ήθελα να παρατηρήσω πως αφ’ ενός για το νομό του, όπου και μέχρι τώρα εκλεγόταν, δεν είπε κουβέντα και αφ’ ετέρου, μετά την υπογραφή του νέου Μνημονίου όλα αυτά είναι, πλέον, υποθηκευμένα στους δανειστές μας, βάσει του Αγγλικού δικαίου που το διέπει!

 Γι΄αυτό, λοιπόν, χρειάζεται ο τόπος να εκπροσωπηθεί από καθαρές ελληνικές φωνές, που δεν υπακούν και δεν υποκύπτουν σε μνημόνια, συμφέροντα και πιέσεις. Πρέπει να στείλετε τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο για να φέρουν τα «πάνω – κάτω» και να επιβληθούν ελληνικές λύσεις στα προβλήματα της χώρας!»



Δημήτρης Σωτηρόπουλος 

 Υποψήφιος Βουλευτής ,Χρυσής Αυγής, στην Αργολίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home