Blogger Widgets

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ο κόσμος της διαστροφής και οι Έλληνες

Το κλίμα πόλωσης στον πλανήτη φουντώνει με την οικονομία να βάλλεται από τα διεθνή συμφέροντα, τα οποία εδώ και καιρό στρέφονται κυρίως κατά των ελεύθερων επαγγελματιών

Όπως πολλάκις έχουμε γράψει το σύστημα επιθυμεί μόνο υπαλλήλους-δούλους για να τους ελέγχει. Δεν χωρούν πολλά αφεντικά στον πλανήτη. Η Δύση, με προεξάρχουσες τις Η.Π.Α., δεν είναι πλέον το «λίκνο του καπιταλισμού». Εφαρμόζει πολιτικές σοβιετικού τύπου με υψηλή φορολογία και κατάσχεση καταθέσεων…

Στην Ευρώπη διακηρύττουν πως δεν μπορούν πλέον να εγγυηθούν καταθέσεις άνω των 100.000! Ακυρώνεται η επιλογή της απολύτως ασφαλούς τοποθέτησης των αποταμιεύσεων. Πολλές εταιρείες θα κλείσουν. Στο τέλος θα μείνουν μόνο οι πολυεθνικές που ήδη έχουν συγχωνεύσει πολλές επιχειρήσεις, μετατρέποντας ελεύθερους επαγγελματίες σε υπαλλήλους.

Μάλιστα το Eurogroup θα εξετάσει την επιβολή «τιμωρίας» σε όσους διατηρούν μεγάλες αποταμιεύσεις, άνω των 100.000 ευρώ, σε όσες τράπεζες θεωρεί το σύστημα «προβληματικές». Οι αποταμιευτές, λένε, θα καλούνται να… συνεισφέρουν σε περίπτωση που μια τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα, στο πλαίσιο διαδικασιών «εκ των έσω» διάσωσης (bail in). Θα δημεύουν τα λεφτά των πολιτών δηλαδή, χωρίς να τους ρωτήσουν για να σωθούν οι τράπεζες.

Οι Έλληνες βέβαια την βρήκαν πάλι την «πατέντα» τους. Θα τους τρελάνουμε στο τέλος, αν δεν τους έχουμε ήδη τρελάνει. Πολλοί λοιπόν στην Ελλάδα έχουν αρχίσει και μοιράζουν τις καταθέσεις τους σε λογαριασμούς κάτω των 100.000 ευρώ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι ελληνικές τράπεζες δέχονται πλήθος αιτημάτων από πελάτες τους, οι οποίοι ζητούν να «σπάσουν» την κατάθεσή τους σε πολλά ονόματα. Τουτέστιν μετατρέπουν τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή προθεσμίας σε κοινούς με συν-δικαιούχους δύο ή περισσότερα άτομα με στόχο την διατήρηση το ποσού κατάθεσης ανά φυσικό πρόσωπο κάτω των 100.000!

Το ερώτημα είναι ως πότε θα πιάνουν ακόμα και οι «πατέντες», αφού σιγά-σιγά οι οικονομίες των λαών «ροκανίζονται». Στην Ελλάδα εξετάζουν μείωση 15% στο χαράτσι για τα ακίνητα, προκειμένου να «χρυσώσουν το χάπι», καθόσον χαράτσι παλιά δεν υπήρχε. Αποτελεί φόρο στα πλαίσια κατάργησης της ιδιοκτησίας. Πόσους φόρους θα αντέξουν ακόμα οι πολίτες; Συγχρόνως ο κόσμος βομβαρδίζεται με τρόμο από τα κανάλια, έτσι ώστε να μένει υπάκουος στα επιταγές των παγκοσμιοποιητών χωρίς να ξεσηκώνεται. Όλα στο σχέδιο «μπαχαλοποίησης» του πλανήτη.

Καλούμαστε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας σ’ έναν κόσμο παράλογο και διεστραμμένο που νομιμοποιεί ακόμα και κόμματα παιδεραστών, κτηνοβατών και ποιος ξέρει τι άλλο έπεται. Ένα είναι το σίγουρο: Πάντα θα υπάρχουμε έστω και λίγοι απείθαρχοι Έλληνες που δεν μασάμε από παραπληροφόρηση και ψευτοπρόοδο. Λίγοι φτάνουν, οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν τον δρόμο τους! Εμάς τους λίγους δεν μας ξεφορτωθούν ποτέ. Όσο κι αν χτυπάνε, αντέχουμε στον χρόνο. Και πως το έγραψε πρόσφατα ο Νίτσε; Το έχουμε παιχνίδι να γκρεμίσουμε «αυτό το σύνολο (σ.σ. την παρούσα διαπλοκή) σε μια άβυσσο, την οποία εύκολα πηδάμε μ’ ένα άλμα όμοιο μ’ εκείνο του Αχιλλέα».

Πηγή ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home