Blogger Widgets

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Εξέγερση λαθρομεταναστών στην Κόρινθο (βίντεο)

Xάος επικρατεί αυτή την ώρα στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου, όπου ομάδες περίπου 60 αλλοδαπών ξεκίνησαν εξέγερση και κατέλαβαν τους εσωτερικούς χώρους στους οποίους είχαν ξεκινήσει συμπλοκές μεταξύ αντιμαχόμενων oμάδων!

Το κέντρο κράτησης έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προσπαθούν να ηρεμήσουν τους μετανάστες που εκσφενδονίζουν εναντίον τους σπασμένα γυαλιά, πέτρες, ξύλα, σίδερα και άλλα αντικείμενα!Ένας από τους κρατούμενους έχει αναρριχηθεί στη στέγη του κέντρου και ξηλώνει τα κεραμίδια, με τα οποία εφοδιάζει άλλους κρατούμενους που τα πετούν προς τις αστυνομικές δυνάμεις…

Οι αλλοδαποί έχουν ανάψει φωτιές δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ κάνουν χρήση χημικών για να τους περιορίσουν. Στο κέντρο κράτησης βρίσκεται και όχημα της Πυροσβεστικής, έτοιμο να επέμβει αν χρειαστεί. Η κατάσταση στο κέντρο «μύριζε» μπαρούτι από νωρίς το πρωί, όταν μια ομάδα αλλοδαπών απειλούσε ότι θα αυτοκτονήσει μετά από συμπλοκές μέσα στο στρατόπεδο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, δύο Αλγερινοί μετανάστες είχαν σκαρφαλώσει σε μια καμινάδα από την οποία ανέβηκαν στην ταράτσα και απειλούσαν να πέσουν στο κενό αν δεν τους άφηναν ελεύθερους! Τελικά, πείστηκαν να κατεβούν μετά από μιας ώρας διαπραγματεύσεις με αστυνομικούς που έφτασαν κοντά τους με την βοήθεια γερανοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής!

Επεισόδια είχαν γίνει στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου και το απόγευμα της Κυριακής, όταν μια ομάδα μεταναστών προκάλεσε φθορές στους εσωτερικούς χώρους ενός κτιρίου και στη συνέχεια επιτέθηκαν σε άλλους αλλοδαπούς που βρίσκονταν στο προαύλιο. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά επτά αλλοδαποί. Οι αστυνομικές δυνάμεις ανάγκασαν τους κρατούμενους να επιστρέψουν στους θαλάμους και προσήγαν 28 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν τελικά δώδεκα και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


http://greece-salonika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home