Blogger Widgets

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΕΜΕΙΣΤΕ! "ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ" - ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΑΡΔΑΒΕΛΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΣΦΟΥΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ)

Είμαι  απο εκείνους  που δεν θεωρώ  ότι κάνω κάτι  το σπουδαίο , επειδή  έχω ένα ιστολόγιο  και  μοιράζομαι  μαζί σας  τις ανησυχίες , τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις μου.

Το  ότι  ψάχνω , διαβάζω , παρατηρώ  αλλά κυρίως ότι συζητώ με γνωστούς και φίλους, μπορεί  να έχει  διευρύνει  λίγο τη σκέψη μου και  με τα χρόνια  να έχει οξυνθεί  στα μέτρα  του δυνατού  η αντιληπτική μου ικανότητα, αλλά  σε καμία περίπτωση  το πληκτρολόγιο , ο υπολογιστής και το διαδίκτυο  δεν  με  έκαναν  την αυθεντία της πολιτικής σκέψηςκαι της  ενημέρωσης…

Όπως  και εσείς έτσι και εγώ  παλεύω   να βρώ το δρόμο μου, περπατώντας  σε μια πυκνή  καταχνιά  έχοντας  απλώς αναπτύξει  όσο  μπορώ  όλες εκείνες τις αισθήσεις  που θα με προστατεύσουν  απο  τις  παγίδες  των εμπόρων  του φωταδισμού και της ενημέρωσης .Απο εκείνους  δηλαδή τους σαλτιμπάγκους  της πολιτικής, της  δημοσιογραφίας, του  "πνεύματος" και της  ...τέχνης, που παριστάνοντας  τις κολοφωτιές  θέλουν να μας τραβήξουν σε ακόμα  πιο πηχτά  σκοτάδια.

Μία  τέτοια  "κολοφωτιά" είναι  και ο  Χαρδαβέλας   που  εν μέσω  αυτής της  πρωτόγνωρης για τα ελληνικά  δεδομένα  συμμορίτικης  επίθεσης   των  ευρωαμερικανικών  αρουραίων  του Σόρος , του Ροκφέλερ, του Ροθτσιλντ, του Πόλσον και των άλλων  του πεπτικού σωλήνα  του παγκόσμιου κεφαλαίου, βγαίνει  στο  διαδικτυακό  του  μπαλκόνι  και με  βατικάνεια  "αυτοπεποίθηση" μας διαβεβαιώνει , ότι  δεν κινδυνεύουν   τα  "λεφτά μας".

Και  για να μην αναρωτηθείτε  σε ποιά  "λεφτά"  αναφέρεται  ο  "πάπας" του τραπεζοπιστωτικού ρεπορτάζ, σας πληροφορώ ότι  μιλά  για  τα λεφτά  των μικροκαταθετών, εκείνων  δηλαδή  που διάλεξαν  γαι τους δικούς τους  λόγους, το ποιός  θα τους ληστέψει.

"...Υπεύθυνα σας βεβαιώνω μετά από έρευνα που έκανα σε πολιτικές και τραπεζικές πηγές ότι κανείς κίνδυνος δεν υπάρχει για τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες. ..."

Αφού λοιπον εκτός  απο τον  Στουρνάρα, τον  Σαμαρά, τον Βενιζέλο,  τον  Κουβέλη και τον  "κύριο Μπάμπη" (του πετροκάναλου) μας  διαβεβαιώνει και ο Χαρδαβέλας, τότε  δεν υπάρχει λόγος  να ανησυχεί  ο  μικροκαταθέτης  και  μπορεί   να συνεχίσει  να  παίζει με το τηλεκοντρόλ  της  τηλετύφλωσης (TV), για  να ανακαλύψει  μετά  απο  4- 5  ώρες   ότι  αν  δεν   θέλει  να καταλήξει  σαν  τους  δυστυχισμένους  που  ψάχνουν  στα σκουπίδια  για φαί, ή σαν  τον  νεοάστεγο, ή σαν τον  κεραυνοβολημένο  Κύπριο, πρέπει  να  πορευτεί  στο δρόμο  που  του δείχνουν οι κάθε είδους  χαρδα-βδέλες  της  σύγχρονης   Ελλάδας.

Ας το πάρουν  χαμπάρι, και όσοι  έχουν  ένα κομπόδεμα  στην τράπεζα  ή στο  σεντούκι   αλλά και όσοι  δεν έχουν  "βραδιάς  αλάτι", ότι  κανένα  πρόβατο  δεν σώθηκε  απο τα  δόντια  των  λύκων   όσο  δυνατά και αν βέλαζε.

Αν  σας χάλασα το κέφι με αυτά που  γράφω,  τότε  διαβάστε  παρακάτω  γιατί  ο  χαρδα-βδέλας   είναι  απολύτως σίγουρος  ότι δεν κινδυνεύουν  τα  "λεφτουδάκια σας" και είναι  βέβαιο  πως θα  γελάσετε  με την ψυχή σας:

"... Πρώτον γιατί δεν υπάρχει λόγος κουρέματος των καταθέσεων γιατί η Ελλάδα  εφαρμόζει πιστά της οδηγίες της τρόικα .


Δεύτερον γιατί μας έδωσαν 50 δισ. ευρώ από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος θα πάει στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Και τρίτον και κυριότερον γιατί οι πρώτοι που θα ζημιωθούν θα είναι οι μεγάλες ξένες τράπεζες και η κεντρική Τράπεζα της Ευρώπης που έχουν δανείσει δεκάδες δισ ευρώ στις ελληνικές τράπεζες...."

(Αν είστε απο εκείνους  που έχουν συνηθίσει  στο  νάνι- νάνι τότε μπορείτε  να απολαύσετε   ολόκληρο  το νανούρισμα  εδώ)

Αν πάλι  φτάσατε σε αυτή την αράδα και συνεχίζετε την ανάγνωση, τότε  είστε  απο εκείνους  που  έχουν  αρχίσει να αντιλαμβανονται το δόλιο  τέχνασμα  εκείνων που παριστάνουν   τους  "αντιμνημονιακούς" , τους "πατριώτες"  , τους  αγανακτισμένους κλπ , για να  μας

φέρουν  τελικά  στο  σημείο  να θεωρούμε  τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις, την κατάργηση  του  κοινοβουλευτισμού  (ακόμα και με την προσχηματική του μορφή), την παραχώρηση  της εθνικής μας κυριαρχίας και κάθε άλλη γεννοκτόνα και εθνοκτόνα ..μεταρρύθμιση , ως  την  μόνη  ενδεδειγμένη και "ασφαλή" μέθοδο  να  επιβιώσουμε, να  σώσουμε  δηλαδή τα "λεφτουδάκια μας".

Κουβέντα  για  το ότι άλλο είναι  να ζείς  σαν Έλληνας και άλλο να επιβιώνεις σαν ραγιάς.

Κουβέντα  για το ότι  ακόμα και το παιδί σου να τους  βάλεις σαν υποθήκη  και πάλι  θά έλθει  η στιγμή που θα σε κόψουν φέτες  για  να χορτάσουν.

Για τον  Χαρδα- βδέλα  δεν "κινδυνεύουν τα λεφτουδάκια"   επειδή έχουμε  πεί σε όλα  "ναί",ή επειδή  όπως λέει  "μας έδωσαν  50 δις , απο τα οποία  το μεγαλύτερο  μέρος  θα πάει  στην  ανακεφαλαιοποίηση  των τραπεζών", ήτέλος γιατί δήθεν  "θα ζημιωθούν  οι  ξένες τράπεζες που μας έχουν δανείσει".

Ακόμα και ο λιγότερο  "ψαγμένος"  έλληνας πολίτης, μπορεί να αντιληφθεί  τα  γιγάντια  ψέματα  αυτού  του  εραστή  του "ανεξήγητου" , του  τηλεντετέκτιβ ,του  όψιμου  υπερπατριώτη,του  αποκαλυπτικού  ρεπόρτερ και τώρα  ξεδιάντροπου  υποστηρικτή της   τραπεζοπιστωτικής  "αλήθειας"  και της  κατοχικής  "δεοντολογίας".

Το  τραπεζικό  σύστημα της Ελλάδας, το οποίο  και κατά τον  Χαρδα- βδέλα  διασφαλίζει  τα "λεφτουδάκια μας", δεν είναι  παρά  ένα  απύθμενο πηγάδι   που  τρώει  τα πάντα  και τους πάντες , ένα  πηγάδι  όμως  το οποίο ακόμα  και πρίν  εκδηλωθεί η  "κρίση" είχε αρχίσει  να  γκρεμίζεται.

Εντάξει, εμείς  είμαστε  "εμπαθείς"  και "οξύθυμοι" , ας δούμε  όμως  αποσπασματικά  τι λένε κάποιοι  πιο ψύχραιμοι, σχετικά  με αυτές  τις  μπαρούφες  περί  τραπεζικής  ασφάλειας και  ευρωσωσίματος:

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών: το μεγάλο φαγοπότι

του Γιώργου Παυλόπουλου

...Η διαδικασία αυτή προχωράει παράλληλα με την συγκεντροποίηση του τραπεζικού συστήματος, καθώς προβλέπει την δημιουργία 3 «συστημικών» τραπεζών (όμιλος Εθνικής, Alpha, Πειραιώς) που θα καταλαμβάνει το 85-90% του τραπεζικού συστήματος. ...Πρώτο επιχείρημα που προβάλλεται είναι ότι το κράτος χρεοκόπησε τις τράπεζες και όχι οι τράπεζες το κράτος όπως στο εξωτερικό.Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αυτό δεν ισχύει. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ζημίες από τα κρατικά ομόλογα των τραπεζών ανέρχεται σε 27,5 δις ευρώ και η ενίσχυση μέσω της ανακεφαλαιοποίησης θα πλησιάσει τα 50 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι καλύπτονται και ζημίες ιδιωτικών δανείων. Αφορούν δάνεια που οι τράπεζες έδιναν απλόχερα από τη δεκαετία του ’90, με αποτέλεσμα μόνο την περίοδο 1998-2008 τα επιχειρηματικά δάνεια να αυξάνονται με ρυθμό 15% (!) ετησίως,τα δε δάνεια προς ιδιώτες με ακόμα μεγαλύτερο ρυθμό και να φθάσουν από 12% του ΑΕΠ το 1998 σε 47% το 2008!! Μάλιστα η αύξηση όλων αυτών των δανείων χρηματοδοτήθηκε κυρίως με εξωτερικό δανεισμό, ο οποίος αυξήθηκε με ρυθμούς διπλάσιους από την αύξηση του Δημόσιου Χρέους που κατά την επίσημη εξήγηση «βούλιαξε» την χώρα.Όμως οι τραπεζίτες και το επίσημο πολιτικό σύστημα για να κρύψουν τις αμαρτίες τους δεν αρκείται στην υποκρισία, αλλά καταφεύγει και στην μέθοδο των Bank Statistics (όπως λέμε Greek Statistics). Σήμερα το τραπεζικό σύστημα έχει χορηγήσει συνολικά δάνεια 107 δις ευρώ στους ιδιώτες (στεγαστικά, καταναλωτικά) και 125 δις ευρώ επιχειρήσεις. Από αυτά τα δάνεια επίσημα θεωρούνται καθυστερημένα ή επισφαλή (δηλαδή ενέχουν κίνδυνο ζημιών) μόνο το 20% ενώ στην πραγματικότητα υπερβαίνουν το 50%! Είναι φανερό λοιπόν τι καλύπτουν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης. Δεύτερο επιχείρημα που προωθείται είναι ότι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης θα «πέσουν λεφτά στην αγορά» μέσω των τραπεζών. Όπως αναφέρθηκε στην παραπάνω παράγραφο, οι τράπεζες έχουν συσσωρεύσει τεράστιες ζημιές και τα χρήματα θα κατευθυνθούν κυρίως για να καλύψουν τις μαύρες τρύπες. Επιπλέον οι τράπεζες χρωστάνε 130 δις ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είτε απευθείας είτε μέσω της Τραπέζης της Ελλάδος. Από το κολοσσιαίο αυτό ποσό, μέρος του είναι βραχυπρόθεσμο, άρα άμεσα απαιτητό και θα καλυφθεί με την ανακεφαλαιοποίηση.Δηλαδή όχι μόνο αποκλείεται «να πέσει χρήμα στην αγορά», αλλά αν δεν γυρίσει πίσω σημαντικό μέρος των καταθέσεων πιθανότατα θα χρειαστεί και νέα ενίσχυση των τραπεζών.

Παροιμιώδης είναι και η υποκρισία του επίσημου πολιτικού προσωπικού και της οικονομικής ολιγαρχίας στην αναγκαιότητα συγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος λόγω δήθεν βιωσιμότητας μόνο 3 τραπεζικών ομίλων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιοι που στην αρχή της δεκαετίας του ΄90 υποστήριζαν την πλήρη απελευθέρωση του τραπεζικού συστήματος και την δημιουργία δεκάδων ιδιωτικών τραπεζών, ώστε μέσω του ανταγωνισμού δήθεν να ωφεληθούν οι καταναλωτές και η οικονομία, σήμερα μιλούν για την αναγκαιότητα ύπαρξης 2 ½ τραπεζών στην χώρα!!

Είναι οι ίδιοι που συνέργησαν με έωλα επιχειρήματα για να μην θεωρηθεί βιώσιμη η Αγροτική ώστε με σκανδαλώδη τρόπο να δοθεί το «καλό» κομμάτι της στην Πειραιώς για ψίχουλα.

Είναι οι ίδιοι που κρίνουν μη βιώσιμο το Ταμιευτήριο ώστε να δοθεί και αυτό δώρο σε κάποιον ιδιωτικό όμιλο.

Είναι οι ίδιοι που χάρισαν 1,2 δις ευρώ του Ελληνικού λαού στην Proton Bank για να καλύψουν τις ατασθαλίες και το πολιτικό χρήμα του Λαυρεντιάδη .

...Κατά αρχή προβλέπεται ότι το 1/3 από τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης θα διατεθούν για έκδοση μετατρέψιμων Oμολογιών (CoCos), δηλαδή οι τράπεζες δανείζονται χρήματα από το «κράτος» και εκδίδουν ομόλογα τα οποία αν δεν αποπληρώσουν μετατρέπονται σε μετοχές.

Το σκανδαλώδες σε αυτή την περίπτωση είναι ότι με νόμο οι τράπεζες απαλλάσσονται από μελλοντική φορολογία (αποκαλείται Αναβαλλόμενος Φόρος ) προκειμένου να επιστρέψουν άκοπα ποσά από τα CoCos που υπολογίζονται σε 4,5 δις ευρώ!

Τα υπόλοιπα 2/3 της ανακεφαλαιοποίησης θα καλύψουν μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου με έναν άκρως προκλητικό τρόπο.

Οι παλαιοί μέτοχοι, δηλαδή οι τραπεζίτες, αρκεί να βάλουν στην αρχή το 1/10 της αύξησης, και αυτομάτως αποκτούν δικαίωμα για αγορά στο μέλλον και των υπόλοιπων 9/10 μέσω τoυ «εξωτικού» χρηματοοικονομικού όρου των warrants.

Το σκανδαλώδες στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η μελλοντική τιμή εξαγοράς είναι η ίδια με την αρχική, δηλαδή αν π.χ. το αρχικό 1/10 της αύξησης πραγματοποιηθεί με τιμή 1 ευρώ /μετοχή αυτή θα είναι και η μελλοντική τιμή εξαγοράς.

Δηλαδή οι τραπεζίτες αρκεί να ανατιμήσουν την τιμή της μετοχής τους μελλοντικά και δεν χρειάζεται να βάλλουν ευρώ αφού θα εμπορεύονται τα κέρδη από τα Warrants που θα έχουν ανατιμηθεί !!

Και σαν κερασάκι στην τούρτα όλων αυτών, οι οποιεσδήποτε μετοχές εκδοθούν αρχικά και δεν καλυφθούν από μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου ή από αποπληρωμή των CoCos, θα είναι κοινές χωρίς δικαίωμα ψήφου. Δηλαδή το «κράτος» θα τις κατέχει δεν θα έχει όμως μέρισμα ούτε δικαίωμα στην διοίκηση των τραπεζών, προκειμένου αυτές να μείνουν στους ιδιώτες!!

Φυσικά αυτή δεν είναι μια ακίνδυνη διαδικασία για τους ντόπιους τραπεζίτες, παρά την ενίσχυση από το κράτος.

Αν δεν επιτύχουν οι αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου κινδυνεύουν οι τράπεζες να καταλήξουν στους ξένους και μάλιστα σχεδόν τζάμπα.

Χαρακτηριστικά από τους 3 μεγάλους υπό διαμόρφωση ομίλους, μόνο η Alpha με ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης 4,5 δις ευρώ εμφανίζεται να μπορεί να αποπληρώσει, και αυτή όμως λόγω της δεσπόζουσας συμμετοχής της Gredit Agricole.

Ο όμιλος της Εθνικής με ανάγκες σχεδόν 14 δις ευρώ και η Πειραιώς με ανάγκες 7,5 δις ευρώ θα δυσκολευθούν να αποφύγουν την εξαγορά από ξένους ομίλους...

http://www.klassikoperiptosi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home