Blogger Widgets

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόκληση Ισραήλ: Ξεκίνησαν στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με τη Συρία

Εφημερίδα Pravda

με πληροφορίες από Prensa Latina

Επίσημος εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε στο Τελ Αβίβ ότι τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν ξεκινήσειαιφνίδιες στρατιωτικές ασκήσεις από χθες το πρωί, στo βόρειο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν, συριακό έδαφος που τελεί υπό ισραηλινή κατοχή από τον Πόλεμο των Έξι Ημερών (1967)…

Με την αρπαγή αυτή ήταν σε θέση να λύσει το Ισραήλ, κατά ένα μεγάλο μέρος,το πρόβλημα έλλειψης υδάτινων πόρων της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τον ραδιοφωνικό σταθμό των Ε.Δ. του Ισραήλ και άλλα τοπικά ΜΜΕ, τα στρατεύματα, που προστέθηκαν στις διοικήσεις του βόρειου και κεντρικού τμήματος της χώρας, έλαβαν εντολή, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, από τον  Αρχηγό του Επιτελείου της Tsahal (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) και τον στρατηγό  Benny Gantz, να είναι έτοιμα για διεξαγωγή ασκήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή των κατεχομένων από το Ισραήλ εδαφών.

Ο εκπρόσωπος της Tsahal (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) επιμένει ότι "οι ασκήσεις είναι ένα προγραμματισμένο γεγονός ρουτίνας", αλλά για άγνωστους λόγους αρνήθηκε να αποκαλύψει πόσοι στρατιώτες και στρατιωτικά οχήματα συμμετέχουν σε αυτό το μυστικό πολεμικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Tsahal,στις ασκήσεις αυτές, στα πλαίσια των οποίων έχουν παραταχθεί ισραηλινά στρατεύματα στην ευαίσθητη περιοχή της μεθορίου με τη Συρία (φωτό), συμμετέχουν μονάδες της πολεμικής αεροπορίας και του πυροβολικού, με στόχο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος, "να διαπιστωθεί ο βαθμός ετοιμότητάς τους για πόλεμο".

Πριν από μερικές ημέρες, ο ισραηλινός στρατός"ολοκλήρωσε παρόμοιες ασκήσεις ετοιμότητας σε συνθήκες που θα καθιστούσαν αναγκαία την παράταξη στρατευμάτων στη μέση του θεάτρου των επιχειρήσεων", όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι επιχειρήσεις, οι οποίες περιγράφονται ως "ασκήσεις ρουτίνας" από την ισραηλινή διοίκηση,συμπίπτουν με δηλώσεις εκπροσώπου των Ε.Δ. της Συρίας σχετικά με την εκκένωση περιοχών κοντά στη Δαμασκό από ένοπλες ομάδες έμμισθων τρομοκρατών που επιχειρούν να ανατρέψουν με τη βία την κυβέρνηση του Προέδρου Bashar Al-Assad.

Το Ισραήλ απέφυγε μέχρι τώρα να αναλάβει οποιαδήποτε δράση και να κάνει οποιαδήποτε δήλωσησχετικά με τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης της Συρίας, μιας χώρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αραβο-ισραηλινής διένεξης, αφού δεν έχει συνάψει συμφωνία ειρήνης με το Τελ Αβίβ, σε αντίθεση με την Αίγυπτο και την Ιορδανία. Μετά την αρπαγή των συριακών εδαφών του Γκολάν από το Ισραήλ, μεταξύ των δύο χωρών ισχύει καθεστώς "casus belli".

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε την ενίσχυση της περίφραξης που ήδη υπάρχει στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ-Συρίας, στην περιοχή των υψιπέδων του Γκολάν. Μηχανικοί του στρατού έχουν εγκαταστήσει νέας τεχνολογίας αισθητήρες κίνησης κατά μήκος των συνόρων, έχουν μετατρέψει σε ηλεκτροφόρα κάποια μέρη του φράχτη, ενεργοποίησαν νέα συστήματα συναγερμού και τοποθέτησαν νάρκες σε ορισμένες περιοχές κατά μήκος της μεθορίου με τη Συρία.

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home