Blogger Widgets

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή στο πλευρό των βιομηχανικών εργατών στην Καβάλα - ΒΙΝΤΕΟ

Συναντήσεις του Συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην Καβάλα με φορείς και εργαζομένους

Την Παρασκευή 5 Απριλίου το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή,Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, επισκέφτηκε την πόλη της Καβάλας, στα πλαίσια συναντήσεων του με φορείς και εργαζομένους των εργοστασίων KAVALA OIL και ELFE-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ & ΧΗΜΙΚΑ ABEE…

Κατά την πρώτη του συνάντηση, που έγινε με τον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων της KAVALA OIL, κ. Ευάγγελο Παππά, ο Συναγωνιστής είχε την δυνατότητα να συζητήσει για τα μείζονα θέματα που αφορούν την εταιρεία, όπως τη σύμβαση με την ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., τα οικονομικά της εταιρείας, αλλά και το θέμα εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για την εξόρυξη νέων κοιτασμάτων.......................

Ο ίδιος, όντας ομιλητής στην ολομέλεια της Βουλής κατά τη διενέργεια ψηφοφορίας για την KAVALA OIL, τόνισε πως πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου ως εφαλτήριο για την έξοδο από την οικονομική κρίση,ενώ κατήγγειλε την προδοτική στάση των βουλευτών του κόμματος της πλειοψηφίας, ότι προτίμησαν να υποταχθούν στην κομματική γραμμή της ΝΔ, παρά να ενώσουν τις φωνές τους με τα δίκαια αιτήματα της εταιρείας, ενισχύοντας έτσι την τοπική κοινωνία, η οποία σε μεγάλο βαθμό συντηρείται οικονομικά από τις θέσεις εργασίας που προσφέρει το εργοστάσιο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kb8IksOfFVE

Τέλος, επαναλήφθηκε η άποψη μας ότι πίσω από την εγκληματική αδιαφορία για την KAVALA OIL κρύβονται συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη, γεγονός που δεν προκάλεσε εντύπωση στους παρευρισκομένους, αφού πολλές φορές το κομματικό καθεστώς προσπάθησε να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του εις βάρος της εταιρείας και των εργαζομένων της (δείτε την καταγγελία εδώ).

Εν συνεχεία, στις 12:00 το μεσημέρι, η επόμενη συνάντηση έγινε με τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της ELFE-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ & ΧΗΜΙΚΑ ABEE, κ. Γιώργο Τσιμενίδη, με τον οποίο τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την παροχή φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ, το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας, καθώς και τα προβλήματα μισθοδοσίας των εργαζομένων, οι οποίοι παραμένουν εδώ και δύο μήνες απλήρωτοι.

Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το μοναδικό εν Ελλάδι εργοστάσιο που δραστηριοποιείται σε αυτόν τον κλάδο, όχι μόνο λειτουργεί υποδειγματικά, αλλά αποφέρει και σημαντικά έσοδα στο ελληνικό κράτος από τις εξαγωγές των προϊόντων που παράγει σε τρίτες χώρες. Κι όμως, η ελληνική πολιτεία όχι μόνο δεν προστατεύει ως κόρη οφθαλμού το εργοστάσιο, αλλά το αφήνει εκτεθειμένο στις ορέξεις του εκάστοτε «επενδυτή», χωρίς να ελέγχει τις κινήσεις του, βάζοντας σε ρίσκο την ίδια την εταιρεία.

http://xaathinas.blogspot.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home