Blogger Widgets

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Εικόνα έντασης δημιουργούν οι Τούρκοι

«Οι Έλληνες “εγκλωβίζουν” τα αεροπλάνα μας»!

Ο Νταβούτογλου επαναφέρει το θέμα των “γκρίζων ζωνών”

Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο φαίνεται ότι επιχειρούν κάποιοι κύκλοι στην Τουρκία που ”κατασκευάζουν”, διαρρέουν και προβάλλουν ισχυρισμούς περί αύξησης (!) ελληνικών παραβιάσεων στο Αιγαίο, περί παρενοχλήσεων τουρκικών μαχητικών , ακόμα και για παρατεταμένους -επί 14 λεπτά!- εγκλωβισμούς τουρκικών F-16 από τα ραντάρ και τα σκοπευτικά ελληνικών αεροσκαφών…

Το ”στόρι” αναπτύσσεται στην εφημερίδα Cumhuriyet με τον τίτλο « Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά» και τον υπέρτιτλο «Παραβιάσεις εναερίου χώρου» επικαλούμενη, όπως λέει, έγγραφα της τουρκικής αεροπορίας, ενώ πριν μερικές ημέρες ( 21 /8) είχε ξαναπροσπαθήσει με άλλο δημοσίευμα με τίτλο: «Μειώθηκε η επίδραση αποτρεπτικότητας» και τον υπέρτιτλο « Μετά την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, η Ελλάδα αύξησε τις παραβιάσεις εναερίου χώρου».

Και όλα αυτά όταν είναι πασίγνωστο στην διεθνή διπλωματική κοινότητα ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες οι αερομαχίες -και συνεπώς τα ”κλειδώματα”- αποφεύγονται με παρεμβάσεις των ΗΠΑ για αυτοσυγκράτηση!

Η ασάφεια που επικράτησε μετά την πτώση του τουρκικού αεροσκάφους στην Ανατολική Μεσόγειο αύξησε –έγραφε η εφημερίδα- και την κινητικότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η Ελλάδα άρχισε να κλιμακώνει τις παραβιάσεις. Ενώ κατά το παρελθόν, ανέφερε, η διάρκεια «κλειδώματος» μεταξύ τουρκικών και ελληνικών αεροσκαφών στο Αιγαίο ήταν 3-4 λεπτά, στις τελευταίες παραβιάσεις έφτασε τα 12. Επίσης αυξήθηκαν και οι παρενοχλήσεις εναντίον των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών.

Και ως προς την Κύπρο: Παλαιότερα τα ελληνικά αεροσκάφη -σημείωνε- δεν έμπαιναν στον «εναέριο χώρο» της «ΤΔΒΚ». Επειδή οι αεροπορικές βάσεις της Κύπρου βρίσκονται γενικά στα νότια παράλια κάτι τέτοιο δεν ήταν κατάλληλο από πλευράς κατεύθυνσης του αεροσκάφους που θα πλησίαζε. Η τελευταία κατάσταση δείχνει ότι η Ελλάδα παραβιάζει ηθελημένα τον «εναέριο χώρο» της «ΤΔΒΚ»

(onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home