Σχ.Ελληνοψύχων:Ο κ.Τράγκας τόσα χρόνια εξέδιδε εφημερίδες οι οποίες προπαγάνδιζαν υπέρ της ΝΔούλας και επομένως στήριζε επί πολλά έτη το σάπιο καθεστώς της μεταπολίτευσης.Εκτός αν δεν γνώριζε την σαπίλα του “Δημοκρατικού” καθεστώτος επομένως δεν είναι καλός δημοσιογράφος…διαλέγει και παίρνει.
Ο Γιώργος Τράγκας είναι ίσως ο πλέον μαχητικός αντιμνημονιακός δημοσιογράφος σήμερα, και πολύ καλά κάνει.Το κακό όμως είναι ότι προσπαθεί ατυχώς να παραλληλίσει δύο εποχές (την κατοχική περίοδο και το σήμερα), τελείως διαφορετικές μεταξύ τους.Ενδεικτική είναι η παντελώς άκυρη ταύτιση εκ μέρους του, του στρατηγού Τσολάκογλου με τον αλήστου μνήμης ΓΑΠ. Είχαμε κάνει και σχετική ανάρτηση επί του θέματος…
Συγχρόνως στρέφεται κατα καιρούς με πάθος κατά των αξιωματικών της 21ης Απριλίου 1967 και ιδιαίτερα κατά του Γ.Παπαδόπουλου.Ο γραφών δεν είναι βέβαια σε θέση να γνωρίζει από που εκπορεύεται η αρνητική στάση του κ.Τράγκα εναντίον των Ταγμάτων Ασφαλείας, του Τσολάκογλου, του Γ.Παπαδόπουλου, ούτε θα προβεί σε σχετικά μαθήματα ιστορίας, διότι δεν είναι δάσκαλος κανενός.
Ο κόσμος όμως που παρακολουθεί τον κ.Τράγκα πρέπει να γνωρίζει κάποια πράγματα για να μην πέφτει θύμα ανακριβoύς πληροφόρησης.
Οι πολυάριθμοι τηλεθεατές/ακροατές του εν λόγω δημοσιογράφου σίγουρα τον έχουν ακούσει να λέει (και όχι μόνο μία φορά, αλλά κατ'επανάληψη) τα εξής:
"Ο ανθυπολοχαγός Γεώργιος Παπαδόπουλος επόπτευε για λογαριασμό των Γερμανών την συγκομιδή των σιτηρών απ'τους αγρότες της Αχαϊας, ως αξιωματικός του Τ.Α Πατρών. Αυτό το αναφέρει ο συνταγματάρχης Κουρκουλάκος στο βιβλίο του 'Τα Τάγματα Ασφαλείας' το οποίο κατάφερε και εξαφάνισε η χούντα. Εγώ όμως έχω ένα αντίτυπο."
Τάδε έφη Γιώργος Τράγκας. Σε κάποιες εκπομπές μάλιστα έχει αναφέρει και την σελίδα του βιβλίου του Κουρκουλάκου όπου γίνεται η σχετική αναφορά.
Το ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι το συγκεκριμένο βιβλίο του Κουρκουλάκου που επικαλείται ο κ.Τράγκας δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ.
Ένα σχετικό άρθρο για την δράση του Γεώργιου Παπαδόπουλου στην Κατοχή έχει συντάξει ο Λεωνίδας Καλιβρεττάκης και δημοσιεύτηκε στο τεύχος 8 του ακροαριστερού περιοδικού Αρχειοτάξιο τον Μάιο του 2006. Στο διαδίκτυο υπάρχειεδώ.
Στην σελίδα 124 γράφει ότι:
"Στό πλαίσιο τής προαναφερθείσας δημοσιογραφικής έρευνας τοΰ 1975, ό Περιβολιώτης φέρεται νά είχε δηλώσει (προφανώς πρό τοΰ 'Ιανουαρίου 1971) ότι κάποτε διάβασε μιά αναφορά τοΰ Νικόλαου Κουρκουλάκου, στην οποία «εξυμνούσε τόν Γεώργιο Παπαδόπουλο γιά τήν απόδοση του στά Τάγματα 'Ασφαλείας, όπου υπηρετούσε στό Β' Γραφείο». Στό ίδιο δημοσίευμα αναφερόταν επίσης ή φήμη σύμφωνα μέ τήν οποία ένα βιβλίο πού είχε γράψει ό Κουρκουλάκος γιά τά Τάγματα 'Ασφαλείας εξαφανίστηκε έπί δικτατορίας, ακόμη καί άπό τήν 'Εθνική Βιβλιοθήκη. Πάντως, ή ύπαρξη βιβλίου ή αναφοράς -έστω- τοΰ Κουρκουλάκου δέν τεκμηριώνεται άπό πουθενά. 'Αντίθετα, ό Κουρκουλάκος φέρεται μεταξύ εκείνων τών διοικητών Ταγμάτων πού απέφυγαν νά καταθέσουν υπόμνημα γιά τή δράση τους έπί κατοχής, ακόμη καί όταν τους ζητήθηκε επισήμως άπό τήν Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, σέ ανύποπτο χρόνο (τό 1955)".
Η φήμη λοιπόν για την ύπαρξη του βιβλίου του Κουρκουλάκου, στο οποίο βασίζεται ο Τράγκας, υποτίθεται ότι βγήκε από έναν αντι-χουντικό αξιωματικό (και μάλιστα πρώην ταγματασφαλίτη που υπηρέτησε στον λόχο του Μυστρά που υπαγόταν στο Τ.Α Σπάρτης), και δεν τεκμηριώνεται από πουθενά.
Το εντυπωσιακό είναι ότι δεν τεκμηριώνεται ούτε καν αν όντως ο Περιβολιώτης έκανε αυτήν την δήλωση για το δήθεν βιβλίο του Κουρκουλάκου (σημ.71 στις σελ.125-126):
"Μετά άπό τόσα χρόνια, είναι εξαιρετικά δύσκολο νά ελεγχθεί ή ακρίβεια αυτής τής φήμης (οχι αν ήταν άληθης ό ισχυρισμός τοΰ Περιβολιώτη, άλλα άν υπήρξε τέτοιος ισχυρισμός). Αξίζει πάντως νά σημειωθεί ότι δύο στρατιωτικοί μέ αντιδικτατορική δράση που γνώριζαν τον Περιβολιώτη, οί στρατηγοί Π Πανουργίας καί Ν. Παπανικολαου, σε συνεντεύξεις πού έδωσαν πρόσφατα (13 Μαρτ 2006 καί 10 Μαΐου 2006 αντίστοιχα) στον Τάσο Σακελλαροπουλο καί τόν συγγραφέα τοΰ παρόντος, δεν θυμοΰνται παρόμοια δήλωση του."
Με λίγα λόγια: μηδέν εις το πηλίκον.
Το αν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος υπηρέτησε ή όχι στα Τάγματα Ασφαλείας είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα που χρήζει ιστορικής διερεύνησης.
Ακόμα και το παραπάνω σχετικό άρθρο στο οποίο αναφερθήκαμε και το οποίο σίγουρα δεν γράφτηκε από χουντικό/φασίστα/ακροδεξιό/εθνικιστή (κάθε άλλο), δεν παραθέτει ασφαλή στοιχεία παρά μόνο ασαφείς ενδείξεις.
Άρα το θέμα σίγουρα παραμένει ανοικτό, και σίγουρα η αναφορά σε ανύπαρκτες πηγές (βλ.βιβλίο του Κουρκουλάκου) δεν βοηθάει σε τίποτα...
http://istoriakatoxis.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου