Blogger Widgets

Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF)… προπαγάνδα χωρίς σύνορα!

Σήμερα, με την κατευθυνόμενη πληροφόρηση μπορεί κάποιος να σκεφτεί έναν μεγαλύτερο υποκριτή από τον Robert Ménard, ηγέτη της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα ΕΔΩΓιατί όλα τα ΜΜΕ – στην Ελλάδα – καταλαμβάνονται σήμερα από “αμνησία” σε σχέση με τον Robert Ménard και την οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα (RSF);...

Ο κ. Ménard και οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πριν από έναν περίπου μήνα καταγγέλθηκαν από την UNESCO ΕΔΩ  γιατί καπηλεύθηκαν την αιγίδα της οργάνωσης.

Ποιος άραγε είναι ο βασικός χρηματοδότης των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα;

Ο ίδιος ο Robert Ménard παραδέχθηκε ότι η χρηματοδότηση της οργάνωσής του γίνεται από την National Endowment for Democracy - NED ΕΔΩ Η NED, όπως και η CIA, είναι γνωστό πρακτορείο που έχει ως βασική ασχολία την “αλλαγή καθεστώτων” σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Πρόκειται για Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που όμως ίδρυσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ορισμένες πληροφορίες στην ελληνική γλώσσα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα “ANTI WEBLOG” ΕΔΩ

Οι Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα υποστηρίζουν ΟΛΕΣ εκείνες τις υποθέσεις που ταυτίζονται με τα συμφέροντα των ΗΠΑ. Μόνιμος στόχος της οργάνωσης η Κούβα, χθες το Ιράκ, σήμερα η Κίνα.

Η οριστική αποκάλυψη του βρόμικου ρόλου της οργάνωσης έγινε σε εκπομπή της γαλλικής ραδιοφωνίας (26 Αυγούστου 2007), όπου ο Ménard, αρχηγός της RSF, τάχθηκε υπέρ της νομιμοποίησης των βασανιστηρίων. Η ραδιοφωνική εκπομπή βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση  http://www.rue89.com/2007/08/26/quand-robert-menard-de-rsf-legitime-la-torture

και είναι πλήρως αποκαλυπτική!

Στην υπόλοιπη Ευρώπη αυτή η συγκλονιστική ομολογία του έμμισθου Robert Ménard θάφτηκε από τα ΜΜΕ. Εξαίρεση η καταγγελία του ιταλού δημοσιογράφου Franco Carlini στην εφημερίδα “Il Manifesto” (28/08/2007). Δυστυχώς, το άρθρο του CarliniΕΔΩ αποτελεί τη μόνη καταγγελία από μια μεγάλη και έγκυρη εφημερίδα της Ευρώπης.

Σ’ εκείνη την εκπομπή – αξίζει κάποιος να την ακούσει από το διαδίκτυο – ξεδιάντροπα ο Robert Ménard, αρχηγός των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα, αναφερόμενος σε ορισμένους από τους μεγάλους βασανιστές της σύγχρονης ιστορίας (Βιντέλα και Πινοσέτ) τονίζει: «Αν είχαν όμηρο την κόρη μου δεν θα υπήρχε κανένα όριο, σας το λέω και το επαναλαμβάνω, να γίνουν βασανιστήρια». Με τη φράση “κανένα όριο”, ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ménard, περιλαμβάνει τις απαγωγές, συλλήψεις, βασανισμούς, εξαφανίσεις χιλιάδων αθώων, που είχαν συγγενική σχέση, ή υπήρχαν υποψίες πως σχετίζονταν με τους λεγόμενους «τρομοκράτες». Ο Ménard υπερασπίζεται αυτό που έκαναν οι Γάλλοι στην Αλγερία και την Ινδοκίνα, από τους πρώτους διαδάξαντες, και κατόπιν έγινε “νόμος” από τους βασανιστές της Λατινικής Αμερικής εκπαιδευμένους στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα “Il Manifesto”, επισημαίνοντας πως ο Ménard χρηματοδοτείται από την CIA για να καλύψει υποθέσεις ή για να σιωπήσει, στοιχειοθετεί την αγωνία του να κατασκευάσει μια ιδεολογική βάση δικαιολόγησης του Γκουαντάναμο, με τη φράση του: «δεν πρόκειται για μια υπόθεση ιδεών ή αρχών, αλλά πολέμου».

Υπάρχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο εκατοντάδες εθελοντές της οργάνωσης Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα που πιστεύουν ότι η οργάνωση είναι ανεξάρτητη και εργάζεται για την ελευθερία της έκφρασης. Τώρα θα πρέπει να ανοίξουν τα μάτια τους και να επιλέξουν: συνένοχη σιωπή, ή να απαιτήσουν εξηγήσεις από τον περιβόητο υποκριτή Robert Ménard!


Νίκος Κλειτσίκας
http://www.nikosklitsikas.gr/
sibilla-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home