Blogger Widgets

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η σειρά των Ολλανδών να πιουν το πικρό φάρμακο που πότιζαν υπεροπτικά τους Έλληνες...


Ειρωνικά σχόλια εισέπραξε ο επί των οικονομικών υπουργός της Ολλανδίας Jan Kees de Jager, αφού άλλα έλεγε και μάλιστα άλλοτε με επιτιμητικό και άλλοτε με αυστηρό ύφος για την Ελλάδα και τους Έλληνες και άλλα έπραξε για το ίδιο του το σπίτι.Γιατί πολύ απλά, όπως ξέρει όλος ο κόσμος ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Ολλανδία κατέρρευσε, αφού οι πολιτικοί της δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν για τις απαιτούμενες περικοπές που έπρεπε να γίνουν στον προϋπολογισμό, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα της τουλίπας........

.Εν τέλει αυτοί οι Ολλανδοί έχουν μεγάλο στόμα, αλλά από πράξεις παίρνουν μηδέν και ο λαλίστατος υπουργός των Οικονομικών τους αποδείχθηκε... δάσκαλος που δίδασκε και λόγο δεν κρατούσε.


Πάντως, τώρα που πολλοί θύμισαν στους Ολλανδούς ότι ο υπουργός τους έλεγε αναφερόμενος στην Ελλάδα ό,τι οι ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα θα πρέπει να δεχτούν μεγαλύτερη εποπτεία, και ό,τι πρέπει να δεσμευτούν εγγράφως οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες ότι, θα εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας, να δούμε τι θα κάνουν αυτοί για να σώσουν την δική τους χώρα.

Γιατί εμείς κάναμε θυσίες και μάλιστα μεγάλες. Και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε αυτά που οι Γερμανοί, οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι και όποιοι άλλοι μας «συμβουλεύουν», έστω και αν δεν φέρνουν θετικά αποτελέσματα. Τώρα ήρθε η σειρά κάποιων άλλων να πιουν το πικρό φάρμακο που το πρότειναν και το προτείνουν ως αναγκαίο.

Και για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Εμείς οι Έλληνες δεν είμαστε ρεβανσιστές. Τα χειρότερα λόγια και τα πλέον ειρωνικά σχόλια για τον De Jager έγιναν σε μεγάλα ξένα μέσα ενημέρωσης, όπως σε δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που τον αναφέρει ως «ο κοντός και παχουλός Ολλανδός...».

Εμείς απλά απευθυνόμενοι στον κ. Jan Kees de Jager θα του πούμε την λαϊκή μας ρήση «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις».

[Άρθρο του Γιάννη Τριήρη με τίτλο "Η ελεύθερη πτώση των 'ιπτάμενων' Ολλανδών - Αναδημοσίευση από το 24h.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home