Blogger Widgets

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ο Τούρκος … Chobanis έχασε δικαστικά

Στη Βρετανία, έγινε η δίκη για το γιαούρτι που πωλούσε ως ελληνικό η τουρκική εταιρεία Chobani με έδρα τη Νέα Υόρκη. Ανώτατος δικαστής στο Λονδίνο αποφάσισε ότι το κείμενο επάνω στα κεσεδάκια του γιαουρτιού της Chobani όπου αναφέρεται ότι το γιαούρτι παράγεται στις ΗΠΑ και όχι στην Ελλάδα, είναι δυσδιάκριτο και γι’ αυτό έδωσε εντολή στην εταιρεία να τυπώνει κομμάτι αυτό που αναφέρεται στην προέλευση, με μεγαλύτερους, ευκρινέστερους χαρακτήρες για τα προϊόντα της που κυκλοφορούν στην Βρετανία…

«Τα πολύ μικρά γραμματάκια που ήταν τυπωμένα στα κεσεδάκια της Chobani στο πίσω μέροςκαι ανέφεραν ότι παρασκευάζεται στις ΗΠΑ, κάθε άλλο παρά ενημέρωναν τον κόσμο ότι τογιαούρτι δεν προέρχεται από την Ελλάδα», αναφέρεται στην απόφαση. Ο δικαστής ανέφερε ότι η ΦΑΓΕ, που κινήθηκε εναντίον της Chobani νομικά, κατάφερε να την αποτρέψει από το να πλασάρει το αμερικανικό της γιαούρτι σε Αγγλία και Ουαλία, με την σήμανση «ελληνικόγιαούρτι».

Ο Τούρκος επιχειρηματίας έχει θησαυρίσει στις ΗΠΑ κι όχι μόνο καθώς πουλάει γιαούρτι ξεγελώντας τους καταναλωτές ότι είναι ελληνικό. Από την πλευρά της η ΦΑΓΕ η οποία έχει σημαντικό μερίδιο σε ξένες αγορές κι έχει κατακτήσει εκατομμύρια καταναλωτές πήγε στα δικαστήρια τον Τούρκο… Τσοπάνη και δικαιώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home