Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Χειραγώγηση και ήττα για το εργατικό κίνημα της Ιταλίας το εκλογικό αποτέλεσμα

Τι μας λένε οι εγκέφαλοι-ανεγκέφαλοι του ΚΚΕ; Πως «Οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, χρόνια χειραγωγημένοι στις αυταπάτες της διαχείρισης του καπιταλισμού, με την καθοριστική συμβολή και του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος, εγκλωβίστηκαν ανάμεσα στη «Σκύλλα» της κεντροαριστεράς και τη «Χάρυβδη» της κεντροδεξιάς, του Μπερσάνι και του Μπερλουσκόνι αντίστοιχα…

Επίσης επέλεξαν την άσφαιρη εκτόνωση μέσω του λαϊκιστή Γκρίλο, που αναδεικνύεται τρίτη δύναμη και εμφανίζεται ως δήθεν αντισυστημικός προβάλλοντας ζητήματα διαφθοράς, ενώ έχει διαχειριστική πολιτική». Και... «Πολύς ντόρος γίνεται από τα επιτελεία των αστών, με τις εκλογές στην Ιταλία, την 3η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη. Το αποτέλεσμα της κάλπης, λένε, έβγαλε ακυβερνησία που θα οδηγήσει σε αστάθεια και θα επηρεάσει και την υπόλοιπη ΕΕ...».

Kαι άκουσον-άκουσον... «Το αποτέλεσμα είναι ήττα για το εργατικό κίνημα της Ιταλίας». Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η αντιμονοπωλιακή, αντικαπιταλιστική πάλη, αυτή θα δώσει διέξοδο σε όφελός τους.

Δηλαδή για να μην ήταν χειραγωγημένος ο λαός της Ιταλίας θα έπρεπε να έλεγε τις ίδιες αντιδραστικές παπαριές που μας λέει το ΚΚΕ, που ο λαός το έφτυσε και από 9% μετά βίας πήρε το 4%, που με αυτή την κουκουέδικη πολιτική καμία ανατροπή δεν μπορεί να γίνει. Απεναντίας βοηθά στο να ζεί και να βασιλεύει ο καπιταλισμός.

Το ότι ο Πέπε Γκρίλο τάχτηκε καθαρά κατά του ευρώ και της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα της Ιταλίας, που στην ουσία είναι ένα χαστούκι κατά της ΕΕ, και προδικάζει την «αρχή του τέλους της», αυτό είναι λαϊκισμός και εκτόνωση. Ενώ αν λές πως καμία σημασία δεν έχει το αν είσαι στο "ευρώ ή στην λιρέτα", όπως λέει η Παπαρηδιά και για την "δραχμή ή ευρώ", δεν έχει καμία σημασία, και επεναστατική πολιτική είναι να λες αφηρημένα πως είσαι κατά της ΕΕ, πως φταίει ο καπιταλισμός, η πλουτοκρατία, και καθάρισες. Σεχταρισμός του χειρότερου είδους που ποτέ δεν ανοίγει τον δρόμο στις μάζες (άλλωστε δεν τον χρειάζονται οι παπαρηδιές), για την έξοδο από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, και για την ανατροπή που καπιταλισμού. Αν είναι δυνατόν να ξεσηκωθεί ο λαός και να ανατρέψει τον καπιταλισμό, με αφηρημένα συνθήματα κάτω η ΕΕ, και η πλουτοκρατία.

Στην Ρωσία η ανατροπή του καπιταλισμού το 1917, έγινε με συνθήματα: «Ειρήνη, 8ωρο και μοίρασμα τις γής στους αγρότες». Αν έλεγαν σκέτα κάτω ο καπιταλισμός και η πλουτοκρατία, ακόμα οι Μπολσεβίκοι θα ήταν στα αζήτητα. Όπως συμβαίνει σήμερα με το ΚΚΕ, που από το 9% εν μέσω τρομακτικής κρίσης, έπεσε στο 4% και κινδυνεύει στις ερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν, να μην μπει μέσα στην βουλή, με το να κατηγορεί τους λαούς σαν χειραγωγημένους, λαϊκιστές, και ηλίθιους, (ο καπιταλισμός φταίει ηλίθιε, Μπογιόπουλος) που δεν ακολουθούν τις δικές τους "σοφίες".


Κώστας οικοδόμος

http://egersis2.blogspot.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home