Blogger Widgets

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Tα παρασιτοκτόνα μειώνουν τη νοημοσύνη των παιδιών



H έκθεση των εγκύων σε μεγάλες ποσότητες παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στην γεωργία , μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του δείκτη νοημοσύνης των παιδιών.Σε αυτό το συμπέρασμα έφτασαν τρεις διαφορετικές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Αμερική καλύπτοντας τη χρονική περίοδο σχεδόν μιας δεκαετίας μελετώντας τις αντιδράσεις περίπου 1.000 παιδιών ηλικίας έως εννέα ετών.....

Οι επιστήμονες μέτρησαν στα ούρα και το αίμα τόσο των εγκύων όσο και των παιδιών που γεννήθηκαν από αυτές τα ίχνη των οργανοφωσφορικών παρασιτοκτόνων που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες φρούτων και λαχανικών. 

Από την έρευνα προέκυψε ότι όσο περισσότερο είχαν εκτεθεί οι έγκυες σε παρασιτοκτόνα, τόσο μικρότερος ήταν, μετά από μερικά χρόνια, ο δείκτης νοημοσύνης των παιδιών τους και τόσο χειρότερη η μνήμη τους, με συνέπειες για τις σχολικές επιδόσεις τους. 

Αιτία αυτής της επιρροής, σύμφωνα με τα λεγόμενα των επιστημόνων είναι η ευαισθησία του εγκεφάλου των εμβρύων στις χημικές ουσίες του περιβάλλοντος κατά τη φάση της διαμόρφωσής του.

Παρά το γεγονός ότι η χρήση των οργανοφωσφορικών παρασιτοκτόνων έχει περιοριστεί τα τελευταία χρόνια, οι ειδικοί συστήνουν καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών πριν την κατανάλωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home