Blogger Widgets

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

ΕΧΘΡΟΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ (ENEMY AT THE GATES) FULL MOVIE(ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ)

Ο Vassili Zaitsev ήταν ένας βιβλιοθηκάριος στην Ρωσική στρατιωτική βάση του Ειρηνικού. Βρισκόταν στο ναυτικό για 5 χρόνια και μαζί με άλλους 20 ναύτες προσφέρθηκαν ως εθελοντές στη μάχη του Stalingrad.
Ο ρωσικός στρατός δεν είχε μέχρι τότε εκμεταλλευτεί καθόλου τους ελεύθερους σκοπευτές. Οι ελάχιστοι που βρίσκονταν ήδη στο μέτωπο , δεν είχαν....
τύχει καμιάς ουσιαστικής εκπαίδευσης. Από τη μεριά του ο Zaitsev δεν είχε δει ποτέ του τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή με τηλεφακό. Η μόνη εμπειρία που είχε ήταν με το κυνηγετικό τυφέκιο του παππού του, στις χιονισμένες στέπες του χωριού του , κυνηγώντας λύκους και ελάφια.

Με 224 επιβεβαιωμένους θανάτους , ο Zaitsev έγινε ο τρόμος των Γερμανών. Χτυπούσε ελεύθερους σκοπευτές του εχθρού, χειριστές πολυβόλων, παρατηρητές πυροβολικού και αξιωματικούς, επιφέροντας σύγχυση και πανικό στα Γερμανικά στρατεύματα. Οι Γερμανοί έφερναν συνεχώς καλύτερους σκοπευτές να τον εξουδετερώσουν, όμως ο γνωστός πια «δολοφόνος ελεύθερων σκοπευτών» είχε γίνει μύθος και στα 2 αντίπαλα στρατόπεδα. Είχε αναπτύξει την ικανότητα να προκαλεί τους αντιπάλους του να πυροβολήσουν πρώτοι και να καταλαβαίνει αν είναι άπειροι ή φοβισμένοι. Έστηνε ολόκληρα ανδρείκελα , που μερικές φορές κουνιόντουσαν με σχοινιά, για να παραπλανάει και να συγχύζει τους Γερμανούς.................


Για την προσφορά του στο Ρωσικό στρατό παίρνει το βαθμό του λοχαγού και παρασημοφορείτε δεκάδες φορές από τη Ρωσική ηγεσία. Υπολογίζεται ότι οι μαθητές του, μέχρι το τέλος του πολέμου, εξουδετερώνουν περίπου 3000 επιλεγμένους γερμανικούς στόχους. Ο θρύλος του Zaitsev, που πιστεύεται ότι επίτηδες διογκώθηκε από τη στρατιωτική ηγεσία, έδωσε θάρρος και ηθικό στους Ρώσους στρατιώτες και κατάφερε να κάμψει το ηθικό των Γερμανών, παίζοντας έτσι ένα καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση της μάχης του Stalingrad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home