Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΤΟ NAUTILUS ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ. ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΤΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ"; ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ
Το ωκεανογραφικό ερευνητικό πλοίο Nautilus με σημαία St Vincent Grenadines είναι ένα πλοίο που περιέχει όλα εκείνα τα όργανα που απαιτούνται για να κάνει έρευνα για πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ορυκτά. Αυτή τη στιγμή είναι ακίνητο στο σημείο που βλέπετε (μέσα στο κίτρινο κύκλο) πάνω απο το θαλάσσιο όρος του Ερατοσθένη προερχόμενο απο την Τουρκία με κατεύθυνση το οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ.
Το Ναutilus στο σημείο αυτό, που είναι μέσα στην Κυπριακή ΑΟΖ κάνει έρευνα. Στα μέλη του πληρώματος του αναφέρονται πολλοί Τούρκοι επιστήμονες απο Τουρκικά Πανεπιστήμια όπως ο Tufan Turanli, o Muhammet Duman, η Aslı Özmaral και πολλοί άλλοι.
Διερωτώμαι ποιός στην Κύπρο επέτρεψε στο συγκεκριμένο πλοίο να κάνει έρευνα στην Κυπριακή ΑΟΖ και εάν το έκανε τι όρους του έβαλε. Διερωτώμαι επίσης, αν συγκεκαλυμμένες "έρευνες" όπως αυτή εδώ στη Κύπρο θα επαναληφθούν στην Ελλάδα, δεδομένου ότι ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής-φάντασμα που ανέθεσε ο κ.Σαμαράς να προετοιμάσει την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ και που στην συνέχεια "εξαφανίστηκε" απο το Υπ. Εξωτερικών αναφέρονται και Κύπριοι πολίτες, που έχουν εμπλακεί με "επιτυχία" στην εκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ. Το αποτέλεσμα της "επιτυχίας" τους το βλέπετε.
To Nautilus όπως φαίνεται και στο επόμενο σχήμα κάνει έρευνα κατευθυνόμενο πρός το οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ, στο οποίο ως γνωστό κάνει έρευνα για φυσικό αέριο η Noble. Μάθατε μήπως τι ποσοστό κέρδους έχει η Κύπρος απο την εκμετάλλευση της Noble; Το είδατε γραπτώς;
Το Nautilus είναι εξοπλισμένο με δύο sonars τύπου towfish για τη χαρτογράφηση του βυθού, την περιοχή κάτω απο το βυθό και την εύρεση πηδάκων φυσικού αερίου που αναβλύζουν απο το βυθό. Διαθέτει επίσης δύο υποβρύχια οχήματα χωρίς οδηγό για τη συλλογή δειγμάτων απο το βυθό, καθώς και εργαστήριο αναλύσεων πάνω στο πλοίο με το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. Απο τις αναλύσεις στα πετρώματα του βυθού μπορεί να προκύψει αν υπάρχουν υδρογονάνθρακες κάτω απο την επιφάνεια του βυθού ή άλλα ορυκτά. Απο την ισχύ των sonars, την οποία δεν γνωρίζω μπορούν να προκύψουν πλγηροφορίες και για τα πετρώματα που είναι κάτω απο το βυθό.
Η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για έρευνα, δεδεμένου ότι εκεί δεν θα μπορεί να βρεί κανείς αρχαία ή βυθισμένα καράβια και κρυφούς θησαυρούς δέν είναι τυχαία. Η περιοχή αυτή είναι πολύ πιθανόν να έχει μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Καλό θα ήταν να διαβάσετε το άρθρο μου για το φυσικό αέριο εδώ. Δεν ειναι τέλειο, δεν καλύπτει τα πάντα γιατί γράφηκε γρήγορα αλλά κάτι χρήσιμο θα μάθετε.
Update, 14 Aug. 2012: Μετά την είσοδο του στο οικόπεδο 12, το Nautilus δεν δίνει κανένα σήμα για τη θέση του.
Update, 15 Aug. 2012: Μετά την έξοδο του πλοίου από το οικόπεδο 12, το Nautilus ξαναδίνει σήμα για τη θέση του.
http://www.zcode.info/2012/08/h-nautilus.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου