Blogger Widgets

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Παραμένει στις φυλακές των Σκοπίων ο Μάκης Ψωμιάδης


Τον Μάιο και βλέπουμε! Σε σίριαλ πολλών επεισοδίων με απρόβλεπτες εξελίξεις έχει μετατραπεί η έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στην Ελλάδα. Ετσι ο «Big Mak» μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων θα περάσει και τις άγιες ημέρες του Πάσχα στα κρατητήρια των Σκοπίων, με τους δικούς του ανθρώπους να τον περιμένουν στη χώρα μας σε περίπου έναν μήνα.



Η φυγή του στο εξωτερικό και τα όσα ακολούθησαν μέχρι να πέσει στα χέρια των διωκτικών αρχών θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν σενάριο αστυνομικής ταινίας του Χόλιγουντ.

Οταν συνελήφθη στη γειτονική χώρα, όλοι πίστεψαν ότι το θρίλερ με τον εντοπισμό και τη σύλληψη του πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας έλαβε τέλος. Το μόνο που περίμεναν τόσο οι δικαστικές όσο και οι αστυνομικές αρχές ήταν η μεταφορά του στη χώρα μας για να λογοδοτήσει για το μεγάλο σκάνδαλο των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Το διάστημα των σαράντα ημερών που είχε ορίσει ο δικαστικός λειτουργός των Σκοπίων για να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στην Ελλάδα πέρασε, ωστόσο τίποτε δεν έγινε και έτσι έπειτα από αρκετούς μήνες ο «Big Mak» θα κάνει για άλλη μία φορά γιορτές σε κελί...

Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Νοεμβρίου 2011 όταν αστυνομικοί περνούσαν χειροπέδες στον 55χρονο επιχειρηματία, την ώρα που έπινε αμέριμνος τον καφέ του σε κεντρική καφετέρια των Σκοπίων. Από τότε έχουν περάσει πέντε μήνες και, όπως φαίνεται, τον πρώην μεγαλοπαράγοντα της ΠΑΕ Καβάλας περιμένει τουλάχιστον ακόμη ένας μήνας κράτησης στο κελί των Μεταγωγών της γειτονικής χώρας για να κάνει… ανάσταση.

Ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη Χρήστος Στάθης μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» αποκάλυψε ότι τουλάχιστον για τις επόμενες μέρες δεν αναμένεται να δοθεί εντολή για την έκδοση του επιχειρηματία, ενώ ρίσκαρε την πρόβλεψη ότι κάτι τέτοιο θθα συμβεί περί τα μέσα Μαΐου, ίσως και νωρίτερα.

«Θεωρώ ότι η σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη ήταν προσχηματική. Επίσης έχω λόγους να πιστεύω ότι η έκδοσή του δεν θα γίνει τώρα, αλλά στις αρχές ή περί τα μέσα Μαΐου» τόνισε ο κ. Στάθης, προσθέτοντας ότι μέχρι να συμβεί αυτό ο 55χρονος πρώην μεγαλοπαράγοντας της ΠΑΕ Καβάλας θα παραμένει στα κρατητήρια του Τμήματος Μεταγωγών των Σκοπίων.

«Ολο αυτό το διάστημα έχει στο πλευρό του την οικογένειά του, η οποία τον επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία, όμως οι συνθήκες κράτησης στα Σκόπια είναι πολύ σκληρές» συμπλήρωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μάκη Ψωμιάδη για να καταλήξει: «Ψυχολογικά είναι πολύ άσχημα».

Το ελληνικό «δαιμόνιο» έφερε τη διαφυγή στα Σκόπια

Η αρχή για τη σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη, εκ των βασικών κατηγορουμένων για το σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο 55χρονος επιχειρηματίας καθόταν με τον γιο του σε κοσμικό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό και απολάμβανε το χαρακτηριστικό πούρο του.

Μπροστά του είχε κάποια έγγραφα και συζητούσε χαμηλόφωνα με τον γιο του Σταύρο. Ξαφνικά άρχισε να δέχεται απανωτές κλήσεις στο κινητό του και λίγο μετά πατέρας και γιος επιβιβάστηκαν βιαστικά στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Μερικές ώρες αργότερα τα ίχνη του 55χρονου χάθηκαν, ενώ έγινε γνωστό ότι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο εξέδωσε απόφαση που διέτασσε την προφυλάκισή του!

Το μεσημέρι της 9ης Νοεμβρίου αστυνομικοί, εκτελώντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη, συνέλαβαν τον 55χρονο επιχειρηματία σε καφετέρια των Σκοπίων την ώρα που έπινε τον καφέ του.

Ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων, στον οποίο οδηγήθηκε, αποφάσισε την προφυλάκισή του για διάστημα σαράντα ημερών προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.

Σημειώνεται ότι πριν από αυτή την εξέλιξη, στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Μάκης Ψωμιάδης είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης, η οποία αρχικώς είχε γίνει δεκτή λόγω της διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή, στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε άρση της εντολής. Στο μεταξύ, είχε προλάβει να εξαφανιστεί και να χαθούν τα ίχνη του, μέχρι να συλληφθεί τελικώς στα Σκόπια.

Πηγή defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home