Blogger Widgets

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Τραγική η εικόνα της Πυροσβεστικής ελέω μνημονίου


Πέντε μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα έναντι δώδεκα της περασμένης αντιπυρικής περιόδου, τα μισά από τα 21 Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας να μην έχουν πετάξει μέχρι στιγμής ούτε ώρα και το 62% των οχημάτων να είναι τουλάχιστον δεκαετίας και πάνω.



Αυτή είναι η εικόνα της Πυροσβεστικής του 2012 σε σχέση με την υπηρεσία του περσινού καλοκαιριού ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το ανθρώπινο δυναμικό, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Τα 4.000 κενά των οργανικών θέσεων συμπληρώθηκαν από μια νέα κατηγορία πυροσβεστών που ονομάζονται συμβασιούχοι 5ετούς υποχρέωσης, κάποιοι εκ των οποίων φθάνουν ηλικιακά μέχρι και τα 58 έτη (την ώρα που οι μόνιμοι πυροσβέστες συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 56 χρόνια), ενώ σε ό,τι αφορά τους εποχικούς πυροσβέστες από τις 5.500 που έμπαιναν κάθε χρόνο στο Σώμα, φέτος αγγίζουν μετά βίας τους 1.900.

Όσο για το κομμάτι του συντονισμού και της οργάνωσης, αυτό παραμένει σταθερό όπως τα προηγούμενα χρόνια… Σχεδόν ανύπαρκτο. Η πρώτη μεγάλη πυρκαγιά το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λαυρεωτική έβγαλε στην επιφάνεια όλο το πλάνο της Πυροσβεστικής. Τη δεύτερη ημέρα της πυρκαγιάς κουβάλησαν από τα Γιάννενα ένα πυροσβεστικό όχημα ξοδεύοντας καύσιμα που δεν υπάρχουν και έριξαν στη μάχη πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ύστερα από οκτώ ώρες ταξίδι και δεν γνώριζαν την περιοχή.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό, οι πυροσβέστες είναι… πανευτυχείς καθώς τους δόθηκε αντιπυρικό κράνος ενώ για τον υπόλοιπο εξοπλισμό δεν υπήρξε καμία μέριμνα. Φυσικά, η σύγχρονη τεχνολογία, που θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματικό άσο στο μανίκι των πυροσβεστών, δεν υπάρχει ούτε ως… ιδέα στο Σώμα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home