Blogger Widgets

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μια αντικειμενική άποψη ξένης ανταποκρίτριας για την Χρυσή Αυγή προκαλεί εγκεφαλικά

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο δείχνει με ποιο ακριβώς τρόπο λειτουργεί η ντόπια δημοσιογραφική νομενκλατούρα και πως ακριβώς επιχειρούν να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη, προκειμένου να εξυπηρετήσουν πολιτικούς και συνάμα σκοτεινούς σκοπούς

Στο άρθρο, λοιπόν, που γράφει κάποιος Γιώργος Κοκκόλης και αφορά την επίσκεψη μίας ξένης δημοσιογράφου στην Πατρίδα μας, αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, γίνεται εμφανές ότι κάποιοι έχουν πολύ μεγάλη ζέση για παραποίηση της αλήθειας και πολιτική προπαγάνδα…

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες περί του πολιτικού προσδιορισμού του συγγραφέα, ας παραθέσουμε ένα και μόνο πολύ μικρό απόσπασμα από τα γραφόμενα του σε ένα άλλο παλαιότερο άρθρο του, το οποίο γράφτηκε πριν την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή: «Τι θα γίνει λοιπόν; Θα σοκαριστούμε για άλλη μια φορά. Θα αισθανθούμε ντροπή και αποτροπιασμό που όλα αυτά συμβαίνουν στην χώρα μας. Θα εκπλαγούμε από την ανθρωπιστική κρίση στην καρδιά της πρωτεύουσας που «γέννησε το δυτικό πολιτισμό» και -μαντέψτε- την Δευτέρα θα συζητάμε γιατί η Χρυσή Αυγή θα έχει μπει στη Βουλή. Με τις υγείες μας.»

Αφότου λοιπόν έγινε φανερός ο πολιτικός προσδιορισμός του κ. Κοκκόλη, ας δούμε όμως πως έπαθε «εγκεφαλικό» ο εν λόγω κύριος από την δημοσιογράφο που υποδέχθηκε στην Ελλάδα, η οποία δεν είχε κομματικές – συστημικές ανησυχίες παρόμοιες με του ίδιου.

«Μία δημοσιογράφος αποφάσισε να αναλάβει το θέμα της Χρυσής Αυγής και βρέθηκε στο αρχηγείο του κόμματος και συνομίλησε με στελέχη και οπαδούς. Όταν τη ρώτησα ποια ήταν η αίσθηση που αποκόμισε για αυτούς τους ανθρώπους η απάντηση ήταν αποκαλυπτική: της φάνηκαν απλοί, καθημερινοί άνθρωποι οι οποίοι έλεγαν πράγματα που ακούγονται φυσιολογικά στα αυτιά του ακροατή. Αρνήθηκαν κάθε κατηγορία περί φασισμού. «Μας λένε ναζί γιατί δεν μπορούν να μας κατηγορήσουν για τίποτε άλλο. Εμείς δεν κλέψαμε» της είπαν και υποστήριξαν πως μάχονται κατά των Γερμανών. Την πήγαν στα τοπικά γραφεία και της έδειξαν τα συσσίτια μόνο για Έλληνες. Δεν ήταν όμως αυτά που την εντυπωσίασαν.

Ποια είναι λοιπόν αυτή η ακαταμάχητη γοητεία της Χρυσής Αυγής; Νομίζω το βασικό είναι η αμεσότητα, η αίσθηση που καλλιεργούν ότι πρόκειται για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας που λένε απλά καθημερινά πράγματα που όλοι σκέφτονται μέσα τους. Η ξένη ανταποκρίτρια εξεπλάγη από το πόσο ταχύτατα βουλευτές του κόμματος δέχθηκαν να της μιλήσουν και ήρθαν από τις εκλογικές τους περιφέρειες στην Αθήνα για τη συνέντευξη. Της επέτρεψαν να δει τα γραφεία, να μιλήσει με στελέχη και να καταγράψει τις συγκεντρώσεις τους. «Κανένα κόμμα στην Ευρώπη δεν έχει αντιδράσει έτσι μέχρι τώρα» μου είπε.»

Η εν λόγω κυρία, λοιπόν, ήρθε και είδε ανθρώπους ανοιχτούς για να πουν την άποψη τους. Δεν την λίντσαρε κανείς επειδή ήταν ξένη και το σημειώνουμε αυτό γιατί μέχρι και αυτή η φαιδρότητα έχει ειπωθεί για την Χρυσή Αυγή, ότι δηλαδή θα έχουν πρόβλημα οι τουρίστες… Ήρθε και είδε ανθρώπους άμεσους, απλούς και πάνω απ’ όλα αληθινούς, όχι σαν τους δημοσιογραφίσκους που έχουν περισσότερες δόσεις κομματικής γραμμής, παρά πληροφόρησης ή επαγγελματισμού. Ας παραθέσουμε, όμως, τι επακολούθησε μετά την επίσκεψη αυτής της δημοσιογράφου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, για να δούμε πως ακριβώς δρουν οι εγχώριοι λακέδες του πολιτικού συστήματος.

«Μάταια προσπαθούσα να της εξηγήσω τις θέσεις του κόμματος, τις επιθέσεις κατά των μεταναστών, τα φυλλάδια που εξυμνούσαν τον Χίτλερ. «Καταλαβαίνω τι μου λες και τα ξέρω. Κρίνοντας όμως μόνο από την εμπειρία μου δεν ξέρω τι να γράψω, δεν ξέρω αν το πρόσημο που μου μένει από τις συναντήσεις αυτές είναι αρνητικό ή θετικό» μου εκμυστηρεύθηκε όταν συζητούσαμε το θέμα.»

Κοινώς μετά την επίσκεψη άρχισε το «ψηστήρι», ώστε να γραφτούν τα γνωστά ψεύδη περί της Χρυσής Αυγής. Το «ψηστήρι» το οποίο «μυστηριωδώς» συμπίπτει με τις απόψεις όλων όσων επιβουλεύονται την ευημερία, την ασφάλεια και την υγεία του Ελληνικού Λαού, από ΝΔ μέχρι ΑΝΤΑΡCIA. Όμως εν τέλει το «εγκεφαλικό» επέμεινε, αφού η δημοσιογράφος δεν πείστηκε και μάλλον μετά την επίσκεψη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής της φάνηκαν από τρελά μέχρι φαιδρά και γραφικά, όλα αυτά που της είχαν πει πριν την επίσκεψη.

Εμείς, με την σειρά μας να πληροφορήσουμε και τον κ. Κοκκόλη, αλλά και τους μεγαλοδημοσιογράφους στους οποίους μαθήτευσε μία πικρή, για αυτούς, αλήθεια που σηματοδοτεί και την τελική τους ήττα. Το σύνολο των ανθρώπων που διαβαίνουν την πόρτα των γραφείων της Χρυσής Αυγής είναι άνθρωποι που τόσο καιρό άκουγαν τα ψεύδη και τις γελοιότητες που το «συνάφι» τους πέταγε εναντίον της Χρυσής Αυγής. Είναι εξόχως συνηθισμένη για εμάς η αντίδραση που βίωσε εκείνη την στιγμή ο κ. Κοκκόλης από την δημοσιογράφο, αφού την έχουμε δει πολλές φορές. Πολλές φορές έχουμε δει ανθρώπους μετά την επίσκεψη τους στα γραφεία μας να λένε ότι «καμμία σχέση με αυτά που λέγαν οι δημοσιογράφοι».

Η απάντηση στα ψεύδη σας, «κύριοι» και «κυρίες» της «αντικειμενικής» δημοσιογραφίας είναι ο ίδιος ο Χρυσαυγίτης και η Χρυσαυγίτισσα. Γι’ αυτό και το βασίλειο της κλεπτοκρατίας σας συντόμως θα τελειώσει προς τέρψιν του Ελληνικού Λαού!

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home