Blogger Widgets

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

To Mega mou της “ενημέρωσής μου”

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Ελευθεροτυπία σημαίνει ότι όλοι έχουμε την ελευθερία να ακούμε και να διαβάζουμε ότι λένε και ότι γράφουν τα ΜΜΕ». (Ανώνυμος)

Σάββατο πρωί 13.04.20013 διαβάζουμε στις εφημερίδες:«:Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει η προσπάθεια να κλείσει το επίμαχο θέμα των αποχωρήσεων από το Δημόσιο στη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη».Λίγες ώρες πριν τη σύσκεψη, στο ιδιωτικό Mega mou, αρχίζει…

η πρωινή εκπομπή «ενημέρωσης».Οι αυτοδιοριζόμενοι «φρουροί της ενημέρωσης», οι οποίοι καιροφυλαχτούν μέρα-νύχτα για την «ενημέρωσή» μας, έχουν αναλάβει «ανιδιοτελώς» το θεάρεστο έργο της κάθαρσης του ελληνικού δημοσίου από όλους τους τεμπέληδες, τους αποστάτες και επίορκους υπαλλήλους.

Δεν το κάνουν βεβαίως για να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει το επίμαχο θέμα. Το κάνουν, διότι το χρέος αλλά και η πίεση να κρατηθεί το ποίμνιο «ενημερωμένο» πάνω σ’ αυτό το σοβαρότατο θέμα είναι αδυσώπητη. Όλα τα υπόλοιπα, ανεργία, φτώχεια, χαράτσια, κ.λ.π. είναι απλές παρωνυχίδες. Από εδώ και πέρα, όλα θα εξαρτηθούν απ’ αυτό το θέμα, τη «Μητέρα όλων των Θεμάτων» . Το αν θα πετύχει το μνημόνιο, το αν θα πάρουμε την επόμενη δόση, το αν θα υπάρξουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, το αν θα πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας και γενικώς το αν θα υπάρξουμε σαν χώρα και αν ο ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει απ’ την ανατολή, όλα αυτά και άλλα τόσα, θα εξαρτηθούν απ’ το αν κατορθώσουμε να εξευμενίσουμε την οργή των Τροϊκανών θυσιάζοντας αυτά τα μιάσματα, τους επίορκους, που με τις βέβηλες και επαίσχυντες πράξεις τους αμαύρωσαν την τιμή και την υπόληψη όλων ημών των υπολοίπων τιμίων ελλήνων ορθοδόξων πολιτών.

Οι αδιάφθοροι «φρουροί της ενημέρωσης», έχοντας επίγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης για το έθνος και για το πεπρωμένο αυτού του τόπου, έχουν καλέσει ότι καλύτερο διαθέτει η χώρα από πλευράς επιστημοσύνης, που να συμφωνεί εκ των προτέρων με την αντίληψη ότι, οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκ φύσεως επιρρεπείς στην οκνηρία και τη διαφθορά και ως εκ τούτου η πρωταρχική αιτία για όλα τα κακά αυτού του τόπου, κάτι σαν το προπατορικό αμάρτημα.

Ο ένας εκ των δύο παρουσιαστών της εκπομπής, με βλοσυρό ύφος ιεροεξεταστή που θα τον ζήλευε ακόμη και η Ζ. Κ., προσπαθούσε να εκμαιεύσει από τους «ειδικούς» και τους μη ειδικούς, πληροφορίες, όχι όμως οποιεσδήποτε αλλά τέτοιες που να ενισχύουν την αντίληψη ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες, κοπανατζήδες και διεφθαρμένοι.

Μετά απ’ αυτή την ενημέρωση, μου έγινε για πρώτη φορά κατανοητό το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, ένιωσα αισιόδοξος για το μέλλον μου, το μέλλον των παιδιών μου και της πατρίδος γενικότερα.

http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home