Blogger Widgets

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ


Η Ιρλανδία θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το νέο ευρωπαϊκό δημοσιονομικό σύμφωνο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι στο κοινοβούλιο.

Έπειτα από διαβουλεύσεις, ο γενικός εισαγγελέας, ο οποίος είναι αρμόδιος να συμβουλεύει την κυβέρνηση για συνταγματικά ζητήματα, "αποφάσισε να διοργανώσει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ζητηθεί από τον ιρλανδικό λαό να εγκρίνει την επικύρωση αυτής της συνθήκης", δήλωσε ο Κένι.

Ο γενικός εισαγγελέας έκρινε ότι ένα δημοψήφισμα "είναι απαραίτητο για την επικύρωση" του συμφώνου "επειδή αυτό αποτελεί ένα ειδικό εργαλείο εκτός της αρχιτεκτονικής της συνθήκης της ΕΕ"....


Στα τέλη Ιανουαρίου, οι 25 από τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ του νέου ευρωπαϊκού δημοσιονομικού συμφώνου, το οποίο θα υποχρεώνει κάθε χώρα να εγγράψει στους νόμους της έναν "χρυσό κανόνα" ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, που εάν δεν γίνεται σεβαστός η χώρα θα βρίσκεται αυτομάτως εκτεθειμένη στην αντιμετώπιση κυρώσεων.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό, αφού τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα, κάτι σφόδρα πιθανό, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο γερμναικό σχέδιο δημοσιονομικού συμφώνου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home