Blogger Widgets

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Τον Οκτώβριο λένε τώρα ότι θα είναι έτοιμος ο φράκτης στον Έβρο


Η κατασκευάστρια εταιρεία εκτιμά πως θα είναι έτοιμος τον Οκτώβριο ο φράκτης αποτροπής εισόδου των λαθρομεταναστών στον Έβρο, με τον τωρινό ρυθμό εκτέλεσης των εργασιών. Κατά τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η εγκατάσταση των πλαισίων της περίφραξης και στη συνέχεια η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος.



Το συνολικό μήκος του φράχτη θα είναι 10.310 μ., με τοποθέτηση πασάλων ανά μέτρο, ενώ θα κατασκευαστούν και 2.000 πλαίσια που θα στηριχθεί το συρματόπλεγμα. Το έργο, ύψους 3.200.000 ευρώ, θα διαθέτει δυο σειρές συρματοπλέγματα, εξωτερικό ύψους 2,5 μέτρων και εσωτερικό ύψους 3 μέτρων. Στο μεσοδιάστημα των δυο συρματοπλεγμάτων που θα έχει μήκος 1,20 μ. θα τοποθετηθούν κονσερτίνες, των οποίων το ύψος θα υπερβαίνει τα 4 μέτρα.

Όπως ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία, η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου οφείλεται στις δυσχερείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά και στην οριστικοποίηση της χάραξης, που τελικά ολοκληρώθηκε στις 3 Μαΐου.

Μέχρι τη στιγμή εκείνη δεν μπορούσαν να εκτελεστούν εργασίες, καθώς απαιτείτο να προηγηθούν διορθωτικές παρεμβάσεις στο δίκτυο οπτικών ινών, η κατασκευή του οποίου είχε προηγηθεί. Η ολοκλήρωση του έργου μέσα στις προθεσμίες, έχει ως προϋπόθεση και την ομαλή ροή της χρηματοδότησης.

Liako.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home