Blogger Widgets

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ποιες ένοπλες ομάδες φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για νέο «χτύπημα»

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ «INDYMEDIA»

Στην ΕΛ.ΑΣ. φοβούνται ένα νέο πιθανό χτύπημα από τις καινούργιες ένοπλες οργανώσεις, μετά το κλείσιμο του ιστότοπου «Indymedia» και την ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου στην Ακρόπολη από τη νεοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή»…

Σύμφωνα με tovima, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομία εκτιμά πως συνεχώς γίνονται στρατολογήσεις νέων μελών στις ένοπλες ομάδες. «Ολες οι οργανώσεις μετά την εξάρθρωση του ''Επαναστατικού Αγώνα'' και της ''Συνωμοσίας των Πυρήνων'' την περίοδο 2010-2011 εμφανίζονται με νέα ονόματα, υπάρχουν διαρκώς στρατολογήσεις νέων μελών και κάθε ημέρα που περνά το εγχώριο αντάρτικο πόλης επιχειρεί να ανασυνταχθεί. Κι αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Ποιες τέσσερις ομάδες φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για νέο «χτύπημα»:

Τους άγνωστους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου 2013, οι οποίοι ούτε έχουν αναλάβει την ευθύνη, ούτε έχουν εμφανισθεί με νέο κτύπημα.

Οι ασύλληπτοι «Πυρήνες της Φωτιάς» που έμειναν αλώβητοι μετά τις συλλήψεις και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ύστερα από τις ληστείες στα Γρεβενά και στην Φλώρινα.

Η οργάνωση FAI που θεωρείται μετεξέλιξη εμπρηστικών οργανώσεων που έχουν προχωρήσει σε δύο τοποθετήσεις βομβών με φιτίλια και έχουν κτυπήσει τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο και την εταιρεία κούριερ στο Παγκράτι όπου είχαν συλληφθεί το 2010 δύο μέλη των «Πυρήνων». Η οργάνωση αυτή ανέλαβε την ευθύνη και για την ανατίναξη ΑΤΜ στον Γαλατά του Πόρου.

Η νέα οργάνωση «Επαναστατική Ανατροπή» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Ακρόπολη και της οποίας την προκήρυξη δεν δημοσιοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η οργάνωση αυτή είναι η ίδια με την «6η Δεκέμβρη» που χρησιμοποιούσε ως ονομασία της την ημερομηνία δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Εχει χτυπήσει με βόμβα τη Γενική Γραμματεία Τύπου στις 15 Ιανουαρίου 2010, ενώ στις 21 Δεκεμβρίου 2008 είχε ταχυδρομήσει σφαίρες σε έναν δικηγόρο και έναν δημοσιογράφο. Ακόμη τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξερράγη στην Εφορία του Νέου Κόσμου, στις 23 Μαρτίου 2011.


 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home