Blogger Widgets

Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Ποιοί διοικούν τελικά την Ελλάδα; Σημίτης,Καραμανλής,Μητσοτάκης κ.α.

Απο τη στιγμή που το διαδίκτυο άρχισε να αποτελεί μια απο τις σημαντικότερες πηγές πληροφόρησης στην Ελλάδα συνεχώς έρχονται στην επιφάνεια συγκλονιστικές πληροφορίες για τους ανθρώπους που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα αυτή…

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο άνθρωποι ομιχλώδους καταγωγής ανέβηκαν στα καίρια πόστα της χώρας.

Ο στόχος τους ήταν πάντοτε ο αφελληνισμός και η υπονόμευση του έθνους. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας εκ του αποτελέσματος των πολιτικών που ακολούθησαν.

Υπονόμευσαν την γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και τα έθιμα, την οικονομία.. τα πάντα!!

Ένα μεγάλο ερωτηματικό όμως τίθεται. Γιατί το έκαναν;

Η απάντηση έρχεται μετά απο έρευνα ετών όσον αφορά την καταγωγή των ηγετών και το ποιοί ήταν οι "μέντορές" τους.

Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΗΜΙΤΩΝΔημοσιεύτηκε πριν από μερικά τεύχη στην εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ»(στήλη "Κοινός Νούς") και στη συνέχεια το πήραμε απο το blog http://esxatianasxesi.blogspot.com και το δημοσιεύσαμε και εμείς ότι ο κύριος Στέφανος Ματθίας είχε τοποθετηθεί επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Παρατηρώντας όμως τα διάφορα δημοσιεύματα βλέπουμε ότι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής σε καίρια πόστα βρίσκονται στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στις Τράπεζες, γενικά σε όλες τις ΔΕΚΟ και σε όλα τα Υπουργεία. Θυμόμαστε δημοσιεύματα εκείνης της εποχής που έλεγαν ότι «άνθρωποι του τεκτονικού και Σιωνιστικού μπλόκ, προσπαθούν να διεισδύσουν στην κρατική μηχανή». Μάλιστα προβάλλουν υπερβολικά την ιστορία του κ. Μαρδοχαίου Φριζή, αυτού του Εβραίου αξιωματικού του ελληνικού στρατού, προκειμένου να μειώσουν τις αντιδράσεις των Ελλήνων αξιωματικών. Μας έκανε εντύπωση ότι στα αρχεία του Υπουργείου Εξωτερικών ήταν και είναι η Φωτεινή Τομαή(προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπουργείου Εξωτερικών), εβραϊκής καταγωγής.

Υπάρχουν δηλώσεις πολιτικών ότι τα νομοσχέδια της Ελλάδος δημιουργούνται σε ιδιωτικά δικηγορικά γραφεία και απλά πάνε στην Βουλή προς ψήφιση. Λένε ακόμη ότι τα γραφεία αυτά δεν ανήκουν σε Έλληνες δικηγόρους. Μετά από όλα αυτά ρωτήσαμε φίλους και γνωστούς που δουλεύουν σε Υπουργεία, πόσο τις εκατό πιστεύουν ότι είναι οι Εβραίοι στο Υπουργείο που εργάζονται. Μας είπε ένας από αυτός ότι είναι γύρω στο 30% και συνεχίζουν να αυξάνουν. Παρόμοια ποσοστά ακουστήκαν και για άλλα Υπουργεία.

Λέγεται μάλιστα ότι η «ειδικότητά» τους είναι να προσλαμβάνονται σαν σύμβουλοι Υπουργών και Πρωθυπουργών. Μάλιστα προσλαμβάνονται σαν σύμβουλοι και του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Τα κόμματα αλλάζουν αυτοί όμως παραμένουν. Μα θυμίζει το ρητό του Μέτερνιχ, ότι «πιο σημαντικός από το βασιλιά είναι αυτός που ψιθυρίζει στο αυτί του βασιλιά».

Και όλη αυτή η «ξενόφερτη» δύναμη που έχει διεισδύσει στην κρατική μηχανή όλων των χωρών, πληρώνεται από τον ιδρώτα και το υστέρημα των λαών της γής αμειβόμενη με παχυλούς μισθούς και υπονομεύουν τελικά τις χώρες αυτές.

Φυσικά αυτές οι πληροφορίες δεν είναι εξακριβωμένες. Ρωτάμε λοιπόν τους Υπουργούς και τους υπευθύνους των κομμάτων. Είναι αληθές αυτό; Το έχετε ερευνήσει;

Με τον ύπνο των Ελλήνων πολιτικών κάλλιστα μια ξένη δύναμη μπορεί να μας κατακτήσει εκ των έσω και να τοποθετήσει ανθρώπους της σε καίρια πόστα. Κάτι τέτοιο ακούγεται και για τους Βουλευτές του Ευρωκοινοβουλίου. Λέγεται μάλιστα ότι οι εβραϊκής καταγωγής Ευρωβουλευτές έχουν ξεπεράσει τους 150, είναι μια γροθιά μεταξύ τους και κυριολεκτικά σέρνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την κατεύθυνση που επιθυμεί ο Σιωνισμός. Σε λίγο θα φθάσουμε στα επίπεδα των χωρών του πρώην ανατολικού μπλόκ, όπως Τσεχία, Ουκρανία, Ρωσία κτλ, στις οποίες αποκαλύφθηκε ότι μέσα στην κρατική μηχανή τους, οι εβραϊκής καταγωγής υπάλληλοι είχαν ξεπεράσει το 80%. Οι «φίλοι» μας οι «αριστεροί - προοδευτικοί» τώρα θα μας κατηγορήσουν για ρατσισμό βέβαια. Το να θέλεις την ελευθερία σου είναι ρατσισμός. Το να αντιστέκεσαι σε συνωμότες και καπηλευτές είναι ρατσισμός. Θα έρθει όμως η στιγμή που όλοι οι «αριστεροί - προοδευτικοί» θα χαρακτηριστούν «εχθροί της ανθρωπότητας». Είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα λογοδοτήσουν αλλά και κάποιοι θα απαλλαγούν λόγω βλακείας. Αυτή η διείσδυση στην κρατική μηχανή όλων των χωρών της γής είναι αποδεδειγμένη. Συμβαίνει και στην Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Περού, Βραζιλία, Αργεντινή και υπάρχουν στο διαδίκτυο άρθρα από τους κατοίκους των αντίστοιχων χωρών που προσέχουν αυτό το αφύσικο γεγονός.

Τι μένει λοιπόν για τους Σιωνιστές; Να χαρακτηρίσουν τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την συνομωσία τους, ως συνομωσιολόγους και οι «προοδευτικοί» σαν καλά παπαγαλάκια το επαναλαμβάνουν μονότονα«Συνομωσιολογία - Συνομωσιολογία».

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΙ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΡΟΚΦΕΛΕΡ;


Σημείωση Αντιπληροφόρησης: Οπως έχουμε ξαναδημοσιεύσει παλαιότερα, η οικογένεια Ροκφέλερ είναι μια απο τις κορυφαίες οικογένειες Διεθνών Τραπεζιτών που διοικούν την ανθρωπότητα και προωθούν την Νέα Τάξη Πραγμάτων και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, της οποίας οπαδός είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας, γιός του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Επίσης οι Ροκφέλερ όπως και οι υπόλοιποι Διεθνείς Τραπεζίτες είναι εβραϊκής καταγωγής (Δείτε σχετικά εδω http://antipliroforisi.blogspot.com/2009/10/blog-post_9511.html).

Επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου είναι οπαδός της Παγκοσμιοποίησης και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, συμπεραίνουμε με σιγουριά οτι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Παγκοσμιοποιητών οδηγώντας την Ελλάδα στο άρμα της Παγκοσμιοποίησης.

Στείλ'τε την ανάρτηση σε όποιον ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ γνωρίζετε. Ισως ξυπνήσει επιτέλους!!!

190910-pasok1Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο σχετικά με τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ από τον Ροκφέλερ, το 1974 Tο μεταπολιτευτικό σκηνικό στην Ελλάδα, ούτε διαυγές είναι, ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ο παλαιός πολιτικός κόσμος - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - έσβησε, και ο καινούργιος που εμφανίστηκε, δεν είχε καμμία σχέση με τους παλαιούς άρχοντες και πατριώτες της πολιτικής ζωής. Διάφορα σκοτεινά κέντρα - εκτός και εντός Ελλάδος - είχαν εργασθεί από μακρού χρόνου, ώστε να κυριαρχήσουν στο προσκήνιο πρόσωπα και κόμματα πρόθυμα για συνεργασία με την "νέα τάξη πραγμάτων"....

Η ιστορία τώρα, δεν καταγράφεται αμέσως με την πραγματικήν της όψιν. Κάθε τόσο έρχονται στο φως ντοκουμέντα και παρασκήνια, που δίνουν διαφορετική εικόνα των γεγονότων. Πρόσφατον παράδειγμα, τα όσα απεκαλύφθησαν με το τελευταίον βιβλίον του Νικολάου Μακαρέζου, για τις σχέσεις και τις διαβουλεύσεις μεταξύ Καραμανλή και του στρατιωτικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Είναι βέβαιον, ότι εάν υπάρξει ενδελεχής έρευνα προς διαφόρους πολιτικούς χώρους της μεταπολιτευτικής εποχής, θα βρεθούμε προ εκπλήξεων. Δεν είναι τυχαία η απογοήτευσις και η απαξίωσις του λαού προς τους σημερινούς πολιτικούς. Μόνο, που οι πολίτες δεν σκέπτονται ή δεν έχουν την δυνατότητα να ερευνήσουν τα βαθύτερα αίτια. Αυτό, κανονικά είναι καθήκον των ΜΜΕ, αλλά δυστυχώς η πλειονότης των κινείται μέσα στο "σύστημα" που άλλοι έχουν χαράξει και επομένως δεν επιτελούν την αποστολήν των. Οι αμετανόητοι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ, έχουν μουδιάσει με την πολιτικήν του κυβερνώντος κόμματος. Από την Μεταπολίτευσιν, εγοητεύθησαν από την άκρατον δημαγωγίαν αυτού του πολιτικού φορέως, και συμπορεύθηκαν με τον λαϊκισμόν που καθιέρωσε.

Ο εθνικός μας ποιητής Δ. Σολωμός, είχε αναφερθεί στον λαόν, τον "πάντα ευκολοπίστευτον και πάντα προδομένον"... Υπήρξε προφητικός ο στίχος του. Ποιός κάθισε να ερευνήσει ή έστω να προβληματιστεί, τι ακριβώς ήταν το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμήν της παρουσίας του στην πολιτική σκακιέρα; Ο ιδρυτής του, ήλθεν από την Αμερικήν, σε σύντομον χρόνον, επέτυχε να διαλύσει το κόμμα του πατέρα του, και υπήρξεν ο κυρίως υπεύθυνος για την επέμβασιν του Στρατού. Επαρουσιάζετο, ως ο εκφραστής του αντιαμερικανικού κινήματος στην Ελλάδα, υπερακοντίζοντας ακόμα και την Αριστεράν, η οποία αφελώς- ως συνήθως- ενόμισεν ότι είχε βρει τον... "άνθρωπόν της", και κατέστη στην ουσία, όργανον των σχεδίων του Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά την επέμβασιν του Στρατού, οι πολιτικοί συνελήφθησαν.

Η Αμερικανική κυβέρνησις - δια της εδώ πρεσβείας - για τον μόνον που ενδιαφέρθηκε, ήταν ο ηγέτης του... "αντιαμερικανικού κινήματος"! Ο πρεσβευτής Τάλμποτ, ηξίωσε από το στρατιωτικόν καθεστώς, να μην θιγεί ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να του δοθεί διαβατήριον, προκειμένου να φύγει στο εξωτερικόν. Κι' αυτό ακριβώς έγινε! Μετά την Μεταπολίτευσιν, ο κυνηγημένος και εξόριστος Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρύει κόμμα. Αλλά για την δημιουργία πολιτικού φορέως, απαιτούνται τεράστια έξοδα, τα οποία δεν συγκεντρώνονται - φυσικά - με εράνους. Που βρέθηκαν λοιπόν, όλα αυτά τα χρήματα;

190910-pasok2Ο συγγραφέας ιστορικών έργων Κων. Μπαρμπής, στο βιβλίον του "Η Ελλάδα ξανασταυρώνεται" (εκδόσεις Νέα Θέσις) δημοσιεύει φωτοτυπίαν επισήμου εγγράφου του "Αμερικανικού Γραφείου Στρατιωτικής Συνεργασίας", και με στοιχεία αναγνωρίσεως "Απόρρητο 7271/NSA/1158-AR/29" ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει θέσει φαρδιά - πλατιά την υπογραφήν του σε "οδηγίες" που δίδονται απ' εκείνους που θα τον χρηματοδοτούσαν με απίστευτη γενναιοδωρία, και... εναντίον των οποίων υποτίθεται ότι θα στρεφόταν...

Το έγγραφο αυτό υπέγραψε τον Αύγουστον του 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου, και εφόσον απεδέχθη τις "οδηγίες", προεβλέπετο καταβολή από την Τσέϊς Μανχάταν Μπανκ ( των Ροκφέλερ ) ποσού 100.000.000 δολλαρίων για την ίδρυση νέου κόμματος! Οι Αμερικανοί χρηματοδότες του... "σοσιαλιστικού" κινήματος στην Ελλάδα, καθόριζαν σαφώς στον αρχηγό του, τι κινήσεις μπορούσε να κάνει, τι στάση θα τηρούσε επί συγκεκριμένων θεμάτων, και τι περιθώριο ελιγμών διέθετε. Από τους "κανόνες" που υπέγραφε ο Ανδρέας, επιτρέποντο μόνον "φραστικές παρεκκλίσεις".

Χαρακτηριστική είναι η παράγραφος που αναφέρει, ότι: "Προς ικανοποίησιν των ριζοσπαστών (αριστερών) ψηφοφόρων, θα επιτραπεί αναθεώρηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος - ΗΠΑ. Κι' ακόμη, "επιτρέπονται φραστικές ‘' συγκρούσεις ‘' με το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, όχι όμως (ανοιχτός) πόλεμος..."! Φυσικά, οι Αμερικανοί ενδιαφέρονταν και για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού. Ετόνιζαν στον αρχηγό του "σοσιαλιστικού" κινήματος, ότι επεβάλλετο "ελαχιστοποίησης της δυνάμεως του ΚΚΕ. Η μείωσις αυτή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβεί το όριον που συμφωνήθηκε με τους συναδέλφους της K.G.B."! Έδινε επίσης εντολή η αμερικανική υπηρεσία, τονίζοντας ότι: "Η κυβέρνησις Παπανδρέου δεν θα ανακινήσει το θέμα της Κύπρου, με αντίδωρον την μη ύπαρξιν προβλημάτων με την Τουρκίαν...".

Αυτές και άλλες εντολές έδιναν οι Αμερικάνοι στον αρχηγόν του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να φτιάξει ισχυρόν "σοσιαλιστικό" κόμμα, με δολλάρια των Ροκφέλερ. Αυτά τα έχει δημοσιεύσει ο κ. Μπαρμπής στο βιβλίο του, μαζί με φωτοτυπία του δεσμευτικού εγγράφου, και ποτέ δεν διαψεύστηκαν.

Συνάγεται λοιπόν, λογικώς, το συμπέρασμα, ότι ο υιός του Ανδρέα και σημερινός πρωθυπουργός, λειτουργεί κάτω από τους ίδιους δεσμευτικούς κανόνες. Κι' αυτό, λέει πολλά. Ίσως η Αμερικανίδα μητέρα του πρωθυπουργού, η κυρία Μάργκαρετ Τσαντ, γνωρίζει περισσότερα. Εμείς προτείνουμε για τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, ένα νέον σύνθημα:"Ροκφέλερ ζεις, εσύ μας οδηγείς..."!

Γεώργιος Α. Λεονταρίτης

Η καταγωγή των Μητσοτάκηδων...


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Η Εφιαλτική οικογένεια Μητσο-τάκη είναι διαρκώς υπο διωγμό. Από τους Τούρκους τους Γερμανούς και τους Έλληνες. Καταδιωκόμενη από τους Τούρκους όπως λέει o βιογράφος τους, έφθασαν στην ελεύθερη Ελλάδα.

«Ο Κωστής (ΓΕΡΟΚΩΣΤΗΣ) Μητσοτάκης γεννήθηκε στη Μονεμβασιά της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς από γονείς πρόσφυγες της αποτυχημένης Κρητικής εξέγερσης του 1841. Κατά τον Νικ. Β. Τωμαδάκη, καταγόταν από τη σημαντικότατη οικογένεια των Ανδρεαδάκηδων από το Χορδάκι του Ακρωτηρίου, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το επώνυμό τους. Ένας κλάδος της οικογένειας αυτής πήρε το όνομα Μητσοτάκη. Ο αδελφός του Νικόλαος τον έλεγε «ορφανό» γιατί γεννήθηκε αφού πέθανε ο πατέρας του, του οποίου πήρε και το όνομα».

Ο αδελφός Νικόλαος, είναι ο Μωρίς που υπογράφει το προικοσύμφωνο του 1864 μαζί με τον φοιτητή Κωστή.

Για ποιο λόγο άλλαξαν το επίθετο τους από Ανδρεαδάκης σε Μητσοτάκης, αφού ήταν ήδη στην ελεύθερη Λακωνία-Μάνη είναι μια προφανέστατη αντίφαση .

Τι θα τους έκαναν οι Οθωμανοί(που δεν υπήρχαν) στην Μονεμβασιά ;

Και γιατί τα «Μητσοτακέικα σπίτια» στην Μονεμβασιά είναι μαζί με τα «εβραϊκά σπίτια»; Τυχαίο;

Για τον Μωρίς-Νικόλαο δεν μας λένε αν γεννήθηκε στην Κρήτη ή στην Μονεμβασιά.

Πάντως, το Μωρίς είναι υποκατάστατο του Μωυσής για τους Εβραίους. ...

Π. Χ. Μωρίς Γκανής, Μωρίς Μπέζα, Μωρίς Χατζής , Μωρίς Κοφφινά,ς Μωρίς Μοντιάνο, Μωρίς Χιρς, Εβραίος τραπεζίτης στην Αυστρία ακόμα και Maurice Motamed (Μωυσής Μοχαμέντ) ένας Εβραίος βουλευτής στο Ιραν το 2000 και το 2004, και Maurice J 'Mose', (Μωυσης Μωυσής).

Επειδή λοιπόν ο Μωρίς Μητσοτάκης, δεν ήταν κομμωτής ή μοντελιστ το 1864,το όνομα υποδηλώνει την εβραϊκή καταγωγή της οικογένειας, που δεν ήρθε από την Κρήτη καταδιωκόμενη.

Και ο "Κωστής" με τη βοήθεια της συναγωγής αναβαπτισμένος και μετονομασμένος έκανε καριέρα Έλληνα πατριώτη στην Κρήτη.

Έτσι φυτεύονται οι βλαστοί της Συναγωγής.

Απο το ΔΕΛΤΙΟ 11

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Για την καταγωγή των Σα-Ραγκούσηδων.

Διαβάστε το παρακάτω κείμενο που περιλαμβάνει άγνωστες πτυχές της οικογένειας Καραμανλή.Του εθνάρχη!!Θα καταλάβετε γιατί η χώρα πάει απο το κακό στο χειρότερο.Τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί σε μια χώρα που διοικείται απο "περιούσιους" εκτός απο την πλήρη διάλυση και την υπονόμευση σε όλα τα επίπεδα;

Γράφει ο L.V.F.

       Οι απανταχού της Ευρώπης Εθνικοσιαλιστές υπήρξαν ανέκαθεν σαφείς: Πολιτική είναι η τέχνη του ανέφικτου.Αυτό, άλλωστε,  είναι αυταπόδεικτο: Την πολιτική τη χρειαζόμαστε, για να επιτευχθεί εκείνο που είναι ανέφικτο για εμάς, τα μεμονωμένα άτομα. Και τούτο, επειδή ό,τι είναι εφικτό το κατορθώνουμε και μόνοι μας. Ακριβώς εκείνο που δεν μπορούμε να κατορθώσουμε μόνοι μας το επιδιώκουμε μέσω της πολιτικής.

Raymond Aron

          Την -εμφανώς- ανόητη διατύπωση, πως πολιτική είναι η τέχνη τουεφικτού, την είχε ξεφουρνίσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Πότε όμως; Όταν, αφού επιχείρησε να εγκαθιδρύσει, με τη βοήθεια του Στρατού, αυταρχικό καθεστώς στην Ελλάδα κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1960 και απέτυχε (επειδή κινήθηκε εναντίον του ο τότε βασιλιάς), έφυγε στο Παρίσι  και εκεί άρχισε εντατική εκπαίδευση και δια βίου μάθηση. Δάσκαλός του ήταν ο Raymond Aron, ιουδαίος φυσικά (τι άλλο θα ήταν;) ο οποίος υπήρξε και δάσκαλος του Henry Kissinger. Την πιάσατε τώρα την αόρατη γραμμή μεταξύ Kissinger και Καραμανλή;

Εσείς πάντως, εκεί στην Ελλάδα, πρέπει να ξέρετε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν πολύ πιο καλός και στοργικός μαθητής από τον Kissinger. Μόλις ο Raymond Aron χρειάστηκε να μπει σ’ένα νοσοκομείο στο Παρίσι, ο Καραμανλής (ο εθνάρχης ντε!) κάθε μέρα στο πλευρό του! Στο κρεβάτι ο Aron, στο προσκέφαλό του ο θεμελιωτής της Δημοκρατίας μας! Και να κάτι ανθοδέσμες τόσο μεγάλες (μετά συγχωρήσεως), ένα μέτρο η κάθε μια! Πολλή στοργή σας λέω! Ακόμα έχουν να το λένε εδώ, στο Παρίσι, πόσο καλός και επιμελής μαθητής του Aron ήταν ο εθνάρχης σας!

          Θέλετε απόδειξη; Εν τω άμα και το θάμα: Γράφει βιβλία ο Kissinger, πήρε βραβείο Νόμπελ ο άνθρωπος, πήρε το μετάλλιο Διακεκριμένων Πράξεων (ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων) από τον ίδιο τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. και τι κατάφερε; Τίποτα! Σχεδόν όλοι τον βρίζουνε! Ενώ ο Καραμανλής ήρθε στην Ελλάδα, έχωσε στη φυλακή τους Στρατιωτικούς που τον είχαν καλέσει, νομιμοποίησε το Κ.Κ.Ε., έφερε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην εξουσία, ξεπάτωσε τη Δεξιά, στο πι και φι ξεπούλησε την Κύπρο, διέλυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις και –το κυριότερο- ξεφούρνισε την απίθανη φόρμουλα «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού» και όλοι τον πιστέψανε και τον πιστεύουνε. Και κανείς, μα απολύτως κανείς δεν αναρωτιέται: «Καλά, ρε άνθρωπε, εφόσον πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, τι τους χρειαζόμαστε τους πολιτικούς και τους πληρώνουμε χρυσούς; Γιατί δηλαδή να μην πετύχουμε το εφικτό μόνοι μας; Τι είμαστε εμείς; Παιδιά κατώτερου θεού;»

H επιστροφή του "εθνάρχη", Ιούλιος '74

Ε ναι, έτσι φαίνεται, αγαπητοί συνέλληνες: ότι όλοι εμείς είμαστε παιδιά κατώτερου θεού. Διότι δεν φτάνει που έχουμε καταπιεί την αρλούμπα της τέχνης του εφικτού, κάνουμε και παράπονα κιόλας. Στη Δημοκρατία πάντα ευνοούνται εκείνοι που ευπρεπώς αποκαλούνται «μετριότητες», ενώ στην καθομιλουμένη ονομάζονται απλώς «σκιτζήδες». Εκλέγει λοιπόν ο  Ελληνικός Λαός τους ενλόγω σκιτζήδες, οι οποίοι, μόλις πιάσουνε την καρέκλα, θέτουν σε εφαρμογή την καραμανλική αρχή για την «τέχνη του εφικτού». Τι είναι εφικτό σ’ένα σκιτζή; Η λούφα και διαρπαγή... τι άλλο θα ήταν; Λουφάξανε λοιπόν στην αρχή (τρόπος του λέγειν δηλαδή, γιατί το ΝΑΤ το διαγουμίσανε ήδη από το 1982), μετά λεηλατήσανε την Ελλάδα και τώρα που δεν έχουν αφήσει ούτε κολυμπηθρόξυλο ζητάνε και τα ρέστα: Θυσίες στο όνομα της «εθνικής ενότητας» και βγαίνει ο καθένας από δαύτους στα κανάλια με πέντε κυανόλευκες σημαίες πίσω του και καμιά δεκαριά εικόνες βυζαντινής τεχνοτροπίας γύρω-γύρω και ξεφουρνίζει διάφορα πατριωτικά, ψυχωφελή και εθνεγερτήρια.

Εντάξει, ζητάνε να πληρώσετε σεις αυτά που φάγανε αυτοί. Τι άλλο θα κάνανε; Αυτό το καταλαβαίνω. Εκείνο που δεν καταλαβαίνω όμως είναι γιατί παραπονιέστε: «Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού», αυτό δεν λέτε; Ε, τι κάνανε οι άνθρωποι; Το εφικτό και μόνο το εφικτό και πάντα το εφικτό – δηλαδή ρεμούλα! Τι μου παραπονιέστε το λοιπόν;

Το κείμενο είναι απο το blog theodotus
http://antipliroforisi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home