Blogger Widgets

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αντιπαράθεση ΥΠΕΞ – Χρυσής Αυγής για την ονομασία των Σκοπίων


Χ.Α.: «Η Μακεδονία δεν είναι brand name να παραχωρείται».Η Ελλάδα είναι υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας για την ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων, επανέλαβε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Τσιάρας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής», Χρήστου Παππά.



Στην ερώτησή του, ο Χρήστος Παππάς αναφέρθηκε στην απόφαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ενάντια στην επιλογή της χρήσης του όρου «Μακεδονία» ή παραγώγων του στην ονομασία της γείτονος, διαπίστωσε πως «ο Δ. Αβραμόπουλος είπε πως η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τη χρήση σύνθετης ονομασίας» και ρώτησε:
«Από πού άντλησε ο κος Αβραμόπουλος αυτό το δικαίωμα, ποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έλαβαν την απόφαση και ποιοι συζητούν ενδεχομένως και με μυστική διπλωματία την εκχώρηση της ονομασίας». Η Μακεδονία δεν είναι brand name να παραχωρείται. Δεν τη νοικιάζουμε και δεν την παραχωρούμε πουθενά», διατράνωσε ο βουλευτής.
«Η κυβέρνηση ακολουθεί μια σταθερή πολιτική που έχει χαραχθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων της χώρας», απάντησε ο Κ. Τσιάρας. Υπενθυμίζοντας την καλή θέληση που έχει επιδείξει η Ελλάδα έναντι των Σκοπίων (π.χ. κατάργηση βίζας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας κ.λπ.) κατηγόρησε την ΠΓΔΜ πως εμφανίζεται αδιάλλακτη προωθώντας το ιδεολόγημα του λεγόμενου «Μακεδονισμού» και προειδοποίησε πως αν δεν υπάρξει αλλαγή στάσης εκ μέρους των Σκοπίων, δεν πρόκειται να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ονομασίας, με αρνητικές συνέπειες για την ευρωατλαντική προοπτική της γείτονος. (dailynews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home