Blogger Widgets

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ανήλικος στην Κύπρο, δικάστηκε χωρίς δικηγόρο και καταδικάστηκε σε 18μηνη φυλάκιση!


Ανήλικος στην Κύπρο, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε 18μηνη ποινή φυλάκισης χωρίς να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο στο Δικαστήριο. Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ), υπό την εποπτεία των οποίων βρισκόταν το παιδί, θεώρησαν ότι οι γονείς θα διόριζαν δικηγόρο…

Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ και έτσι, όπως διαπιστώνει και αναφέρει επίσημα στην Έκθεση της η Επίτροπος Προστασίας των δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, ο ανήλικος οδηγήθηκε στις Φυλακές.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, ανέφερε ότι «το παιδί κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσής του, βρισκόταν υπό τη νομική φροντίδα της διευθύντριας Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, λειτουργός της οποίας έκανε πρόταση προς τους γονείς για εξασφάλιση από τις ΥΚΕ δικηγόρου υποστήριξής του, αλλά οι γονείς επέμεναν ότι θα ανέθεταν οι ίδιοι σε δικό τους δικηγόρο την υπεράσπιση του παιδιού τους, πράγμα το οποίο δεν έπραξαν».

Η απάντηση αυτή φαίνεται να δόθηκε και στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η οποία μάλλον δεν ικανοποιήθηκε από τις ενέργειες των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών. Έτσι, στην έκθεσή της σημειώνει ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνεται μια σειρά σοβαρών παραβιάσεων των δικαιωμάτων του παιδιού στη διαδικασία της παρουσίας του στο σύστημα δικαιοσύνης».

Να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο παιδί, έχει απολυθεί με προεδρική χάρη και βρίσκεται με την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home