Blogger Widgets

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Θα επέμβει κάποτε κανείς για αυτά τα αγενέστατα «τσόκαρα» και πολιτικά κατευθυνόμενα στρουθία;

Τα μέγιστα προβλήματα της παιδείας σήμερα στην Ελλάδα, είναι λίγο έως πολύ γνωστά σ΄ αυτούς που ενδιαφέρονται ακόμη. Δεν θα τα αναλύσω εδώ. Άλλος είναι ο σκοπός του σημερινού σημειώματός μου

Το ήθος, η αξιοπρέπεια, ο σεβασμός και ο αυτοσεβασμός, η ευγένεια, η μόρφωση, η πρόοδος που πρέπει να χαρακτηρίζουν ακαδημαϊκούς μορφωμένους πολίτες, είναι γεγονός ότι έχουν αντικατασταθεί με την χυδαιότητα, την αγένεια, τη βία, την απρέπεια, την ισοπέδωση, το νταηλίκι και τον πολιτικό αμοραλισμό…

Επί δεκαετίες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά και στην μέση εκπαίδευση οι «μεγάλοι αγώνες» για μόρφωση απέδωσαν αυτά τα αποτελέσματα. Αντί να μεταλαμπαδεύσουν στους νέους ιδανικά και μόρφωση κατέληξαν στην χυδαιότητα της ήσσονος προσπάθειας, της αντιπαλότητας μεταξύ των κομματικών νεολαιών και στην ασυδοσία στους χώρους σπουδών.

Και από πάνω τα κόμματα να επιχαίρουν και να χειροκροτούν για την κατάντια και να καθίστανται τροφός όλων αυτών των διαλυτικών ενεργειών.

Ο χώρος σπουδών έγινε άσυλο για κάθε είδους πράξη ασχημονίας και αυθαιρεσίας και ουδείς ανίκανος, αλλά λαλίστατος πολιτικός, δεν μπόρεσε να ανατρέψει έστω και το παραμικρό από τα όσα συμβαίνουν. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για όλα αυτά.

Κατέστημεν επί μακρού χρόνου από της μεταπολιτεύσεως και μετά, όταν εκπαιδευτήκαμε από τα «φώτα του Πολυτεχνείου», μάρτυρες χιλιάδων φοιτητικών επεισοδίων, με σκηνές ιδιαίτερης βαρβαρότητας, εξόφθαλμων ποινικών αδικημάτων, επιβουλών ετσιθελισμού μειοψηφιών, πάντα αριστερών αποκλίσεων και παχυδερμικής αδράνειας του εκπαιδευτικού προσωπικού, σε σημείο που να θεωρείται επιβράβευση η παραβατικότητα των λεγομένων φοιτητών ινστρουχτόρων.

Και όλη αυτή η παράλογη «ατραξιόν» που δεν απαντάται ούτε στην Ουγκάντα ούτε και στην Ζιμπάμουε, παραμένει ατιμώρητη και αυθάδης. Προκλητικότατη και επικίνδυνη. Διαλύει τα πάντα.

Την αφορμή για τις λίγες αυτές γραμμές μου τις έδωσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο ΤΕΙ Πατρών και είδαν το φώς της δημοσιότητος.

Αυτά τα αγενέστατα «τσόκαρα» και πολιτικά κατευθυνόμενα στρουθία, σημερινοί «φοιτητές», δήθεν αγωνιστές, σπουδαγμένες ιδιοφυΐες στο κομματικό μπάχαλο, θα προωθηθούν καταλλήλως για να γίνουν οι «μπροστάρηδες» των αυριανών αγώνων στον διαλυτικό συνδικαλισμό και αργότερα … βουλευτές…. Το έχουμε δεί το έργο…

Αυτά τα τσογλάνια που χειροδικούν  και ασχημονούν μη σεβόμενα τίποτε, σε ανθρώπους λευκασμένους από τα χρόνια στην εκπαίδευση, ας τα χαίρονται οι γονείς τους, η κοινωνία και ο υπουργός παιδείας όταν αναφέρεται με επαίνους προς την νεολαία.

Και επειδή, ειρήσθω εν παρόδω, πολύς λόγος γίνεται σήμερα για τον φασισμό, τολμώ να ερωτήσω, αυτές οι ενέργειες των «φοιτητών» που έχουν αποτυπωθεί στα βίντεο που ακολουθούν, είναι φασιστικές ή δημοκρατικές και πλέρια προοδευτικές;


http://syndesmos71.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home