Blogger Widgets

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Το Τέλος του Χρόνου- είναι δυνατό;


Η θεωρία του Τέλους του Χρόνου επινοήθηκε από ερευνητές δύο ισπανικών πανεπιστημίων, προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί το σύμπαν φαίνεται να εξαπλώνεται και να επιταχύνει συνεχώς.


Παρατηρήσεις των υπερκαινοφανών αστέρων,  έδειξαν ότι η κίνηση του φωτός έδειχνε ότι κινούνται γρηγορότερα από εκείνα που βρίσκονται πιο κοντά στο κέντρο του σύμπαντος.
  
Αλλά οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι η αποδεκτή θεωρία μιας δύναμης αντίθετης στη βαρύτητα, που είναι γνωστή ως σκοτεινή ενέργεια, ήταν λανθασμένη, και όπως είπαν, η αλήθεια είναι πως η ανάπτυξη του σύμπαντος επιβραδύνεται.

Οι καθηγητές  Jose Senovilla, Marc Mars και ο Raul Vera από το Πανεπιστήμιο της Χώρας των Βάσκων και το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα, δήλωσαν η επιβράδυνση του χρόνου είναι τόσο σταδιακή, που είναι ανεπαίσθητη για τους ανθρώπους.

Στην πρότασή τους, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Physical Review D, υποστήριξαν ότι η σκοτεινή ενέργεια δεν υπάρχει και ότι ο χρόνος θα καμπυλώνεται ώσπου τελικά να παγώσει πολύ αργότερα αφότου αφού ο πλανήτης μας θα πάψει να υπάρχει.  

Η επιβράδυνση του χρόνου τελικά θα σημάνει ότι τα πάντα θα φαίνεται να λαμβάνουν χώρα όλο και πιο γρήγορα μέχρι ο χρόνος να εξαφανιστεί εντελώς.

Ο καθηγητής Senovilla δήλωσε στο περιοδικό New Scientist: "Τότε τα πάντα θα παγώσουν, για πάντα."

Ο Gary Gibbons, κοσμολόγος του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δήλωσε στην ιστοσελίδα ειδήσεων actualidad.rt.com ότι η ιδέα δεν είναι τόσο παράλογη όσο ακούγεται. «Πιστεύουμε ότι ο χρόνος εμφανίστηκε την στιγμή της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang), και εφόσον ο χρόνος προκύπτει, τότε μπορεί και να εξαφανιστεί όπως και το αντίθετο».

apocalypsejohn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home