Blogger Widgets

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Αμβρόσιος για Ντερτιλή: Στο καλό στρατηγέ μου... και περαστικά στα ξυνισμένα ΜΜΕ!

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από τον θάνατο του Νίκου Ντερτιλή ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ένα κείμενο για να τιμήσει τη μνήμη του.Σε αυτό κάνει λόγο για την επίσκεψή του στο κελί του Ντερτιλή, στον Κορυδαλλό, ενώ επιτίθεται στα ΜΜΕ.Παράλληλα παραθέτει και την επιστολή που είχε στείλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσε να απονεμηθεί χάρη στον Ντερτιλή….

Αναλυτικά το κείμενο του Αμβρόσιου:

«Συμπληρώνονται πια σαράντα ημέρες από την προς τον Κύριο εκδημία του Στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, ο οποίος έζησε σαράντα (40) συναπτά χρόνια μέσα στις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου και παρέδωσε το πνεύμα του στις 29 Ιανουαρίου 2013 σε ηλικία 92 ετών. Ακριβέστερα, φυλακισμένος ών, παρέδωσε το πνεύμα του στο Νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, όπου νοσηλευόταν.

Η παρουσία μας στην εξόδιο Ακολουθία του, που έλαβε χώρα στο Α΄ Κοιμητήριο των Αθηνών, εδημιούργησε μεγάλο δημοσιογραφικό θόρυβο! Όπως το είχαμε προβλέψει άλλωστε, τα ΜΜΕ κυριολεκτικά μας κατακρεούργησαν! Και τούτο προς δόξα της Δημοκρατίας! Γιατί άραγε; Ως Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας δεν έχουμε δικαίωμα να παραστούμε και να προσευχηθούμε στην νεκρώσιμη ακολουθία κάποιου γνωστού ή άγνωστου προσώπου, αγίου η αμαρτωλού, δικαίου ή μη δικαίου; Γιατί άραγε τα ΜΜΕ δεν ενοχλούνται, όταν εκκλησιαστικά Πρόσωπα, παρίστανται -και πολύ σωστά άλλωστε πράττουν- στην κηδεία του πατέρα του κ. Τσίπρα; Γιατί επίσης δεν ενοχλούνται όταν «ο Καπετάν Γιώτης» δηλ. ο Χαρίλαος Φλωράκης, κατόπιν εκφρασθείσης επιθυμίας του, ενταφιάζεται στον περίβολο Εξωκκλησίου της ιδιαίτερης πατρίδος του; Δεν ντρέπονται οι υποκριτές;

Εμείς, υπακούοντες στη φωνή της συνειδήσεώς μας, και στην Φυλακή επισκεφθήκαμε τον αείμνηστο Στρατηγό και στην νεκρώσιμη Ακολουθία παρευρεθήκαμε. Άλλωστε ελεύθερος πολίτης είμεθα και νομοταγής επίσης!

Σήμερα, λοιπόν, θα φρυάξουν και πάλιν εναντίον μας τα ΜΜΕ της κατ΄ επίκλησιν μόνον Δημοκρατικής Ελλάδος, καθώς θα πληροφορηθούν ένα διάβημά μας προς τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ζητώντας να απονεμηθή χάρις στον έγκλειστο και υπέργηρο Στρατηγό. Τώρα πλέον είναι καιρός να γνωσθή αυτό το Διάβημά μας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμμιά απολύτως απάντηση! Θα ξυνίσουν και πάλι τα μούτρα τους πολλά «πληρωμένα» μέσα μαζικής ενημερώσεως. Εμείς εκ των προτέρων τους ευχόμεθα π ε ρ α σ τ ι κ ά!».


ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home