Blogger Widgets

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Γιάννης Μπουτάρης: «Ψωνίζω από μαυρούληδες, επειδή τους... συμπαθώ»!!!



Αγριος καβγάς έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, στην οποία συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της αποξήλωσης των διαφημιστικών επιγραφών.Στην υψηλών τόνων συζήτηση μεταξύ των επαγγελματικών φορέων που θίγονται από την απόφαση του δήμου να αφαιρέσει τις ενδεικτικές επιγραφές εν μέσω κρίσης, ακούστηκαν βαριές κουβέντες, αλλά και η παραδοχή του δημάρχου Γ. Μπουτάρη ότι ψωνίζει από το παραεμπόριο..... 

Μιλώντας στη εφημερίδα «δημοκρατία», ο κ. Χαντζαρίδης που είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης δεν κρύβει την αγανάκτησή του, «έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Είναι υπερόπτης», και αναρωτιέται μήπως πρέπει και οι έμποροι να βγάλουν σε σεντόνια την πραμάτεια τους, για να τους συμπονέσει. 

«...Με παντελώς ανιστόρητο κομπασμό ο δήμαρχος δηλώνει “οι πινακίδες δεν πουλάνε”, ο αποτελεσματικός αντιδήμαρχος δηλώνει ότι κατέβηκαν 2.000 πινακίδες και επιβλήθηκαν πάνω από 300.000 ευρώ πρόστιμα και οι σε απόγνωση δημότες στα πρόθυρα κλεισίματος των επιχειρήσεών τους περιμένουν κατανόηση». Ολα άρχισαν όταν οι επιγραφοποιοί της πόλης άνοιξαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πανό, διαμαρτυρόμενοι για τις επιπτώσεις στον κλάδο τους. Το πανό μαζεύτηκε έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου, τα πράγματα ηρέμησαν για λίγο, όμως οι τόνοι ανέβηκαν μετά τη στιχομυθία των φορέων με τον δήμαρχο. 

«Οταν μας είπε ότι οι επιγραφές είναι άχρηστες, ακύρωσε μεμιάς τον κλάδο μας. Πώς θα πουλήσουν τα καταστήματα στους ορόφους, χωρίς να δείχνουν τι πωλούν;» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος των επιγραφοποιών Βορείου Ελλάδος Σάββας Μουρατίδης, ο οποίος έχασε την ψυχραιμία του και αναγκάστηκε να βγει από την αίθουσα για να ηρεμήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τζίρος των επιγραφοποιών στη Θεσσαλονίκη έχει πέσει 70% σε έναν χρόνο, κατά το ήμισυ εξαιτίας της απόφασης του δήμου. «Ο δήμαρχος μας ρώτησε: Είδατε το Zara να βάζει πουθενά ταμπέλες;» σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ. Στις δε συστάσεις των φορέων να ασχοληθεί ο δήμος με το παραεμπόριο και τα σκουπίδια, ο κ. Μπουτάρης απάντησε πως ψωνίζει «από τους μαυρούληδες», γιατί τους συμπαθεί, ενώ απέδωσε τα προβλήματα της αγοράς στο ότι τα καταστήματα δεν μένουν ανοιχτά το απόγευμα του Σαββάτου. «...Ενώ το ωράριο είναι διευρυμένο το Σάββατο, τα μαγαζιά κλείνουν νωρίτερα γιατί δεν κυκλοφορεί ψυχή στην αγορά» απαντά ο κ. Χαντζαρίδης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τρόμαξα για την απομόνωση της “αγοράς” από τον υπέρτατο “άρχοντα” και “πρώτο πολίτη” της». 

«Κι εσύ, αν δεν είχες στις φιάλες των κρασιών σου ετικέτα, αλλά ένα μαύρο χαρτί, δεν θα πουλούσες, του είπαμε».
 thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home