Blogger Widgets

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Φοβούνται τόσο πολύ την άνοδο της Χρυσής Αυγής που μετατοπίζουν ακόμα και τις δημοτικές εκλογές!!

Με τον Νόμο Καλλικράτης (Ν. 3852/2010) σχετικά με τις τροποποιήσεις στην νομοθεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης ορίστηκε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων των ΟΤΑ (δήμοι και περιφέρειες), θα γίνονται κάθε πέντε χρόνια και η ημερομηνία διεξαγωγής τους θα συμπίπτει με την ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών…

Έτσι οι επόμενες προγραμματισμένες εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών πρόκειται να γίνουν τον Ιούνιο του 2014. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό διαμηνύεται από δημοσιεύματα και από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο το σενάριο της δια νόμου μετατόπισης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ένα χρόνο μετά, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015, κατά παρέκκλιση του ισχύοντος νόμου.

Ενδεχόμενη μετατόπιση της ημερομηνίας αυτής κατά την Χρυσή Αυγή αποτελεί βαρύτατη αντιδημοκρατική εκτροπή, γιατί αλλοιώνει την βούληση των πολιτών που ψήφισαν τους τοπικούς ‘’άρχοντες’’ αυστηρά για μια θητεία και τυχόν παράταση αυτής της θητείας γίνεται για μικροκομματικά οφέλη των κυβερνόντων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), χωρίς ουσιαστικά να εξυπηρετεί καμία αυτοδιοικητική σκοπιμότητα. Αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ ελέγχει 8 περιφερειάρχες και 220 δημάρχους, ενώ η ΝΔ ελέγχει περίπου 80 δημάρχους. Είναι σαφές πως αν γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές τον Ιούνιο του 2014, όπως είναι προγραμματισμένο, το κατακαημένο και καταϊδρωμένο ΠΑΣΟΚ που σήμερα έχει ποσοστό περί το 4 -5%, δεν πρόκειται να επανεκλέξει κανένα δήμαρχο και κανένα περιφερειάρχη! Ενώ και τα ποσοστά της ΝΔ θα μειωθούν δραματικά. Επίσης μέσα από αυτές τις εκλογές θα φανούν και τα πραγματικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής που θα εκλέξει δημάρχους και περιφερειάρχες.

Η Χρυσή Αυγή δεν εκπλήσσεται από αυτό το αυτοδιοικητικό πραξικόπημα και κατανοεί απόλυτα τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος αν και καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου φαίνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά που διδάσκει. Μπροστά στο εφήμερο μικροκομματικό συμφέρον κάμπτεται η συνέπεια και ο σεβασμός του στο Σύνταγμα, καθώς και η όποια σοβαρότητα του έχει απομείνει. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε πρόσφατα στην Βουλή, για τρίτη συνεχή φορά επίκαιρη ερώτηση, όπου ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη αν ισχύει η δια νόμου μετατόπιση των δημοτικών εκλογών.

Ο ίδιος αρνήθηκε και τις τρεις φορές να απαντήσει, εκμυστηρευόμενος στο στενό του περιβάλλον ότι δεν προτίθεται να απαντήσει στη επίκαιρη ερώτηση της Χρυσής Αυγής για αυτό το θέμα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτήν την στιγμή βρίσκονται στο κύκνειο άσμα τους, ξέρουν πολύ καλά ότι στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα λογοδοτήσουν ενώπιον του λαού και αυτές τις εκλογές δεν μπορούν ούτε να τις αναβάλλουν αλλά ούτε και να τις καθυστερήσουν δια νόμου.

xryshaygh.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home