Blogger Widgets

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πλωτά νοσοκομεία με στόχο το Αιγαίο

Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την Κομοτηνή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη χώρα μας, αποκάλυψε πως η Τουρκία θα ναυπηγήσει πλωτά νοσοκομεία.Ο τούρκος υπουργός τόνισε πως στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ θα επισκεφθεί τα πλωτά νοσοκομεία που διαθέτουν οι αμερικανοί «για να ναυπηγηθούν παρόμοια στην Τουρκία»…

Ο Μουεζίνογλου ισχυρίστηκε πως η ναυπήγηση των νοσοκομείων σε πλοίο είναι αναγκαία «σε μια χώρα σαν την Τουρκία που περικλείεται από θάλασσες και έχει μεγάλο ρίσκο σεισμού. Όπου υπάρχει πρόβλημα με σεισμό θα ελλιμενίζουμε το πλοίο μας» τόνισε ο ίδιος.

Όμως υπάρχουν υποψίες πως τα τουρκικά πλωτά νοσοκομεία θα μπορούν να περιπολούν γύρω από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο με στόχο να παρεμβαίνουν στα έκτακτα περιστατικά κυρίως στα μικρά νησιά που οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες. Η Άγκυρα με τα πλοία αυτά θα μπορεί επίσης να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε σκάφη σε σκάφη αναψυχής που για κάποιο λόγο οι επιβάτες τους εμφανίζουν αιφνιδιαστικά προβλήματα υγείας, προσφέροντας έτσι ουσιαστικές και πιο άμεσες υπηρεσίες από αυτές της Ελλάδας...

O Mουεζίνογλου στην ομιλία του σε συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πρότεινε και τη διακομιδή ασθενών από την δυτική Θράκη στην Τουρκία!

« Εχουμε πολλές βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε στον τομέα υγείας προς τη δυτική Θράκη. Το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Αδριανούπολης έχει ιστορία 32 ετών. Στον έλληνα ομόλογο μου όπως κι στον έλληνα Υπουργό Εσωτερικών, είπα να ανοίξουμε τις υπηρεσίες μας στην Ελλάδα που αυτή την περίοδο αντιμετωπίζει δυσκολίες. Το νοσοκομείο της Κομοτηνής δεν παρέχει σωστές υπηρεσίες υγείας. Γι’αυτό και εγώ προτείνω να το νοσοκομεία στην Κεσσάνη με το νοσοκομείο της Κομοτηνής να αδελφοποιηθούν».

Ο Μουεζίνογλου πέρυσι, πριν γίνει υπουργός, είχε προτείνει στους Μουσουλμάνους της δυτικής Θράκης να παρέχεται υγειονομική ασφάλιση , με ένα μικρό τίμημα που θα πληρώνουν στην τουρκική τράπεζα Ziraat Bankası.

Ο ίδιος ως βουλευτής Αδριανούπολης ήταν παρών σε όλες τις επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων στη δυτική Θράκη.

(onalert)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home