Blogger Widgets

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Αλβανοί των Σκοπίων προχωρούν σε διάσπαση

Ανάκρουση του αλβανικού ύμνου σε πανεπιστήμιο στο Τέτοβο

Τη διενέργεια έρευνας σχετικά με την ανάκρουση του αλβανικού εθνικού ύμνου σε τελετή του κρατικού πανεπιστημίου του Τετόβου, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, παρήγγειλε ο γενικός εισαγγελέας των Σκοπίων…

Το νέο ακαδημαϊκό έτος στο αλβανόφωνο πανεπιστήμιο του Τετόβου (ένα από τα τέσσερα κρατικά πανεπιστήμια των Σκοπίων) ξεκίνησε στις 17 Σεπτεμβρίου, με την ανάκρουση του αλβανικού εθνικού ύμνου, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας των Σκοπίων, Σάφετ Νεζίρι, ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό συγκυβερνών κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.

Ο Νεζίρι σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεσηκώνεται θόρυβος για το συμβάν, καθώς πρόκειται για τον ύμνο στην αλβανική σημαία και δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση επειδή ο ύμνος αυτός ταυτίζεται με τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας. Ο Νεζίρι πρόσθεσε το αλβανικό εθνικό σύμβολο χρησιμοποιείται νόμιμα σε περιοχές των Σκοπίων, όπου οι Αλβανοί αποτελούν άνω του 50% του πληθυσμού.

Ο Νεζίρι υπογράμμισε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται ανάκρουση του ύμνου αυτού σε τελετές και άφησε αιχμές ότι ο θόρυβος αυτός που δημιουργείται, οφείλεται στις τεταμένες σχέσεις των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων ( VMRO-DPMNE και DUI).

(Βαλκανικό Περισκόπιο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home