Blogger Widgets

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΕΒΡΟΣ: Τυρόπιτες μαθητών από Τουρκία-Βουλγαρία!!

Κι ενώ η κρίση, που μαστίζει όλη τη χώρα, έχει ως αποτέλεσμα να βάζουν "λουκέτο" αρκετές επιχειρήσεις και πόσο μάλιστα όταν μιλάμε για περιοχές που βρίσκονται στα σύνορα, οπότε...

τίθεται και ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού, κάποιους προφανώς τους νοιάζει μόνο το προσωπικό οικονομικό τους κέρδος. Το περιστατικό που κάνει αίσθηση και ανέδειξε η ΕΡΤ, διαδραματίζεται στην Ορεστιάδα, όπου ακόμη και τυρόπιτες προέλευσης Τουρκίας πωλούνται σε κυλικεία σχολείων της πόλης.

Το πρόβλημα όμως είναι διττό, καθώς τίθεται και ζήτημα υγειονομικό, καθώς πολλά από τα προϊόντα αυτά, δεν έχουν τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις των Ελληνικών υπηρεσιών. Το φαινόμενο της πώλησης τυροπιτοειδών και ψωμιού, προέλευσης Βουλγαρίας και Τουρκίας συνεχίζει να προβληματίζει όχι μόνο τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τη Συντεχνία Αρτοποιών του νομού.

Μιλώντας στην ΕΡΑ ο αντιπρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πολυχρόνης Αλεξούδης διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι, πρατήρια άρτου αλλά και παντοπωλεία συνεχίζουν να πωλούν ποσότητες κυρίως προψημένου ψωμιού, οι οποίες δεν έχουν πιστοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι οι καταναλωτές, τις περισσότερες φορές, δεν γνωρίζουν την ταυτότητα του ψωμιού που αγοράζουν, από συγκεκριμένα καταστήματα. Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. όταν προτιμούν μη συσκευασμένο άρτο.

[Πηγή e-evros.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home