Blogger Widgets

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Θρησκευτική γίνεται η αντιπαλότητα στη Συρία-Σουνίτες εναντίον Αλεβιτών και Χριστιανών


Σε καθοριστική φάση εισέρχεται το Συριακό, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καθώς η σουνιτική πλειοψηφία στρέφεται κατά του καθεστώτος των αλεβιτών του Μπασάρ αλ Ασαντ. Υψηλόβαθμα στελέχη των σουνιτών στην κυβέρνηση και το στράτευμα αλλάζουν στρατόπεδο και στο πλευρό διπλωματών ή στρατιωτικών οι οποίοι αποσκίρτησαν στο παρελθόν, προστέθηκαν σε μια μέρα χτες ο πρωθυπουργός, Ριγιάντ Χιτζάμπ, δυο υπουργοί και τρεις ταξίαρχοι.



Ο Χιτζάμπ διέφυγε στην Ιορδανία και με δήλωσή του κατήγγειλε τους σκοτωμούς του καθεστώτος του Ασαντ, προσθέτοντας ότι εντάσσεται στην αντιπολίτευση «ως στρατιώτης», ενώ έγινε γνωστό ότι θα μεταβεί στο Κατάρ, μια από τις χώρες που στηρίζουν ενεργά τη συριακή αντιπολίτευση.
Σύμφωνα με στέλεχος του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου, άλλοι 15 πολιτικοί και διπλωμάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα σύντομα. 

Στη Δαμασκό επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το θέμα και η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ο Χιτζάμπ απομακρύνθηκε από τη θέση στην οποία τοποθετήθηκε τον Ιούνιο, ενώ τα καθήκοντα ανέλαβε ο μέχρι χτες αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ομάρ Γκαλαβάντζι.

Την ίδια ώρα, το καθεστώς επιχειρεί να καταφέρει αποφασιστικό πλήγμα στους εξεγερθέντες, οι οποίοι αμύνονται στο Χαλέπι. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ενισχύονται στην περιοχή κι όλα δείχνουν ότι επίκειται μια μαζική επίθεση, ενώ συνεχίζεται το σφυροκόπημα της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home