Blogger Widgets

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Θα γεμίσει την Ελλάδα με κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών ο Δένδιας

Δένδιας: Τρία νέα κέντρα μεταναστών έως το τέλος του έτους

Άλλα τρία νέα Κέντρα Μεταναστών θα δημιουργηθούν έως το τέλος του έτους δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Νίκος Δένδιας τόνισε ότι παράλληλα οι επιχειρήσεις “Ξένιος Ζεύς” θα συνεχιστούν σε σχετική συνέντευξη Τύπου…

Όπως είπε ο ίδιος, τα κέντρα αυτά δεν θα είναι ανοικτά, ούτε θα αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, ενώ οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό μεταναστών που διαμένουν παράνομα στη χώρα μας θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα , σε σπίτια και εγκαταστάσεις που προκύπτει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.

Για την επιχείρηση “Ξένιος Ζευς” τόνισε τα εξής:

“Είναι μια διαρκής επιχείρηση, δεν είναι κάτι το οποίο θα σταματήσει κάποια στιγμή. Η πρώτη σοβαρή αποτίμηση των αποτελεσμάτων θα γίνει μετά τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Η χώρα το 2010, εξαιτίας της τεράστιας αύξησης των μεταναστευτικών ροών, υπέβαλε ένα Action Plan , ένα Σχέδιο Δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στους ευρωπαίους εταίρους μας και στους Διεθνείς Οργανισμούς. Αυτό το Σχέδιο Δράσης προέβλεπε μία σειρά από μέτρα και τρόπους αντιμετώπισης -χειρισμού αν θέλετε- των μεταναστευτικών ροών. Αυτό εκτελώ. Με κάποιες παραλλαγές, εξαιτίας της ανάγκης, της συγκυρίας, της τεράστιας οικονομικής δυσκολίας που έχουμε, αλλά αυτό εκτελώ.

Απλώς αυτό το σχέδιο, αφού υπεβλήθη το 2010, εγκρίθηκε το 2011, ένα μεγάλο κομμάτι του νομοθετήθηκε και με εξαίρεση τις 200 θέσεις κράτησης της Αμυγδαλέζας, είχε μείνει ανεκτέλεστο όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει, όμως, ένας σαφής συμφωνημένος σχεδιασμός”.

Όσον αφορά στις αντιδράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Κόρινθο, τόνισε:

“Αυτά τα κέντρα δεν είναι ανοικτά κέντρα. Δεν μπαίνει κανείς και βγαίνει ό,τι ώρα του αρέσει. Όχι απλώς δεν αποτελούν κίνδυνο για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά είναι εμμέσως και πηγή εισοδήματος, μέσω της φύλαξης και της σίτισης των ανθρώπων που φιλοξενούνται μέσα σε αυτά. Δηλαδή ο λόγος αυτής της κάθετης άρνησης και μάλιστα με γλώσσα που θυμίζει άλλες εποχές δεν μου είναι κατανοητός.

Νομίζω ότι η κατάσταση στην Κόρινθο είναι δεκάδες φορές καλύτερη σήμερα, από ότι ήταν πριν εγκατασταθεί το κέντρο. Βρήκαμε ανθρώπους σε βαγόνια, σε τραγικές συνθήκες. Και μου κάνει εντύπωση πως αυτά δεν ενοχλούσαν τότε, ενώ ενοχλεί η φύλαξή τους μέσα σε ένα χώρο, οποίος είναι περιφραγμένος και υπάρχει Ελληνική Αστυνομία. Αλλά εν πάση περιπτώσει ο δικός μου ρόλος δεν είναι να αντιδικήσω με τις τοπικές κοινωνίες και τους εκπροσώπους της. Είναι να πείσω ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να πάμε μπροστά. Και επιτρέψτε μου να πω ότι δεν σταματάμε σε αυτό.

Δηλαδή, θα επιχειρήσουμε σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με το ρυθμό όμως που μας επιτρέπει αφενός μεν ο αριθμός των θέσεων που έχουμε και αφετέρου η διαδικασία επαναπροώθησης που έχουμε ξεκινήσει”.

Παράλληλα ανέφερε ότι το Κέντρο Φιλοξενίας της Αμυγδαλέζα θα μεγαλώσει. “Θα μεγαλώσει η Αμυγδαλέζα. Ήδη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η Αμυγδαλέζα θα έχει υπερβεί τα 800 άτομα”.

Ετοιμάζεται και άλλο κέντρο κράτησης στην Ξάνθη;

Εκ νέου επανήλθε στο προσκήνιο το σενάριο που θέλει το εκτός λειτουργίας στρατόπεδο “Αναλογίδη” στη Σταυρούπολη Ξάνθης να μετατρέπεται σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, σεναριολογία που φαντάζει πλέον ανησυχητικά πιθανή, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Θράκης με τη δημιουργία δύο αντίστοιχων κέντρων στις πρώην Αστυνομικές Σχολές Ξάνθης και Κομοτηνής.

Η υποβάθμιση της περιοχής της Σταυρούπολης ξεκίνησε με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συνεχίστηκε με την αποψίλωση των παρεχόμενων κοινωνικών δομών και παροχών μετά και τη διακοπή της λειτουργίας του στρατοπέδου, το κλείσιμο του υποκαταστήματος της ΑΤΕ καθώς και το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού στην περιοχή.

Όπως είναι γνωστό ήδη η κυβέρνηση προωθεί σχέδιο δημιουργίας Κέντρων Κράτησης Λαθρομεταναστών στο πλαίσιο των οποίων αναζητούνται 15 στρατόπεδα που θα μετατραπούν σε κέντρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν βρεθεί τα περισσότερα απ’ αυτά.

Φαντάζει πλέον πολύ πιθανό το σενάριο το στρατόπεδο του Αναλογίδη, το οποίο λειτουργούσε ως κέντρο νεοσυλλέκτων να συγκαταλέγεται στην εν λόγω λίστα, καθώς και στο παρελθόν εξεταζόταν κάτι παρόμοιο.

Εάν επιβεβαιωθούν οι φωνές που κάνουν λόγο για παράλληλη λειτουργία τόσο της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης όσο και του στρατοπέδου Αναλογίδη ως Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών αυτό θα σημάνει αυτόματα την δραματική υποβάθμιση της περιοχής της Ξάνθης.

Οδεύοντας, λοιπόν, στη δημιουργία ενός κράτους το οποίο θα είναι μία τεράστια φυλακή για λαθρομετανάστες και ένα τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής χρήματος για τους τροϊκανούς, η κυβέρνηση Σαμαρά και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ήδη αντιλαμβάνονται πως θα ακολουθήσουν τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, ενώ θα πρέπει να εύχονται να μην επιληφθεί η Δικαιοσύνη για το… “έργο” που έχουν κάνει στην Ελλάδα.

Πληροφορίες από News247 και “Ελεύθερη Θράκη”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home