Blogger Widgets

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Η διεύρυνση της εκλογικής βάσης της Χρυσής Αυγής

Πολιτική ανάλυση του Δημήτρη Κοτταρίδη στο περιοδικό "Επίκαιρα" σχετικά με την διεύρυνση της εκλογικής βάσης της Χρυσής Αυγής και τις θέσεις, δράσεις και την στρατηγική του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

"Με στόχο τη διεύρυνση της κομματικής της βάσης προς το Κέντρο κινείται η Χρυσή Αυγή, καθώς θεωρεί ότι η αδιαπραγμάτευτη αντιμνημονιακή της γραμμή αποδίδει και πως ήδη στο σκληρό πυρήνα της Δεξιάς κατοχυρώνεται ως ισχυρή δύναμη…

Μπορεί η ανακοίνωση του κόμματος, μέσω της οποίας απάντησε στις έντονες επικρίσεις του Αντώνη Σαμαρά περί Ακροδεξιάς, να δημιούργησε αίσθηση, φαίνεται όμως πως αποτελεί συνειδητή επιλογή πλέον του Νίκου Μιχαλολιάκου να κινηθεί σ' έναν πιο «μετριοπαθή» δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα διατηρήσει τις θέσεις και απόψεις του κόμματός του σε θέματα όπως το Μνημόνιο, τα εθνικά και το μεταναστευτικό. «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι Ακροδεξιά, είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, η μόνη πολιτική δύναμη που ενισχύεται ραγδαία και σύντομα θα είναι κυρίαρχη», δηλώνουν χαρακτηριστικά. Η εκτίμησή τους είναι ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει και νέα σκληρά μέτρα, τα οποία θα επιβάλει η τρόικα, και θεωρούν πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο κοινωνικής έκρηξης.

Παράλληλα, επιμένουν πως οι δανειστές σχεδιάζουν την εκποίηση του ελληνικού πλούτου. Στη Χρυσή Αυγή δεν είδαν «με καλό μάτι» την γραμμή της κυβέρνησης να παρουσιάσει την ελληνική ΑΟΖ ως «ευρωπαϊκή», καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βάλουν οι δανειστές στο χέρι με ετεροβαρείς συμφωνίες τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Με βάση τη θέση αυτή, στη Χρυσή Αυγή είναι κατηγορηματικά αντίθετοι και στην επένδυση της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής και κάνουν λόγο για ξεπούλημα του ελληνικού χρυσού σε ξένους. «Η συγκυβέρνηση της προδοσίας και της εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου μάς οδηγεί σε ανέχεια και ανεργία», υποστηρίζουν, ενώ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να ζητούν την καταγγελία του Μνημονίου κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εγκατέλειψε τη θέση αυτή.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν και στη διατήρηση καλών σχέσεων με τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς θεωρούν πως ήδη σε αυτό το χώρο η Χρυσή Αυγή καταγράφει πολύ υψηλά ποσοστά. Δεν είναι τυχαίο πως αντιπροσωπεία του συντονιστικού συμβουλίου των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του κόμματος, με τους αποστράτους να ενημερώνουν τον κ. Μιχαλολιάκο για τις μειώσεις που έχουν υποστεί στις συντάξεις τους και τις αλλαγές στα όρια συνταξιοδότησής τους που ήδη προωθούνται. Σε αυτή τη συνάντηση η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει τα αιτήματά τους και στη Βουλή, ενώ ο κ. Μιχαλολιάκος επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν εχέγγυο ασφάλειας της Ελλάδας. Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής παραμένει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορούν πως μαζί με την κυβέρνηση «είναι ανδρείκελα των τοκογλύφων»".

http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home