Blogger Widgets

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

LE MONTE : ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΥΣΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΥ "ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ" ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ…

Aπο iefimerida

«Πανταχού παρούσα στο δρόμο και σε πλήρη φόρμα στις δημοσκοπήσεις» βρίσκει τη Χρυσή Αυγή η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde η οποία σε σημερινό της άρθρο αναφέρει ότι τώρα αρχίζει επιτέλους η ελληνική αστυνομία να συνειδητοποιεί την απειλή που αυτή αποτελεί για μια δημοκρατική κοινωνία.

«Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να ανεβάσει τους τόνους απέναντι στο ακροδεξιό κόμμα Χρυσή Αυγή» γράφει η εφημερίδα και επικρίνει έμμεσα τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια ότι καθυστέρησε να εξαπολύσει αντεπίθεση εναντίον των «ταγμάτων εφόδου» και να απειλήσει του βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι θα συλλαμβάνονται σε περίπτωση που διαπράττουν διαπιστωμένα κακουργήματα. «Προηγουμένως όμως ο κ. Δένδιας είχε βγάλει τους δικούς του κεραυνούς εναντίον των μεταναστών μιλώντας για «απόβαση ξένων» που θα απειλούσε την «εθνική επιβίωση»» γράφει η εφημερίδα, «καρφώνοντας» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.


Η Le Monde αναφέρεται στα τελευταία γεγονότα και τονίζει ότι η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να υποκαταστήσει την αστυνομία ενώ κάνει «συνεχή επίδειξη δύναμης διοργανώνοντας επιθέσεις στο δρόμο, σε χώρους εργασίας και κατ'οίκον».

Ο πολιτικός αναλυτής Γιάννης Μαυρής δηλώνει στην εφημερίδα ότι «Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να μείνει» και τονίζει ότι στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις πιστώνεται με 10%. «Πρόκειται για ένα καινούριο φαινόμενο, πολύ επικίνδυνο για το κοινοβουλευτικό σύστημα» προσθέτει ο κ. Μαυρής ενώ η εγκληματολόγος Σοφία Βιδάλη που μιλάει στην εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η Χρυσή Αυγή κάνει ακτιβιστική πολιτική που παραπέμπει στον ιταλικό νεο-φασισμό του 1970».

http://ieroslochos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home