Blogger Widgets

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μαϊμού ο πάπυρος που παρουσίαζε τον Ιησού παντρεμένο. Αντιθέτως, το εξάχρονο κοριτσάκι…


…που αναφέρεται στο Κοράνι ως η πλέον αγαπημένη σύζυγος του προφήτη, είναι γνησιότατη αναφορά. Πρέπει μάλιστα να ήτο παρθένος εως ότου την παντρεύτηκε και επισήμως ο προφήτης όταν έκλεισε τα 9 (εννέα).Αυτά για κάποιους αλήτες που φτιάχνουν συκοφαντικές ταινίες και παρουσιάζουν τον προφήτη ως παιδεραστή που πήγαινε με εξάχρονα…


Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ντάρεμ Φράνσις Ουότσον αμφισβήτησε τη γνησιότητα του πάπυρου, ο οποίος δήθεν περιέχει λεπτομέρειες της επίγειας ζωής του Ιησού Χριστού.

Ο Βρετανός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το απόσπασμα, που προκάλεσε ευρεία συζήτηση στους επιστημονικούς κύκλους...
είναι πλαστό και αποτελεί συνδυασμό αποσπασμάτων του γνήσιου Ευαγγελίου του Θωμά στην κοπτική γλώσσα. Νωρίτερα η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ υποστήριξε ότι εντόπισε νέα δεδομένα για τη ζωή του Χριστού, συμπεριλαμβανομένης και το γάμο του με τη Μαρία Μαγδαληνή.

Βάσει της μελέτης ενός μικρού αποσπάσματος οκτώ γραμμών από τον πάπυρο, που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα, η καθηγήτρια κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Χριστός όχι μόνο υπήρχε πραγματικά, αλλά δήθεν είχε και οικογένεια. Η Κινγκ δήλωσε ότι ένας άγνωστος της έφερε τον πάπυρο ζητώντας της να τον μεταφράσει.
http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home