Blogger Widgets

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Λευκός μαθητής 9 χρονών αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε το ρατσιστικό εκφοβισμό και τις απειλές από Ασιάτες συμμαθητές του

ΚΟ: Δεν θα την ακούσετε αυτήν την ιστορία. Δεν θα εμφανιστεί το προσωπάκι του σε καμία δακρύβρεχτη «αντιρατσιστική» καμπάνια. Δεν θα διαβάσετε άρθρα επί άρθρων στα ΝΕΑ και στο ΕΘΝΟΣ, ούτε θα δείτε "αποκαλυπτικά ρεπορτάζ" γνωστών δημοσιογράφων για την «ανησυχητική άνοδο του ρατσισμού» στα σχολεία. Δεν θα μοιραστεί από το Υπουργείο εκπαιδευτικό υλικό για τον «ρατσισμό στα σχολεία»...

Δεν θα ιδρυθεί κανένας φορέας «καταγραφής των ρατσιστικών περιστατικών» και «ευαισθητοποίησης και κατάρτισης των γονέων». Δεν θα έρθει κανένας επίτροπος για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» να μας κάνει αντιρατσιστικά μαθήματα. Δεν θα βγάλει ανακοίνωση κανένα «Παρατηρητήριο». Όλα αυτά βέβαια – και άλλα πολλά - θα λάμβαναν χώρα με μία μόνο προϋπόθεση. Αν ο 9χρονος που αυτοκτόνησε στην Βρετανία δεν ήταν λευκός. Αν είχε την "τύχη" να ανήκει σε κάποια "μειονότητα". Είναι περιττό βέβαια, να γράψω ότι τα περισσότερα media, φερόμενα «αντιρατσιστικά», έγραψαν,γενικώς, για αυτοκτονία παιδιού «λόγω εκφοβισμού».

The Sun / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια του ηλικίας μόλις 9 ετών αγοριού που κρεμάστηκε εξ αιτίας ρατσιστικού λεκτικού εκφοβισμού από Ασιάτες συμμαθητές του που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία.

Ο Aaron Dugmore – που πιστεύεται ότι είναι ένας από τους νεότερους αυτόχειρες της Βρετανίας από εκφοβισμό - βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιό του, αφού επί μήνες δεχόταν προσβλητικά σχόλια και απειλές στο σχολείο, ισχυρίζονται οι γονείς του.

Η οικογένειά του λέει ότι ο Ααρών απειλήθηκε με ένα πλαστικό μαχαίρι από έναν Ασιάτη συμμαθητή του - ο οποίος τον προειδοποίησε: "Την επόμενη φορά θα είναι πραγματικό".

Όμως, παρά τις καταγγελίες των γονέων στο σχολείο, όπου το 75 τοις εκατό των μαθητών προέρχονται από οικογένειες αλλοδαπών, ισχυρίζονται ότι δεν έγινε τίποτα για να σταματήσει η παρενόχληση.

Η μητέρα του παιδιού, Kelly-Marie Dugmore, είναι πεπεισμένη ότι οι συνεχείς χλευασμοί οδήγησαν το γιο της να αυτοκτονήσει πριν από δύο εβδομάδες. Είπε συντετριμμένη: "Δεν είμαστε ρατσιστές άνθρωποι. Ο Ααρών έκανε παρέα με όλα τα παιδιά στο σχολείο του, και το ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού λόγω του χρώματος του δέρματός του, με κάνει να αρρωσταίνω."

Ο Aaron εντάχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Erdington Hall στο Μπέρμιγχαμ τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς η οικογένειά του μετακόμισε εκεί. Αλλά η Kelly-Marie, 30 ετών, και ο πατριός τουPaul Jones, 43 ετών, παρατήρησαν μια αλλαγή σε αυτόν από την πρώτη του ημέρα.

Ο Pau λέει: «Τσακωνόταν με τους αδελφούς και τις αδελφές του, κάτι που δεν γινόταν πριν. Τελικά μας είπε ότι ήταν θύμα εκφοβισμού από μια ομάδα Ασιατών στο σχολείο και αναγκαζόταν να τους κρύβεται στο προαύλιο το μεσημέρι. Είπε, ακόμη ότι ένα παιδί του είπε: «Ο μπαμπάς μου λέει ότι όλοι οι λευκοί άνθρωποι θα πρέπει να πεθάνουν».

Η Kelly-Marie υποστήριξε: "Απειλήθηκε μάλιστα με ένα πλαστικό μαχαίρι από ένα αγόρι. Όταν το κόλλησε πάνω στον Ααρών, του είπε ότι την επόμενη φορά θα είναι πραγματικό".

"Πήγα να δω τον διευθυντή Martin Collin αρκετές φορές, αλλά το μόνο που είπε, ήταν «Δεν ήταν ανάγκη να έρθει σε αυτό το σχολείο, που επιλέξατε να έρθει».

Η αστυνομία του West Midlands ερευνά τα αίτια του θανάτου του Ααρών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home