Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Γιατί τους πληρώνουμε; Η κυβέρνηση έχει απαντήσει μόνο στις μισές ερωτήσεις στη Βουλή!

Την ομόθυμη ανησυχία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το φαινόμενο απροθυμίας υπουργών να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις, που απορρέουν από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, επισήμανε ο προεδρεύων στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας, Ιωάννης Δραγασάκης.

Η ματαίωση της συζήτησης 9 επικαίρων ερωτήσεων ανάγκασε τον κ. Δραγασάκη να αποκαλύψει από έδρας ότι σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, το φαινόμενο αποδεικνύεται συστηματικό, αφού μόλις το 49% των ερωτήσεων των οποίων η συζήτηση προγραμματίζεται, απαντάται από την κυβέρνηση…

Μάλιστα, ο κ. Δραγασάκης αποκάλυψε ότι το υπουργείο Τουρισμού απαντά κατά μέσο όρο στο 33% των ερωτήσεων που του απευθύνονται, το Επικρατείας στο 33%, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο 36%, το υπουργείο Οικονομικών στο 39%, το Εσωτερικών στο 40%, το Δημόσιας Διοίκησης στο 45% και το υπουργείο Υγείας στο 46%. «Η ανησυχία είναι ομόθυμη στη Διάσκεψη για τη συστηματικότητα αυτού του φαινόμενου και το ποια είναι η θεραπεία, θα το δούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να ενημερώνεται», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης και προσέθεσε ότι υπάρχουν υπουργοί που βρίσκονται κάτω από το μέσο στη συχνότητα απαντήσεων.

Η ματαίωση συζήτησης ερωτήσεων προκάλεσε και την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ιδίως για την ματαίωση συζήτησης, ερώτησης του Αντώνη Γρέγου σχετικής με την κατάργηση των μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων δυνάμεων από τις παρελάσεις. Ο κ. Παππάς κατήγγειλε ότι είναι προσχηματικά τα κωλύματα που δηλώνουν οι υπουργοί και ζήτησε αυτά να αιτιολογούνται εγγράφως από κάθε υπουργό.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς κατήγγειλε το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της απροθυμίας των υπουργών να προσέρχονται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και πρότεινε όταν λείπει ο υπουργός να μπορεί ο ερωτών βουλευτής να εκθέτει τα επιχειρήματα του. Όπως προέβλεψε, αυτή η τακτική θα αναγκάσει τους υπουργούς να ανταποκρίνονται στο καθήκον τους.

Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home