Blogger Widgets

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Βρέθηκαν όπλα σε σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ!! Σοκάρουν τα ευρήματα..δεκάδες συλλήψεις


Οι κατηγορίες

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία για "εγκληματική οργάνωση" και για τις κατά περίσταση κατηγορίες της:"απόπειρας ανθρωποκτονίας","ληστείας","βαριάς σωματικής βλάβης","εμπρησμού","παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες",παραβάσεις του νόμου "περί όπλων" και του νόμου "περί ναρκωτικών"......

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας :"Πρόκειται για εκληματική οργάνωση που συγκροτήθηκε τον Σεπτέμβριο 2010 με σκοπό την διενέργεια επιθέσεων με αντικέιμενα που υπάγονται στον νόμο περί όπλων, σε βάρος προσώπων, φιλάθλων αντίπαλων ομάδων, γραφείων συνδέσμων αντίπαλων ομάδων, αστυνομικών και διακίνηση ναρκωτικών".

Γίνεται ακόμη γνωστό ότι: "Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών συνελήφθησαν 33 συνολικά άτομα (ημεδαποί) για την εμπλοκή τους στην υπόθεση εκ των οοίων 6 ηγετικά στέλεχη και 27 μέλη της εγκληματική οργάνωσης ηλικίες 18 έως 52 ετών ενώ αναζητούνται επιπλέον 57 μέλη της οργάνωσης".

O διευθυντής ασφαλείας Θεσσαλονίκης, Αθηναγόρας Παζαρλής, τοποθετήθηκε για την υπόθεση λέγοντας τα εξής:
"Χθες τις πρώτες πρωινές ώρας έγινε επιχείρηση 190 αστυνομικών της διεύθυνσης ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σ.σ. με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας). Συνελήφθησαν 34 άτομα γιατί τουλάχιστον από το έτος 2010, είτε ως επικεφαλής συνδέσμων είτε ως μέλη είχαν στόχο να διενεργούν επιθέσεις κατά προσώπων και γραφεία συνδέσμων άλλων ομάδων καθώς και διακίνηση ναρκωτικών κυρίως μεταξύ των μελών των συνδέσμων. Η έρευνα ξεκίνησε από τις 11 Νοεμβρίου.

Υπάρχη μία ανησυχία ότι από την δράση θα υπήρχαν θύματα μεταξύ των οπαδών. Επίσης τα άτομα αυτά προκαλούσαν βλάβη, τόσο στην ομάδα τους, όσο και σε άλλες ομάδες αλλά και στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης γενικότερα. Πρόκειται για τέσερις διευθύνοντες, 90 μέλη και 80 μη μέλη, οι οποίοι κατηγορούνται για διακίνηση ναρκωτικών. Δύο από τους διευθύνοντες εργάζονταν ως προσωπικό ασφαλείας της ομάδας τους και έλεγαν και ποια μέλη των συνδέσμων θα μπουν στον τομέα ασφαλείας στην ομάδα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν αυτά τα αντικείμενα που βλέπετε (σ.σ. ήταν στον χώρο της συνέντευξης), ξύλινα γκλομπ, κράνη μηχανής αστυνομικό πηλίκιο κ.α. και σε κάποια σπίτια βρέθηκαν πιστόλια και ποσότητες ναρκωτικών και μία ζυγαριά ακριβείας.

Οι επικεφαλής είναι αυτοί που συγκρότησαν και διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση. Είναι αυτοί που αποφάσιζαν τους στόχους και έδιναν εντολές. Υπάρχουν, videos, άρση απορρήτου τηλεφωνικών συνομιλιών και καταθέσεις. Δύο από τους διευθύνοντες είχαν μισθωτή σχέση με την ΠΑΕ και χρησιμοποιούνταν ως STAFF, είχαν ηγετικό ρόλο στους συνδέσμους. 

Το φαινόμενο της οπαδικής βίας είναι κάτι που δεν βλέπουμε τώρα, το θέμα είναι να δέσεις μία υποθεση για να μπορέσεις να αποδείξεις πράγματα. Για μένα αυτή είναι η ουσία. Οι έρευνες δεν σταματούν ποτέ".

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home