Blogger Widgets

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Αρχίσαν οι "μουρμούρες" και στα ΜΑΤ...για τις περικοπές των αποδοχών τους

«Μουρμούρες», αλλά απ' την αντίθετη πλευρά αυτή τη φορά, αναμένεται να προκαλέσει η χθεσινή δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο οποίος -αναφερόμενος στα σενάρια που θέλουν τα ΜΑΤ να εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο- ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο!

Μέχρι σήμερα αυτοί που διαμαρτύρονταν ήταν οι υπόλοιποι αστυνομικοί, οι οποίοι τόνιζαν ότι η πολιτική ηγεσία «χαϊδεύει» τα ΜΑΤ, για να μπορεί να τα χρησιμοποιεί στην καταστολή των διαδηλώσεων. Τώρα, ωστόσο, υπάρχουν ήδη τα πρώτα σημάδια ότι η «μουρμούρα» αλλάζει στρατόπεδο και... μετακομίζει σε αυτό των ανδρών των ΜΑΤ…

«Κανένας δεν εξαιρείται από τις μειώσεις των μισθών. Δεν υπάρχουν πραιτοριανοί στην Ελληνική Αστυνομία, δεν υπάρχουν δύο μισθολογικές τάξεις. Υπάρχει κοινή συμμετοχή σε αμοιβές, οι οποίες είναι πάρα πολύ μικρές σε σχέση με αυτό το οποίο η Ελληνική Αστυνομία, υπό συνθήκες μέγιστης κρίσης, παρέχει στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο κ. Δένδιας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Παράλληλα, ερωτηθείς για την εγκληματικότητα και για τα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης σημείωσε: «Αντιμετωπίζουμε, αυτή είναι η πραγματικότητα, μίας άλλης τάξης εγκληματικότητα. Ξέρετε η χώρα είναι γεμάτη με Καλάσνικοφ. Αυτό το πράγμα δεν είναι κάτι που είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί».

εφ. Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home