Blogger Widgets

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Οι Κούρδοι ελέγχουν θύλακα 35 χλμ. εντός της Τουρκίας!-Για πρώτη φορά γίνεται λόγος για απώλεια τουρκικού εδάφους


Οι Κούρδοι από τα ξημερώματα της Κυριακής φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο εδάφη της Τουρκίας στην επαρχία Χακκάρι της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ το «εμπάργκο» ειδήσεων για το θέμα από τη Τουρκία καταδεικνύει και τη σοβαρότητα της κατάστασης.



Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αρχίσει να κατηγορεί ανοιχτά «ξένες δυνάμεις» ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φέρονται να αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Το άρθρο του Νίκου Στέλγια, ανταποκριτή της «Καθημερινής» Λευκωσίας στην Κωνσταντινούπολη είναι αποκαλυπτικό της κατάστασης:

«Ύστερα από πολλές δεκαετίες, εδάφη και στρατόπεδα της γειτονικής Τουρκίας τίθενται υπό τον προσωρινό έλεγχο μιας ξένης, ‘εχθρικής’ δύναμης. Από το μεσημέρι της Κυριακής, το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ‘Fırat’ μεταδίδει την πληροφορία ότι οι Κούρδοι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον πλήρη έλεγχό τους ένα μικρό κομμάτι των εδαφών της Τουρκίας στο νοτιοανατολικό κομμάτι της γειτονικής χώρας.

» Οι Κούρδοι αντάρτες συγκρούονται με τον τουρκικό στρατό, πραγματοποιούν έλεγχο ταυτοτήτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες και καταστρέφουν στρατόπεδα του τουρκικού στρατού. Όλα δείχνουν ότι η δράση των ανταρτών επικεντρώνεται στην επαρχία Χακκάρι (Τσολέμεργκ στα κουρδικά) της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

» Το ‘Fırat’ κάνει λόγο για περισσότερους από 100 νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες. Παράλληλα, τονίζει ότι οι αντάρτες έχουν καταστρέψει διάφορα πολεμικά μέσα του τουρκικού Στρατού. Ακόμη, οι Κούρδοι αντάρτες έχουν εξασφαλίσει τον έλεγχο διάφορων οπλικών συστημάτων του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home