Blogger Widgets

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τεράστια έκρηξη σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Τέξας - Ακριβώς την ίδια ημέρα πρίν απο 66 χρόνια, στην ίδια πολιτεία έκρηξη σε πλοίο φορτωμένο με αμμωνία είχε σκορπίσει το θάνατο

Οι κάτοικοι του Ουάκο  της πολιτείας του Τέξας ξύπνησαν έντρομοι απο  τον δυνατό  κρότο  της  έκρηξης που σημειώθηκε σε  εργοστάσιο λιπασμάτων  το οποίο έιχε  τυλιχτεί στις φλόγες λίγες ώρες πρίν…



Ακριβώς  πρίν απο 66 χρόνια , στις  16 Απριλίου  του 1947, πάλι στην  ίδια πολιτεία, μία άλλη παρόμοιας ισχύος έκρηξη, σε πλοίο έμφορτο  με αμμωνία, είχε σκορπίσει τον θάνατο.

Και τότε και σήμερα  οι εικόνες  μοιάζουν με εκείνες  μιας  έκρηξης πυρηνικής  βόμβας.

Όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, την στιγμή της  σημερινής  έκρηξης  οι σεισμογράφοι των  σεισμολογικών  ινστιτούτων  κατέγραψαν

σεισμική  δόνηση  περίπου  3βαθμών  της  κλίμακας Ρίχτερ ή Μερκάλι

(δεν μπορέσαμε να το εξακριβώσουμε).Η έκρηξη έγινε  "αισθητή" ακόμα και στην πόλη Ντάλας η οποίααπέχει απο το Ουάκο  περίπου 100 χιλιόμετρα!!!

Οι αρχές  δεν είναι σε θέση να δώσουν  ακριβή στοιχεία  τόσο για τα θύματα ή του τραυματίες  της  σημερινής έκρηξης όσο και για τις υλικές ζημιές στην  περιοχή.

Αν κρίνουμε απο τις εικόνες  που  μεταδόθηκαν μάλλον πρόκειται για μεγάλου μεγέθους τραγωδία.

Αξίζει  πάντως να σημειωθεί ότι  η έκρηξη, έγινε   μετά  το "τρομοκρατικό" κτύπημα  στην Βοστώνη και μάλιστα στην "επέτειο" της  έκρηξης  του 1947 στο  πλοίο με την αμμωνία, η οποία  κατά πάσα πιθανότητα  προέρχονταν ή είχε προορισμό   το  ίδιο ή άλλο  εργοστάσιο λιπασμάτων.

Πιό κάτω  παραθέτουμε  τέσσερα videos , δύο απο την  στιγμή της πρόσφατης  έκρηξης  και δύο άλλο  στο  οποίο  υπάρχουν  κινηματογραφημένα ντοκουμέντα  απο την έκρηξη της  16 Απριλίου  του 1947.


17 Απριλίου 2013


16 Απριλίου 1947


http://klassikoperiptosi.blogspot.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home