ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΗΡΩΪΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ...
ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΗΡΩΪΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ, ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ...
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ... Ή ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΙΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ Ή ΜΕ ΣΟΡΤΣΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...<…>
Η 19χρονη Σάρα Ατάρ και η 16χρονη Βόινταν Σαχερκανί είναι οι δύο αθλήτριες της Σαουδικής Αραβίας στις οποίες επέτρεψε η χώρα τους να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.
Μολονότι δεν κέρδισαν μετάλλια ούτε κάποια ιδιαίτερη διάκριση στα αγωνίσματα του στίβου και του τζούντο αντιστοίχως, η κυρίως επιτυχία τους έγκειται στο γεγονός της συμμετοχής τους στους Αγώνες αφού αποτελούν τις πρώτες αθλήτριες που εκπροσώπησαν ποτέ τη χώρα τους σε Ολυμπιακούς.
Η Ατάρ, αν και είναι μισή από τη Σ. Αραβία και μισή από τις ΗΠΑ, αποφάσισε να αγωνιστεί με τα χρώματα της πρώτης.
Η παρουσία τους στο Λονδίνο έκανε το πλήθος να παραληρήσει, τιμώντας τες με άκρατο ενθουσιασμό, ασταμάτητο χειροκρότημα και επευφημίες.
Στην πατρίδα τους, όμως, το σκηνικό ήταν διαφορετικό.
Μπορεί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού να είδε θετικά τη συμμετοχή τους, αλλά δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που θεώρησαν ατιμωτική για τη Σαουδική Αραβία τη στάση των κοριτσιών.
Στο Twitter, δημιουργήθηκε hash tag υπό τον τίτλο «πόρνες των Ολυμπιακών», από κάποιον χρήστη, κίνηση που οδήγησε τον, ομολογουμένως, προοδευτικό πατέρα της Σαχερκανί να ζητήσει την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας υπέρ τη κόρης του.
Τα τοπικά μέσα, πάντως, αν και δεν καταφέρθηκαν εναντίον των αθλητριών, δεν έκαναν και αναφορές για την εκεί παρουσία τους.
Η ΔΟΕ από την πλευρά της, θεώρησε ότι η συμμετοχή των Ατάρ- Σαχερκανί αποτέλεσε εξαιρετικά σημαντικό βήμα προς την ισότητα των δύο φύλων (πάντα σε σχέση με τη Σ. Αραβία) και την 50/50 παρουσία τους σε Ολυμπιακούς του μέλλοντος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου