Blogger Widgets

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σεισμός 8 ρίχτερ στο Ιράν...ρε κάτι πράγματα που συμβαίνουν...

Έγινε αισθητός σε απόσταση 2.580 χιλιομέτρων!Σεισμός 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε το Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως μεταδίδει το Reuters.Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της δόνησης, ο σεισμός έγινε αισθητός από την περιοχή του Κόλπου μέχρι και το Νέο Δελχί στην Ινδία…

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από το πρακτορείο IRNA ο αριθμός των νεκρών στο ανατολικό Ιράν ανέρχεται στους 40, ενώ μη κατονομαζόμενος Ιρανός αξιωματούχος εκτίμησε ότι "τα θύματα θα είναι εκατοντάδες".

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο USGS, η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 73 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, η σεισμολογική υπηρεσία του Ιράν υποστηρίζει πως η δόνηση ήταν μεγέθους 7,5 της κλίμακας Ρίχτερ και με εστιακό βάθος 18 χιλιόμετρα, κάτι που είναι ακόμα χειρότερο, αφού το 0,5 Ρίχτερ δεν κάνουν τόση ζημιά, όσο το χαμηλό εστιακό βάθος.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πόλη Σαραβαν στη νοτιοανατολική ιρανική επαρχία του Μπαλουχιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν. Το Σαραβαν έχει πληθυσμό 58.652 κατοίκους.

Να σημειώσουμε πως μόλις πριν από μία εβδομάδα, στις 9 Απριλίου, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση 6,1 Ρίχτερ στην πόλη Κάκι του νοτίου Ιράν. Τριανταεννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 850 τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε το νότιο Ιράν πριν από μία εβδομάδα.

Οπωσδήποτε είναι περίεργο που το Ιράν έχει τόσο συχνούς σεισμούς, ενώ όλο και πληθαίνουν οι πληροφορίες για "υψηλές" δυνατότητες των ΗΠΑ σε ότι αφορά την ανάπτυξη σεισμικών όπλων...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home