Blogger Widgets

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Ελληνίδα διπλωμάτης αποκαλεί δημοσίως τον Μουράτ Καραγιλάν "μακελάρη"

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου του, καταφέρθηκε εναντίον συνταξιούχου διπλωμάτη και Ελλήνων πολιτών, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, απολογούμενος στον Τούρκο πρέσβη, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν, τον οποίο χαρακτήρισε διπλωμάτης "μακελάρη"! Άραγε αποτελούν γραμμή του κ. Αβραμόπουλου όλα αυτά και μάλιστα εν όψει μιας δύσκολης περιόδου, που αναμένεται η πρόκληση των ερευνών στο Αιγαίο από τουρκικά ερευνητικά σκάφη;

Πρόσφατα, σε κάποια εκδήλωση, μια διπλωμάτης του Ελληνικού -επαναλαμβάνουμε, του Ελληνικού- Υπουργείου Εξωτερικών, απευθυνόμενη στον Φαήλο Κρανιδιώτη, έχυσε το δηλητήριό της για τηνπαρουσίαση του βιβλίου του Μουράτ Καραγιλάν στην Αθήνα, ονομάζοντας τον Κούρδο αγωνιστή "μακελάρη", κάτι που, σημειωτέον, δεν κάνουν ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι!!!

Φυσικά έχουμε ακούσει για ανάλογους χαρακτηρισμούς και από άλλα, ανώτατα στελέχη του ΥΠΕΞ, χαρακτηρισμούς, μάλιστα, που έκαναν απολογούμενοι στον Τούρκο πρέσβη, και επιφυλασσόμαστε! Όμως το θράσος και η αναίδεια της ...κυρίας, που την πληρώνουμε για να υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και όχι της ...Τουρκίας,  υπερέβη κάθε όριο…

Ο χαρακτηρισμός αυτός για έναν αγωνιστή της Ελευθερίας από μια Ελληνίδα, υπάλληλο του ΥΠΕΞ, σε δημόσιο χώρο, συνιστά υπηρεσιακό ολίσθημα και καλό είναι να επιληφθεί αρμοδίως ο προϊστάμενός της, για να μην έχουμε χειρότερα.

Τώρα, αν έχουν θέσει τέτοια άτομα στο Ελληνικό Διπλωματικό Σώμα, είναι ένα επί πλέον ζήτημα.

Μήπως τώρα που αρχίζει η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, θα πρέπει να αξιολογηθεί και η εν λόγω κυρία και να εξηγήσει αρμοδίως τη θέση της για το συγκεκριμένο ζήτημα;

Όσον αφορά τα ανώτατα στελέχη του ΥΠΕΞ, που κακολογούσαν Έλληνες πολίτες και συνταξιούχους διπλωμάτες σε έναν ξένο διπλωμάτη, απολογούμενοι με τον πιο βδελυρό και απαίσιο τρόπο στον Τούρκο πρέσβη, επί του παρόντος δεν έχουμε να πούμε τίποτα, αν και κατά την άποψή μας θα έπρεπε να επιληφθεί εισαγγελικός λειτουργός!

Παρεμπιπτόντως, παραθέτουμε δημοσίευμα της Καθημερινής για τον "μακελάρη", όπως την αποκάλεσε δημόσια η Ελληνίδα διπλωμάτης, Καραγιλάν:

Μ.Καραγιλάν: Οι αντάρτες του ΡΚΚ στηρίζουν τις προσπάθειες Οτσαλάν

Οι αντάρτες του PKK στηρίζουν τις προσπάθειες του ηγέτη τους για την ειρήνη, υποστηρίζει ο στρατιωτικός διοικητής τους Μουράτ Καραγιλάν.

Οι Κούρδοι αντάρτες σκοπεύουν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του φυλακισμένου ηγέτη τους, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, για επίτευξη ειρήνης με το τουρκικό κράτος και για το σκοπό αυτό του έγραψαν μια επιστολή όπου αναφέρουν τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες τους.

Ο διοικητής των ανταρτών, Μουράτ Καραγιλάν, επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει τις συνέπειες που είχε η διαρροή στα μέσα ενημέρωσης, τον περασμένο μήνα, ενός απομαγνητοφωνημένου κειμένου στο οποίο ο Οτσαλάν άφηνε να εννοηθεί ότι οι στρατιωτικοί αρχηγοί των ανταρτών του PKK δεν είναι καθόλου ενθουσιασμένοι με τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

"Σε όλες τις συναντήσεις μας αποφασίσαμε με σαφήνεια ότι η στρατηγική που προωθεί ο ηγέτης μας είναι η σωστή και ότι θα την τηρήσουμε» ανέφερε ο Καραγιλάν σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Firat. «Ωστόσο, υπάρχουν πολλές ανησυχίες και προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσουμε», πρόσθεσε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Ο Οτσαλάν αναμένεται ότι θα κηρύξει εκεχειρία ενόψει του εορτασμού του κουρδικού νέου έτους, στις 21 Μαρτίου, από τη φυλακή όπου κρατείται, στο νησάκι Ιμραλί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Το PKK έδωσε ένα δείγμα των προθέσεών του στα μέσα της εβδομάδας, όταν απελευθέρωσε οκτώ Τούρκους ομήρους που κρατούσε στα βουνά του βόρειου Ιράκ.

Ο Καραγιλάν διευκρίνισε ότι στο γράμμα τους που θα δοθεί στον Οτσαλάν οι αντάρτες εκφράζουν πολλές «απόψεις και προτάσεις» για το θέμα. Το φιλοκουρδικό Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), αντιπροσωπεία του οποίου θα επισκεφθεί τον Οτσαλάν για τον τρίτο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών, ενός των ερχόμενων ημερών, ανέφερε ότι έχει ήδη λάβει την επιστολή αυτή από τη διοίκηση του PKK.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home