Blogger Widgets

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Στον «πάγο» η δωρεά δύο αμερικανικών φρεγατών στην Τουρκία-Τεχνικό το θέμα λένε οι Τούρκοι και όχι λόγω πιέσεων ελληνων

Καλά τώρα! Τι θα έλεγαν; Ότι πίεσαν Έλληνες, αρμένιοι και εβραίοι να μη μας τις δώσουν και χάσαμε;

«Παγώνει» η δωρεά δύο αμερικανικών φρεγατών στην Τουρκία λόγω τεχνικών και όχι πολιτικών θεμάτων, σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Hurriyet»…

«Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι αυτό που απασχολεί αυτή την στιγμή τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Κατά συνέπεια, όταν το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Γερουσία, τότε θα υπάρχει πίεση για το θέμα», δηλώνουν πηγές υπό καθεστώς ανωνυμίας στην τουρκική εφημερίδα.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στην Βουλή των Αντιπροσώπων στις 11 Δεκεμβρίου η οποία μάλιστα το ενέκρινε. 

To θέμα θα τεθεί εκ νέου προς έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Κογκρέσου, γράφει η εφημερίδα.

«Δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση, πρόκειται για ένα καθαρά τεχνικό ζήτημα», αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται η «Hurriyet» δίνοντας σαφή απάντηση στις φήμες  σύμφωνα με τις οποίες το νομοσχέδιο μπήκε στον «πάγο» εξαιτίας των πιέσεων του ελληνικού , του αρμένικου και εβραϊκού λόμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι,  η  κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα θα παραχωρούσε δωρεάν στην Άγκυρα δύο φρεγάτες «O.H. Perry», όμως το θέμα «κόλλησε» στη Γερουσία η οποία λόγω χρονικών περιορισμών όπως επικαλέστηκε,  δεν το έφερε σε ψήφιση παρότι το νομοσχέδιο HR 6649 υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων στις 31 Δεκεμβρίου.

http://dexiextrem.blogspot.it/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home